v.v. Ropta Boys sinds 1965

Zwaagwesteinde 2 – Ropta Boys 2

Winter Is Coming…

 

Eddard Stark spreekt deze welbekende woorden tijdens de eerste aflevering van de roemruchte serie Game of Thrones. Het betekent niks minder dan: the shit gonna hits the fan. Ellende is op komst en je kunt je er maar beter tegen wapenen. Vertrouw niemand en zorg ervoor dat je je rivalen kapot maakt.  In de serie is meneer Stark geen lang leven gegund en al vrij snel bungelt zijn hoofd los van zijn lichaam op een willekeurige pilaar. Goed zover mogen en kunnen wij niet gaan als welopgevoede kinderen, maar er met zijn allen voor zorgen dat je een tegenstander kapot maakt is wel iets wat binnen de mogelijkheden ligt. De Readjes begrepen deze boodschap en lieten afgelopen zaterdag zien dat zij ten koste van alles de drie punten in het roemruchte dorp gingen houden, dit in tegenstelling van wat de koters van Boskamp lieten zien. Waar de afgelopen weken er volop strijd was en er voor elkaar werd gevochten, was dit afgelopen zaterdag ver te zoeken. Het van: ‘ik bin siik en net fit’ en de af en toe kansloze discussies over wie verantwoordelijk was voor het geven van een k*tbal voerden de boventoon op het erbarmelijke kunstgrasveld in de Westereen.

fb_img_1480495215980 

Waar vorige week nog menig speler deelnam aan het NK tegenwindfietsen op de afsluitdijk, lag vandaag dus de focus op de wedstrijd tegen runner-up de Westereen. De ploeg die vorig jaar degradeerde uit de 2e klasse en vooraf als titelkandidaat nummer één werd bestempeld. De afgelopen weken stijgen de mannen in het rood en groen gestaag op de ranglijst. Met lange halen op de spits probeert men tot scoren te komen, maar helaas is de spits allesbehalve doeltreffend, een type Luuk de Jong zegmaar. Het voordeel van deze spits is wel dat hij erg hard kan lopen, maar verder laat zijn motoriek de wensen over. Hij wist deze middag vaker zijn tegenstanders te raken dan dat hij tot scoren kwam, maar goed de man zal zich er niet druk over maken aangezien hij en zijn teamgenoten uiteindelijk de wedstrijd met 3-1 wisten te winnen. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor het vlaggenschip. Er was controle en de Readjes trachten de aanvallers met lange ballen te bereiken, maar de ballen werden keer op keer onschadelijk gemaakt door de geelgroene achterhoede. Na een minuut of 10 tekende gelegenheid spits Mooibroekje voor de 0-1 na een mooie steekbal van Jacob T. Daarna kwam de Westereen beter in de wedstrijd en liet de scheidsrechter zich meer gelden. Je weet wanneer je in het dorp met de messcherpe prijzen moet voetballen, dat er een kans bestaat dat je met zogenaamde thuisfluiters te maken krijgt. Het zit in het DNA van de bewoners van dit dorp onder de rook van Twijzelerheide. De man was wel een prachtige verschijning in zijn retro trainingspak met prachtige felle kleuren. Deze middag heeft hij welgeteld nul sprintjes getrokken, wat ik als toeschouwer mooi kon turven. Op zijn elfendertigst liep hij rond de middencirkel en beoordeelde vanuit deze positie alle gebeurtenissen. Af en toe een discutabele beslissing, en dit zorgde er mede voor dat de gastheren de regie over namen. Na een slechte uittrap van de Badslipper wist de eerder beschreven spits het doel niet te vinden. niet veel later wordt een handsbal in de zestien van de thuisspelende ploeg weggewuifd door de fluitenier. Waar de 0-2 dus op het scorebord had kunnen verschijnen, zorgde wederom slecht verdedigen voor de 1-1. Nu wist de Luuk van Westereen wel te scoren en de Readjes waren uitzinnig van vreugde. Vanaf dat moment gingen de twee niet zeer snuggere leiders zich er ook mee bemoeien. De eigen grensrechter moest maar eens meer gaan vlaggen,ongeacht of het terecht was. Gelukkig liet de beste man zich hier niet volledig door beïnvloeden en vlagde lekker zijn eigen wedstrijd.

