v.v. Ropta Boys sinds 1965

Walk on the Wild Side

Afgelopen zaterdag overleed precies vijf jaar geleden Lou Reed. Je kent hem wellicht van de hit ´Walk on the Wild Side´. Een nummer welke bol staat van controversiële onderwerpen, zoals transseksuelen, drugs, mannelijke prostitutie en orale seks. Baanbrekend in die tijd, vandaag de dag is het niet meer dan normaal. Je groeit er mee op, en tv verheerlijkt het. Niet dat je met alles meedoet, maar af en toe een beetje seks of een blowtje is niet verboden. Toch? Soms moet je even afscheid nemen van het standaard leven, en je verlekkeren in hetgeen je ontspanning oplevert. Een wijs man zei ooit: als ik nuchter wilde zijn, was ik niet dronken geworden.

De tegenstander van afgelopen zaterdag werd ook erg aangetrokken door de ‘Wild Side’, al namen ze de term erg letterlijk en minder figuurlijk. AVC schuwde het fysieke geweld niet, waardoor de wedstrijd af en toe meer leek op een uit de hand gelopen SM-meeting dan een vrijblijvend potje voetbal op de zaterdagmiddag. Een aantal geelgroene matadoren vonden het teasen wel verleidelijk, en deelden af en toe een plaagstootje uit aan de tegenstander. Echter is de huidige selectie net verlost van de baard in de keel en steken er voor het eerst haartjes recht de balzak uit. Zij konden de ruige aanpak iets minder waarderen, echter genoot de scheidsrechter deze middag met volle teugen. De man floot in grote lijnen niet eens zo slecht, maar liet naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer toe. Mede hierdoor schoot het testosteron gehalte van de Sexbierumers naar ongekende hoogte, wat de mannen in extase bracht. Blind van geilheid werden willekeurige spelers aangerand. Met de noppen vooruit, benen gestrekt en vol overgave glijdend naar de tegenstander. Hierbij moet gezegd worden dat het strijdtoneel hier uitermate voor geschikt was. Kort geschoren, beetje nat met af en toe een kaal plekje.

De leiders, beide dichter bij de 60 dan de 20, genoten. Tierend langs de zijlijn riepen ze hun mannen op geen medelijden te hebben. Af en toe lag er namelijk een uitgetelde groengele spelers op de grond. Uitgespeeld, wellicht een beetje vernederd door weer een ferme en harde aanraking. ‘Lit se maar lizze, trochgean!’. Er wordt nu een beetje lachwekkend over gedaan, aangezien de context van dit verslag de aanslagen die werden verricht in een ander daglicht zet. Echter ging men in de 2e helft een aantal keren flink over de schreef. Mede door de scheidsrechter, welke niet of nauwelijks een lijn trok, ontaarde de wedstrijd meer in een freefight dan een gemoedelijke wedstrijd tussen twee teams die graag willen winnen. Dat er dan ook twee leiders, welke beide een voorbeeldfunctie hebben (evengoed als onze technische staf) gaan roepen dat er niks aan de hand is, waarbij een speler (of spelers) wel het gevoel heeft/hebben over de schreef te zijn gegaan, dan ben je mijn inziens verkeerd bezig. Als persoon en zeker als club. Mannelijk voetbal is mooi, duels horen erbij, maar eigen spelers aansporen tot overtredingen hoort niet thuis op het veld.

Uiteindelijk werd er na een 1-0 ruststand, met 2-1 verloren van de thuisploeg. De eerste 10 minuten waren voor de gastheren, wat resulteerde in een snelle voorsprong. Daarna nam ’t Vlaggenskip de regie over. Met vlagen werd er goed gecombineerd, maar ook was er veel onnodig balverlies. Kansloze ballen naar voren, onrust wanneer er rustig kon worden opgebouwd. Wellicht kwam dit door het opeens opgedoemde herfstweer wat enkele spelers in de war bracht. Na de thee een sterk begin, wat resulteerde in de 1-1 door Dr. Dre. Een prachtige kopbal was de lange keeper te machtig. Eerder in de wedstrijd wist hij meerdere kopballen van Dr. Dre, the Butcher en die Lange voor de lijn tegen te houden. Wat hierna gebeurde, buiten het fysieke geweld om, is een raadsel. De controle over de wedstrijd werd verloren, en zodoende ook de drie punten. AVC klapte er nog maar eens bovenop, en dit leverde in de slotfase de 2-1 op. Slecht uitverdedigen als oorzaak, het gevolg was de 2-1. De linksbuiten kon in alle vrijheid afstormen op Colin, die kansloos was in deze ongelijke strijd.

Een teleurstellend verlies, maar ook weer voldoende aanknopingspunten om zaterdag weer vol aan de bak te gaan. Dan staat de thuiswedstrijd tegen de Wykels uit Hallum op het programma. Maar eerst, Walk on the WIld Side

https://www.youtube.com/watch?v=oG6fayQBm9w