v.v. Ropta Boys sinds 1965

VIOD 2 – Ropta Boys 2

VIOD 2 – Ropta2

 

Deens is een moeilijke taal, maar de Denen beheersen het allemaal, aldus Frank Snoeks. Kijk soms zijn dingen zoals ze zijn en moet je niet te moeilijk denken. Louis van Gaal is hier natuurlijk de meester in. De man is een icoon wat betreft beruchte uitspraken, en met name zijn uitstapje naar Manchester United afgelopen seizoen is wat mij betreft legendarisch. Ook in Nederland maakte de man indruk met zijn uitspraken. Ben ik nou zo slim of jij zo dom. Uitspraken in het voetbal, je kunt er een boek over schrijven. Louis van Gaal, de leermeester ooit van José Mourinho. De man die de meester is in het aanpassen aan zijn tegenstander. Gebruik maken van de zwaktes van de tegenstander, dat is volgens José belangrijk. Er moet een team staan die voor elkaar strijd, en wat de spelers buiten het veld doen zal hem een rotzorg zijn. Zo nu en dan moet je even de teugels laten vieren (de spreekwoordelijke teugels, want in het vlaggenschap zijn geen paardrijders aanwezig).

 

Boskamp had voor afgelopen zaterdag ook zijn plan tot in perfectie uitgedacht. De spelers werden afgelopen week weer goed onder handen genomen. Positiespelletjes en partijtjes op het scherpst van de snede. Verslapping was er niet bij, voetbal moet oorlog zijn en wij gaan het winnen peperde Boskamp de gladiatoren in. Er zou en moest gewonnen worden van de buren uit Driezum en Wouterswoude, de trotse koplopers in de competitie. De mannen borduren verder op de goede resultaten van vorig jaar. Met een ijzersterke 2e seizoenshelft werd de nacompetitie behaald, waar Staphorst een maatje te groot bleek. Research op facebook deed blijken dat het qua zelfvertrouwen wel snor zit bij mannen in het blauw. Hein Visser roept niks ander dan kampioen, en de watervlugge Doede sluit zich hierbij aan. Wat is dan ook mooier om deze mannen te trakteren op een terechte verliesbeurt? Nou misschien een trio of met drie bloedmooie dames, verder komt er weinig in de buurt. De technische staf had de tegenstander goed bestudeerd en was tot de conclusie gekomen dat het gevaar met name vanaf de flanken komt. Daarnaast kregen de heren ook nog aanvulling van vijf 1e selectiespelers, nou dan moet je wel kunnen winnen van die domme kleikluten uit Oosternijkerk en omgeving? Toch? Fuck that bitches, de groengele machine ging lekker verder met waarmee het bezig was, namelijk winnen. Weer werd de nul gehouden, en de aanvallers wisten twee keer het net te vinden, wat uiteindelijk resulteerde in een meer dan terechte 0-2 overwinning.

 

Dan even terug naar de wedstrijd. Vanaf het begin had de groengele elite de wedstrijd in handen. Het gevaar van de aanval werd vakkundig geneutraliseerd door het verdedigende blok onder leiding van good-old Bompa. Willem hield de watervlugge linksmidden in bedwang. De snelheid van de man in het blauw was niks vergeleken met het hardlooptalent van onze Fryske Afrikaan. Alhoewel hij van te voren zich toch nog enigszins zorgen maakte, want vorig jaar tegen Dokkum ging het verdedigen hem niet al goed af. De aanvallers waren constant dreigend en dat zorgde ervoor dat VIOD maar niet tot voetballen kwam. Het gevaar in de 1e helft kwam van de bitches van Boskamp. Nadat de keeper al een vrijetrap van Klazovic fantastisch uit de rechter benedenhoek ranselde, was hij even later kansloos op een snoeihard schot van dezelfde speler. Een kleine 10 minuten later werd Mooibroekje in de zestien onderuit gehaald. Zijn tegenstander raakte niet één, maar twee ballen en na een kleine inspectie bleek dat de kinderbijslag van onze nummer 10 nog in orde was. Jimkesma verzilverde vervolgens de strafschop, waardoor de rust met een 0-2 voorsprong werd ingegaan. De keeper van VIOD zorgde er trouwens voor dat de Driezumers nog enigszins in de wedstrijd bleven, met een aantal knappe reddingen wist hij de score te beperken.  

