v.v. Ropta Boys sinds 1965

ZEER SLECHTE TWEEDE HELFT NEKT ROPTA BOYS TEGEN S.C. TWIJZEL.

Oosternijkerk – Aan een goede reeks van Ropta Boys kwam afgelopen zaterdagmiddag een abrupt einde. Tot aan de rust was er geen vuiltje aan de lucht bij de v.v. Ropta Boys. Met een mooie 1-0 voorsprong werd er gerust. Een ieder met een Ropta Boys gevoel had niet gedacht dat er in de tweede helft zich een volledig andere wedstrijd zou plaatsvinden voor Ropta Boys. In de tweede helft was Ropta Boys volledig kansloos en was de uiteindelijke 1-2 overwinning van S.C. Twijzel meer dan verdiend.
1e helft.
Met de wind in de rug begon Ropta Boys uitstekend. In de 3e minuut wist Rudi Torensma de vrijstaande Tjidsger Braaksma te bereiken. Tjidsger Braaksma haalde goed uit, maar de bal ketste af op de vuisten van de S.C. Twijzel keeper. In de 15e minuut was het bijna raak, maar een scherpe corner van Erik de Vries draaide net niet in één keer binnen. In de 19e minuut was Ropta Boys dichtbij de openingstreffer. Uit een vrije trap wist Erik de Vries met een zeer spectaculaire omhaal niet het doel te bereiken. Toch was deze bal een teenlengte tekort voor Simon Dijklstra om bij de tweede paal in te tikken. In de 24e minuut claimde Erik de Vries een handsbal, omdat zijn schot met de hand werd beroerd. Scheidsrechter Baar ging hier niet in mee en liet door spelen. S.C. Twijzel kwam er eigenlijk in de eerste helft niet aan te pas. In de 29e minuut waren zij voor de eerste keer gevaarlijk, maar oplettendheid van doelman Johannes de Groot voorkwam een doelpunt. Er werd van beide kanten niet goed gevoetbald, met veel lange halen en weinig tot geen combinatiespel. Maar uiteindelijk kwam Ropta Boys door goed doorzetten van Tjidsger Braaksma op voorsprong. In de 32e minuut wist hij liggend via zijn doorzettingsvermogen alsnog medespeler Geert Linthof vrij voor de doelman te zetten. De inzet van Geert Linthof was houdbaar, maar de keeper van S.C. Twijzel dook enigszins over de bal heen met als gevolg de 1-0. Deze opsteker werd in de rest van de tweede helft vast gehouden, omdat S.C. Twijzel in de eerste helft geen gevaar kon stichten. Men irriteerde zich zelfs aan de veel fluitende scheidsrechter Baar, met als gevolg twee gele kaarten voor spelers van S.C. Twijzel. Zonder kleerscheuren en zonder iets te hebben weggegeven kon Ropta Boys keurig gaan rusten met een verdiende 1-0.
2e helft.
Wat er tijdens de rust is gebeurd met de Ropta Boys spelers blijft een raadsel. Zeker is dat S.C. Twijzel de rust heeft gebruikt om zich te herpakken. Ropta Boys had dit moeten weten en had hier op moeten anticiperen. Maar het tegendeel gebeurde. Ropta Boys kwam er helemaal niet meer aan te pas in de tweede helft. Zero kansen en sporadisch in de buurt van het S.C. Twijzel doel. Het was een wonder dat S.C. Twijzel in de eerste 25 minuten na rust nog geen vier á vijf keer had gescoord. Het creëerde kans op kans en Ropta Boys bleef op de been door de factor geluk. Heel veel geluk. Een corner van S.C. Twijzel op de binnenkant van de paal. Een grote kans die op het laatste moment werd geblokt. Een vrije kop kans in de handen van keeper Johannes de Groot. Een kop kans die ternauwernood van de doellijn werd gekopt door Anco Dijkstra. Een vrije trap die met een schitterende redding van Johannes de Groot in de korte hoek werd gepakt. Een afgekeurde goal door aanvallen van de Ropta Boys keeper in het 5 meter gebied. Een vrije trap van S.C. Twijzel werd op het allerlaatste moment door keeper Johannes de Groot over getikt. Zo hield Ropta Boys het vol tot 79e minuut. Een wonder dat er niet werd gescoord door S.C. Twijzel. Met kunst en vliegwerk en ontzettend veel geluk bleef de 1-0 stand gehandhaafd. In de 79e minuut was het raak. Een voorzet van rechts werd helemaal ongedekt door Wiebe Aardema binnen gekopt voor de gelijkmaker. (1-1) Ook na deze gelijkmaker kon Ropta Boys de knop niet omzetten en kwam opnieuw niet in de spel meer voor. Op alle fronten werd Ropta Boys afgetroefd en het was uiteindelijk niet verbazingwekkend dat in de 82e minuut de winnende treffer viel, door opnieuw een kopbal. Ditmaal was het Johannes van der Meulen die eigenlijk, net als bij de eerste treffer, ongehinderd de winnende treffer kon binnen knikken (1-2) Ook na deze voorsprong was Ropta Boys niet bij machte om nog iets van een slotoffensief te bewerkstelligen richting S.C. Twijzel doel. Na iets meer dan 90 minuten werd Ropta Boys verlost uit een zeer slecht gespeelde tweede helft. Eindstand: 1-2.
Conclusie: Na een goede reeks en een zeer acceptabele eerste helft was Ropta Boys op de goede weg. Maar de zeer ongebruikelijke slechte tweede helft gooide behoorlijk veel roet in het eten van de thuisclub. Ropta Boys kon geen enkele vuist maken en de tweede helft en op basis van deze tweede helft was de overwinning meer dan terecht voor de bezoekers uit Twijzel. Volgende week zal Ropta Boys uit een ander vaatje moeten tappen tegen VIOD in Driesum. Eindstand: 1-2.