v.v. Ropta Boys sinds 1965

Zwaar gehavend Ropta Boys start tweede seizoenshelft met een gelijk spel

Eindelijk kon er weer gevoetbald worden en gelukkig mocht er weer publiek aanwezig zijn. Voor Ropta Boys startte de competitie thuis tegen Veenhuizen. Achteraf gezien had er meer in gezeten en ook moeten zitten, aangezien Ropta Boys dik twintig minuten met een man meer in het veld stond. Helaas konden ze dit voordeel niet omzetten in winst en moesten ze zich tevreden stellen met een punt, waar vooraf misschien wel voor getekend was.

Trainer Elmendorp moest flinke aanpassingen aan zijn team verrichten omdat hij zijn centrale duo achterin moest missen door een blessure en een positieve covid test. Ook vaste keeper Johannes de Groot zal enkele weken aan de kant moeten blijven door een flinke enkelblessure opgelopen op de training. Gelukkig heeft Ropta Boys enkele spelers die voorheen ook keeper zijn geweest in de A-selectie en zo stond Andre Turkstra vandaag onder de lat in plaats van in de spits. Edwin de Vries werd een linie naar achteren gehaald als laatste man en jongeling Gosse Jan Visser werd vandaag als voorstopper gesetteld. Beide deden dit naar behoren en dat biedt natuurlijk ook weer perspectief. Ropta Boys startte uitstekend en stond na twee minuten al op voorsprong door een prachtige goal van Erik de Vries. De Vries haalde net buiten het zestien meter gebied uit en schoot de bal over de keeper in de verre hoek onhoudbaar binnen. Drie minuten later was het alweer gelijk doordat keeper Turkstra de spits van Veenhuizen onderuit haalde en zij vanaf 11 meter niet faalden. Halverwege de eerste helft kreeg Veenhuizen een levensgrote kans om de voorsprong te pakken maar ze misten voor lege goal. Aan de andere kant was er een prachtige aanval van de thuisploeg, maar de inzet van Lieuwe Sijtsma ging naast de goal. De daarop volgende aanval van Veenhuizen ging wel binnen de palen en zo pakten ze net voor rust toch de voorsprong.

Na rust herpakte Ropta Boys zich en na acht minuten ging een prachtige pass van Nik v/d Voort naar Hendrik Willem v/d Vorst die de bal keurig breed speelde op Rutger Torensma. Torensma faalde niet en schoot de bal simpel binnen de palen om de stand weer gelijk te trekken. Ruim twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Veenhuizen met een man minder te staan omdat een speler dom na trapte op Lieuwe Sijtsma. De goedleidende scheidsrechter kon niet anders dan de rode kaart trekken en de speler naar de douches sturen. Ropta Boys kreeg hierna wel een licht veldoverwicht maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. Jan Bandstra en Sybrant Veenstra van de JO-17 werden nog binnen de lijnen gebracht maar ook zij konden het verschil ondanks hun gretigheid niet maken en moest Ropta Boys zich tevreden stellen met een punt.

Gezien het missen van drie zeer bepalende spelers zou Ropta Boys voorafgaande aan de wedstrijd waarschijnlijk zeer tevreden zijn geweest met een met een gelijk spel. Maar na de rode kaart van Veenhuizen voelde dit gelijkspel enigsinds als een verlies omdat er wel kansen waren om de winst binnen te slepen met een man meer in het veld. Volgende week weer een thuiswedstrijd van de hoofdmacht, nu tegen hekkensluiter Rottevalle.

Foto’s:

https://myalbum.com/embed/XkczsAQJsXsq