WASKEMEER – ROPTA BOYS

Daniel da Cruz Carvalho, menig vrouwenhart ging sneller van hem kloppen eind jaren 90. De zwartharige Portugees, af en toe briljant, maar altijd 100 % sexy. Daniel had een sexappeal, hij was George Clooney x 100. Hij werd afgelopen zaterdag precies 43 jaar geleden geborgen in het Portugese Lissabon. Van jongs af aan viel hij op bij de vrouwtjes. Zijn zwarte manen wapperden door de stevige bries vanaf de Atlantische Oceaan wanneer hij zich manoeuvreerde door de nauwe straatjes van de wijk Alfama. Altijd met de bal aan de voet, stiekem panna’s uitdelen bij nietsvermoedende toeristen, achtergestelden of lokale bewoners.

Cruijff noemde hem ooit het grootste talent van Ajax, helaas kwam dit er nooit helemaal uit. De lokroep van het vrouwelijk schoon en de schijnwerpers was groter dan het geschreeuw van een willekeurige trainer. De Cruz Carvalho, een gewezen toptalent, iemand die afgelopen zaterdag prima had gepast binnen de ambiance in Waskemeer.

Waskemeer heeft namelijk een eigen beregeningsinstallatie in het hoofdveld verwerkt. Pure luxe op dit niveau, 3e klasse. Het doet je watertanden, alle mogelijkheden die het geeft. Wet t-shirt contests op zwoele zomeravonden. Bier in plaats van water in de installatie stoppen. Mijn hoofd gaat al tollen aan alle bizarre opties die opdoemen. Helaas bleek de realiteit dat dit systeem nogal wat problemen opleverde. De koppen van de sproei-installatie steken af en toe ongevraagd de kop op, of zakken weg, wat gevaar kan opleveren voor de fysieke gesteldheid van voetballer en scheidsrechter. Dit zorgde onder de wedstrijd voor enkele kolderieke momenten, wanneer de veldverzorger weer met een kruiwagen vol veengrond kwam aanzetten om de problemen vakkundig weg te werken.

Hier geen last van PFAS voor de lokale grondverzetstrijder of gezeur over stikstof. De man handelde naar vermogen, en had scheid aan de wetgeving vanuit Brussel. Met uiterste precisie verwerkte hij de afgegraven veengrond, en gaf de bouwstof van de wereld een nieuw leven. Dit nieuwe leven werd soms af en toe ruw verstoord wanneer weer een bonkige voetballer zijn voeten liet hangen in een van de veenputten.

Eigenlijk waren deze momenten wel de hoogtepunten van de wedstrijd. Qua veldspel en kansen ontliep het elkaar niet zo veel, daarom was de eindstand van 2 – 2 wel verdiend. Waskemeer werd al snel door de gasten geholpen door slap te verdedigen. De spits van de thuisploeg wist hier wel raad mee, en maakte in de 7e minuut de 1 – 0. Ruim 5 minuten later stond het alweer 1 – 1, na een fantastische kopbal van Mooibroekje. A l a Ronaldo bleef hij hangen in de lucht, gedragen door een straal water afkomstig uit de sproeikop. Het straaltje wat zijn bilnaad bereikte bracht hem in extase, en liet hem zweven van geluk. Zodoende wist hij de goede corner van Geert te promoveren tot doelpunt. Hierna wist Waskemeer een levensgrote kans vakkundig om zeep te helpen, toch wist men voor de rust alsnog de voorsprong aan te tekenen. Wederom slappe hap, wederom de spits die scoorde, 2 – 1.

Na de rust wist de Daniel Cruz de Carvalho van Ropta Boys een goede voorzet van Jimkesma niet om te zetten tot goal. Vlak hierna werd Penny vervangen voor HW. Hierna weinig spektakel of noemenswaardige momenten, totdat de scheidsrechter Ropta Boys in de 82e minuut een penalty toekent. Dit cadeautje pakt Erik zonet voor de feestdagen met veel plezier uit, en maakt de 2 – 2.
André “de Turk” lost daarna Geert nog af, totdat de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluitje blies. Hierna nog een korte verontschuldiging van de grensrechter van de thuisploeg, van het wellicht warrige vlaggen. De zon speelde hem parten, waardoor hij niet alle momenten scherp kon inschatten. Geen probleem, dit viel ook enigszins mee. Het was een sportieve wedstrijd, welke in het teken stond van de veldknuffelaar. De man die in weer en wind het veld onderhoud. Met liefde de grastopjes afknippen, de graswortels masseren wanneer nodig en dit voorzien van zon, vocht en regelmaat. De 3e helft was trouwens van bizar hoog niveau.

Voorzet van Ed: ‘Sa lang at dyn auto olie lekt, sit d’r ek noch olie yn”. Aldus Edwin halverwege de reis naar Waskemeer toen het olielampje ging branden in de brute 206GTI.