Zwaagwesteinde 2 – Ropta Boys 2

Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer zover: de aftrap van de tweede seizoenshelft! Moesten we vorige week de oefenwedstrijd tegen Be Quick 3 nog laten schieten door afwezigen en blessures, deze zaterdag was het gelukkig weer eens anders. Natuurlijk zijn er altijd afwezigen (Binky is naar down under, Mini Bean op familieweekend) en blessures (bompa, Marcel, Geert Willem o.a) maar daar stond tegenover dat de badslipper weer als vanouds het doel verdedigde en Simon, Jacob, Tim en JMC acte de presence gaven namens RB1.

Dan de tegenstander. Zwaagwesteinde 2, uitkomend in de reserve tweede klasse. Voor de duidelijkheid, dit waren de “grienen”, niet te verwarren met de “readsjes” op sneen. Een prima ingespeelde ploeg die al twee oefenwedstrijden hadden afgewerkt tegen resp. WTOC 2 (1-0 verlies) en VVT 1 (4-1 winst) op het prachtige kunstgrasveld, dat deze zaterdag weer dienst deed als heus voetbalveld i.p.v golfslagbad.

Dan de wedstrijd. Na een lange periode zonder wedstrijden begonnen we opvallend fris aan de wedstrijd. Natuurlijk verliep de passing niet altijd vlekkeloos, maar hadden we qua balbezit een licht overwicht. Geen vuiltje aan de lucht in de beginfase, maar al snel werd duidelijk dat Zwaagwesteinde loert op een foutje en er dan razendsnel uitkomt. Na 10 minuten leverde dit succes op voor de thuisploeg. De bonkige spits zette goed door, waardoor Penny de bal niet kon wegwerken. Een-op-een met de badslipper rondde de spits beheerst af: 1-0.

Al snel waren we deze teleurstelling weer te boven. Er werd geconcentreerd gevoetbald en dit wierp tien minuten later zn’ vruchten af: een prima individuele actie van Simon ging aan deze gelijkmaker vooraf. Hij ging buitenom bij zn’ tegenstander en kreeg de bal bij De Likker, die de bal bij de eerste paal in het dak van het doel ramde: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Ook na een-stuk-of-wat wissels deden beide ploegen in de tweede helft weinig voor elkaar onder. Na tien minuten was daar de voorsprong: een puike assist van Jimkesma stelde Tim in staat om beheerst af te ronden tussen twee verdedigers in. 1-2.

Hierna was het de beurt aan Zwaagwesteinde. Men voerde het tempo ietsje op en daaruit vloeiden enkele kansen voort. Nu was het Ropta Boys dat dreigend kon zijn in de tegenstoot, wat een vermakelijk duel opleverde met kansen over en weer. In de 80e minuut kwam Zwaagwesteinde op 2-2 door een door de wind gedragen, loepzuivere vrije trap. Vlak daarna kwam de ploeg ietsje goedkoop op 3-2, omdat de doelpuntenmaker buitenspel stond. Ook door deze treffer liet RB 2 zich niet uit het veld slaan, en vlak voor tijd kwamen we weer op gelijke hoogte. Simon stuurde Klaas diep, die na het ontdoen van zijn tegenstander oog in oog kwam met de keeper en deze de verkeerde hoek instuurde: 3-3.

Dit was tevens de eindstand, al had het duel ook in 5-5 of 7-7 kunnen eindigen, beide ploegen konden wel leven met dit gelijkspel. Volgende week gaat het weer “om het echie”, dan komt Broekster Boys 3 naar sportpark De Fiver.

Dan is er nog het doucheklassement. Normaal tellen oefenwedstrijden niet mee en zo ook deze niet. Toch hebben we onze beoordeling er op los gelaten, en Zwaagwesteinde scoort met zn’ fonkelnagelneue kleedboxen een ruime voldoende: een mooie 7,4. Een prima constante en warme straal, een warme en strakke coatingvloer en betegeling met de niet al te vele tegeltjes in de clubkleuren. Minpuntje was het gebrek aan een stopcontact voor de boombox die we niet mee hadden en een spiegel. Verder dik en dik in orde.