fb_img_1480495221597 

De 2e helft was vrij bedroevend vanuit RoptaBoys perspectief gezien. Opnieuw slordig balverlies in de achterhoede, maar de Badslipper is een meester in 1 op 1 situaties en kwam als winnaar uit dit duel en zorgde ervoor dat de toch al moeilijk scorende spits niet tot scoren kwam. Daarna volgde er een betere fase van het vlaggenschip. Drieske kwam net te kort bij een goede voorzet en de daarop volgende kans kopte hij net over het doel van kabouter Wesley. Halverwege kwam de thuisspelende ploeg op fantastische wijze op 2-1. Een afgeslagen corner werd door de nummer 10 in een keer achter de verbouwereerde Badslipper geschoten. Prachtig doelpunt, laat daar geen misverstand over bestaan maar wat hij even hiervoor had uitgekraamd hoort niet thuis op het voetbalveld. Wat er gezegd wordt laat ik achterwege, maar iemand discrimineren om zijn huidskleur hoort niet te gebeuren. Niet veel later zorgde de nummer 11 voor de 3-1, na wederom klungelig verdedigen. Vanaf dat moment werd er alles of niet gespeeld door het grut van Boskamp waardoor de Westereen na hartenlust kon counteren. Dit leverde geen extra doelpunten op wat betekent dat de Readsjes dik verdiend de overwinning op eisten, mede door het bizar slechte uitspelen van de kansen door de voorwaartsen.

fb_img_1480495238958 

Was het dan alleen maar kommer en kwel afgelopen week? Nee juh, er waren voldoende prachtige momenten te vieren. Zo mocht Steven Seagal zijn Russische paspoort in ontvangst nemen. De man is een icoon. Hij is samen met Vladimir het boegbeeld van mannelijkheid. De gekke Rus die de voormalig Sovjet-Unie op stoere wijze bestuurt. En laat deze beide heren nu matties zijn. Als blijk van waardering heeft Vladimir zijn kornuit Steven een Russisch paspoort overhandigd, zodat hij zichzelf nu officieel een staatsinwoner van het prachtige Russische rijk mag noemen. Een land dat te kampen heeft met een vrouwenoverschot en bekend staat om zijn Vodka, niks mis mee. Laten we de komende weken wat meer Steven Seagal zijn, en wat minder als vrouwen gaan acteren. Want gezeur krijg je als man zijnde thuis al vaak genoeg. Naast dit prachtige nieuws werd ook duidelijk de Schone permanent naar het vlaggenschip is overgeheveld. Dit betekent dat we in aanvallen opzicht weer wat meer opties krijgen.

fb_img_1480495251117 

Volgende week staat trouwens de return tegen BCV 3 op de agenda. In de heenwedstrijd werd hier kansloos verloren, dus een mooi moment om de Burgumers te trakteren op een fikse oorwassing. We moeten er namelijk voor zorgen dat wij niet gaan deelnemen aan het fasesysteem welke de ploeg uit 010 ook hanteert gezien de uitslagen… Waar deze heren op dit moment nog niks hebben behaald, kunnen wij gelukkig teren op een periode, maar intern is er het besef dat er wellicht nog meer mogelijk is. Daarbij moeten we onze tegenstanders weer gaan laten schrikken, ze moeten met trillende benen aantreden tegen de Krampussen van Boskamp. Ter verduidelijking, de Krampus is de beestachtige metgezel van de Sint en laat de kinderen in angst achter (voor illustraties verwijs ik u door naar www.google.nl). Hopelijk kunnen we dan ook weer beroep doen op de Butcher en Walther P5, want het missen van meerdere spelers in de as van het team blijkt lastig op te vangen te zijn.

 

Dan nog even terug naar het doucheklassement, want de kleedbox werd weer zeer vakkundig beoordeeld door ons veertientallige jury. Gezien de reacties waren de heren erg tevreden. Mooie betegeling, prima douches, voldoende ruimte. Daarnaast was men ook positief verrast over de akoestiek. Minpunt was wel dat de kleedbox bij binnenkomst er als een zwijnenstal uitzag. Als gastheer heb je hier niet direct invloed op, daarom een verzoek voor onze voorgangers. Ruim je zooi achter je reed op, zodat een ander het niet hoeft te doen. Al met al werden de kleedboxen met een 7,8, wat betekent dat de Readjes de eerste positie overnemen van de Lions uit Leeuwarden.

 

Stand doucheklassement:

1. Zwaagwesteinde 7,8

2. Lions’66  7,7

3. Leovarida  7,5 

4. BCV   5,7

5. Foarut   4,5

6. VIOD Driezum  2,8

 

Overige uitslagen:

 

Be Quick Dokkum 3 – AVC 2   0-3

BCV 3   – Leovardia 2  5-0

Foarut 2  – Blauw Wit ’34 4  1-1

Rijperkerk 2  – Lions’66 2  6-3