 

Tijdens de rust werd er teruggeblikt op de 1e helft en het feit dat Giel Beelen stopt met zijn ochtendshow op 3fm. Twee keer goed nieuws, want naast de voorsprong word Nederland ook niet meer wakker van het vervelende ventje die iedere ochtend een stijve lul krijgt van zijn eigen geweldige persoonlijkheid. Wat kan het een mooie week worden voor de groengele brigade. Beelen die stopt, winnen van de koploper en daardoor twee kratjes bier verdienen, de wereld kan mooi zijn kinderen! Wel werd er nog even teruggeblikt op vorig seizoen, toen stonden we in de rust ook met 0-1 voor, maar werd uiteindelijk met duidelijke cijfers verlopen. Destijds liepe Pippo Inzaghi nog voorin, deze was vandaag vervangen door een blonde versie van Johny van Burgerking. Eigenlijk hoefden we ons geen zorgen te maken, en dat bleek na het laatste fluitsignaal ook zo te zijn. VIOD had nu wel meer de bal, maar tot grote uitgespeelde kansen kwamen de mannen niet. Af en toe was er wel dreiging, maar constant wist de achterhoede de bal vakkundig weg te werken. Tien minuten voor tijd brak nog paniek uit. Na de zesendertigste lange bal van de centrale verdediger zou Bompa de bal richting de centrale As pompen, alleen raakte hij het leren speeltuig alles behalve goed. De bal schoot door en de geile aanvaller van VIOD loerde op dit kansje. Hij nam de bal mee, maar werd gevloerd door de Badslipper. Strafschop VIOD. De Badslipper lachte, hij lag op de grond van het lachen. Zijn medespelers waren woedend ‘doch normaal Badslipper’! Het had geen effect. Ondertussen nam de penaltynemer zijn aanloop en schoot de bal hard en laag in de hoek. De badslipper veerde op en pakte de bal klemvast. Als een bezetene liep hij met de bal in zijn handen door de zestien meter en liet blijken dat hij de koning van Driezum en omgeving was. De tweede penalty op rij pakken is dan ook niet niks, hij gaat nu dan ook door het leven als de Tim Krul van RoptaBoys. Niet veel later floot de scheids voor het einde van de wedstrijd. Een dik verdiende overwinning, die misschien nog wel hoger had moeten uitvallen. De aanvallers misten nog enkele opgelegde kansen waardoor de score op 0-2 bleef steken.

 

Na de wedstrijd keerden we terug in de verschrikkelijk slechte kleedkamers. Vooruitgang is ons doel, tenminste dat hebben de gastheren als motto. Nou, je kunt veel zeggen maar er is weinig vooruitgang betreffende de kleedkamers. Natuurlijk heeft men de beschikking over een zestal prachtige kleedboxen, maar deze schijnen gereserveerd te zijn voor het vrouwenvoetbal omdat daar tamponautomaten en speciale douches zijn geïnstalleerd voor de menstruatieweken. Nu werden wij net zoals de mannen van VIOD 2 in een kleedbox gezet waar net een pupillenteam kan omkleden. Wat dat betreft hebben de asielzoekers rond de Hongaarse grens het wellicht nog wel beter. De mensenrechten voor de spelers werden aan de laars gelapt, en zodoende moest het vlaggenschip zich in vier etappes douchen. Het douchen deed je onder zeer slechte straal, tenminste wanneer er water uitkwam. Nee wat betreft het doucheklassement hebben de heren geen hoge ogen gegooid. Een schamele 2,8, dit is het cijfer wat de mannen van het vlaggenschip er voor over hadden. Zonde, want het had niet zo gehoeven. Dat men in Driezum de vrouwen boven de mannen zet, baart mij enigszins zorgen. Als man moet je altijd boven de vrouw staan toch? Want zoals Hans Teeuwen ooit zei: eigenlijk zijn alle vrouwen ……… (vul jouw antwoord op de stippeltjes in en wie weet win jij een meet en greet met één van de sterspelers van het vlaggenschip naar keuze).

 

Stand doucheklassement:

1. Lions’66  7,7

2. BCV   5,7

3. VIOD Driezum  2,8

 

Overige uitslagen:

 

Leovardia 2  – Foarut 2  6-2

AVC 2  – BlauwWit’34 4  6-1

BCV 3  – BeQuick Dokkum 3 2-2

Lions’66 2  – Zwaagwesteinde 2 6-2