v.v. Ropta Boys sinds 1965

Vv Dokkum 2 – Ropta Boys 2

Aan de kaak stellen

Fashion en beauty, je hebt of je hebt het niet. Friesland blijkt wel vruchtbare grond te zijn aangaande vrouwelijke modellen. Op mannengebied blijft het wel enigszins achter. We zullen wel te boers zijn, achterlopen op modetrends etc.. Te vette huid, te weinig sproeten of te gele tanden. Het gezicht is je visitekaartje binnen de wereld van de glitter en glamour. Jarenlang liep ik er tegenaan, afgewezen worden door Gucci, Prada of Hunkemöller. Mijn hoofd was niet volmaakt genoeg, er zaten afwijkingen in. Ik zou nimmer het gezicht worden van werelds grootste merken, tot afgelopen zaterdag.

De dag begon goed, al rijdend naar de elfstedenstad met op de achtergrond de muziek van de Arctic Monkeys. Ondertussen scheen de zon, en verloor de kou het langzaam aan van de warme zonnestralen. De auto werd geparkeerd, er volgde een bakkie pleur en werd onderling weer volop geouwehoerd. In de kleedbox pompte de muziek weer als vanouds uit de speakers, en vlogen de flauwe grappen weer heen en weer. Heerlijk, de derby tegen de V.V. Dokkum stond op het punt van beginnen. We gaan die stadjes pakken, voor de 2e keer deze competitie.

Echter hadden de Dokkumers alles uit de kast gehaald, om ons meer dan welkom te doen voelen. Een slecht, hobbelig veld, waar zaterdagochtend de Dokkumse kinderboerderij dieren net vanaf waren geplukt. Er volgde een scherpe warming-up met uiteraard de nodige irritatie omtrent het zware sompige veld. De woorden van Boskamp waren ondertussen geschiedenis, en de wedstrijd stond op het punt van beginnen. Willem verloor weer eens de tos, door niet te kiezen voor zijn eigen kleur. ’t Vlaggenskip begon scherp, vol bravoure. Het was genieten om weer te voetballen sinds begin december, totdat ik kermend op de grond lag. Einde wedstrijd, en de komende periode even geen voetbal.

Uiteraard spookt er dan van alles door je hoofd, maar ik zag toch iets positiefs in al deze ellende. Jarenlang liep ik er al mee rond, mijn afwijkende kaaklijn. Het was een doorn in het oog binnen de modellenwereld, mijn weinig opvallende jukbeenderen. Daarnaast was ik te klein, en waren de vetrolletjes ook wat te veel aanwezig. De summerbody zoals de meeste beachboys deze hebben, is al lang verleden tijd. De diagnose dubbele kaakbreuk is natuurlijk even schrikken, wel geeft het perspectief. Eindelijk kan ik de kaaklijn van Brad Pitt reconstrueren, een man met een de perfecte kaak. Wie mooi wil zijn, moet pijn leiden is het gezegde. Dit akkefietje geeft aan dat voetbal nog steeds geen mietjesport is, en dat voetbal een sport blijft voor stoere mannen. Voetbal op het scherpst van de snede hoort bij een derby, dat maakt deze wedstrijden ook zo mooi en speciaal.

Het was dan ook geruststellend dat ik rond half 3 hoorde dat er uiteindelijk een 0-4 eindstand op het spreekwoordelijke scorebord stond. Het manmachtige publiek, welke voor een wedstrijd tussen twee reserve elftallen in grote getalen aanwezig was, zagen een boeiende pot voetbal waarin ’t Vlaggenskip terecht de overwinning naar mee nam naar sportpark de Fiver. Het gevolg van de scherpe training van afgelopen donderdag, waardoor er zodoende enigszins afstand is genomen van de onderste regionen. Intern is er al het gehele seizoen het besef dat wij te laag staan op de ranglijst, hierdoor nam de externe druk ook toe. De T.C. van onze trotse club liet tussen neus en lippen door al weten dat er resultaten worden verwacht de 2e seizoenshelft, anders wordt de zoektocht naar een nieuwe trainer zeer lastig. Deze extrinsieke druk, zorgde ervoor dat de intrinsieke motivatie weer toe nam. De afgelopen periode was de trainingsethos en bezettingsgraad beneden niveau. Ik zie soms maar een handvol spelers staan op de maandagavond, aldus de voorzitter. De waarheid als een koe. Het is ook een roerige periode in het bestaan van ´t Vlaggenskip. Overnames door spelers naar interne teams, blessures en papa-activiteiten zorgen ervoor dat de selectie slinkt. Uiteraard heeft het technisch hart hier wel weer een oplossing voor, wat er toe leidde dat Penny en The Butcher terugkeerden bij Boskamp zijn equipe.

Daarnaast nog een handvol spelers die in het niemandsland tussen 1e en 2e selectie bivakkeren, en daarom aan de selectie van Boskamp werden toegevoegd. Na de rumoerige start van de wedstrijd ontpopte zich een wedstrijd met kansen over en weer, waarbij de thuisploeg het lastig had met het directe voetbal van de equipe van Boskamp. Combinatiespel was lastig, daarom werd er veel met de lange bal gespeeld. Rond het kwartier een levensgrote kans voor Leroy (Fer) die de bal over the Wizard wipt, maar zijn poging tegen de lat ziet eindigen. Aan de andere kant met name dreiging, maar echte kansen werden niet gecreëerd, wel wist the Butcher de lat te raken. Kort voor rust de ideale mogelijkheid voor de thuisploeg om op voorsprong te komen, maar deze grote kans werd vakkundig om zeep geholpen. Wel kreeg aanvoerder Willem nog een smerige charge te verwerken, welke door de scheids met een waarschuwing werd beloond.

Na de rust nam Dennis de plek in van P5, en vanaf dat moment dicteerde de groengele machine de wedstrijd. Rond het uur legt Nik de bal bij de 2e paal neer, waar Ype ‘met zijn rieten benen’ de bal in het doel pist. Vijf minuten later weer Nik met een voorzitter de Armyboy te vinden, en hij scoort met zijn hoofd de 0-2. Nadat de goalmaker zijn haartjes weer goed op zijn hoofd had, werd de wedstrijd vervolgd. Een goede voorzet vanaf rechts wordt door de keeper los gelaten (Boskamp had gelijk), en uiteraard staat de man met de rieten benen dan op de juiste plek, 0-3. Uiteraard volgt er dan een publiekswissel, en onder groot applaus wordt hij vervangen door Binkey. Aan de andere kant weet Dokkum nog steeds vakkundig zijn kansen te missen, en gaat Ropta Boys hier ook in mee. Uiteindelijk tilt Binkey de score naar 0-4, welke ook de eindscore zal zijn.

Al met al een verdiende overwinning, en een mooie opmaat naar aanstaande zaterdag. Thuis wordt dan tegen S.C. Veenwouden aangetreden, tenminste als het weer het toelaat. Omke Piet heeft namelijk weer vorst voorspeld, dus is de kans groter dat er schaatsen worden aangetrokken dan voetbalschoenen.

P.s. mochten de heren vanuit het niemandsland een contract willen tekenen, dan staan wij uiteraard open voor onderhandelingen.

Oant nije wieke!