v.v. Ropta Boys sinds 1965

Verslag VIOD 2 – Ropta Boys 2

Driezum – Nadat we ons vorige week veilig hebben gespeeld was afgelopen zaterdag VIOD 2 de tegenstander. De vorige wedstrijd werd wegens omstandigheden in Oosternijkerk gespeeld dus werd beslist deze in Driesum te spelen zodat beide ploegen zowel uit als thuis konden spelen dit seizoen. De afgelopen weken bleek het vaak moeizaam om een volledig elftal met wisselspelers op papier te krijgen, daarom waren we erg blij dat Erwin en Tseard terugkeerden.

Na enige vertraging werd er rond half 1 afgetrapt. Zoals dit seizoen al vaker is gebleken heeft Ropta Boys enkele minuten nodig om wakker te worden want al na drie minuten kwam VIOD op 1-0. Na deze hardhandige wake up call ging Ropta Boys iets beter voetballen en kon het de druk redelijk opvoeren. Dit resulteerde al snel in een overtreding halverwege de helft van VIOD. De scherp aangemeten vrij trap van Wouter werd vakkundig door de kleinste man van het veld binnengekopt. Enkele minuten na de treffer van Zjene was het wederom Ropta Boys die het net wist te vinden. Jimke stuurde naar een goede steekbal decentrale verdediger van VIOD het bos in met een goede kapbeweging en schoof de bal langs de keeper. Heel lang duurde deze voorsprong echter niet want na een klein half uur kwam VIOD weer op gelijke hoogte. Ondanks een voetballend overwicht van Ropta Boys bleef VIOD gevaarlijk met enkele messcherpe counters. Desondanks werd met een 2-2 stand de rust bereikt.

Ook na rust werd Ropta Boys weer hardhandig wakker geschud. De wind pikte een als voorzet bedoelde bal van de linksbuiten op en gooide de bal over Rinze in de verre hoek. Een prachtige goal die ons uiteindelijk de nek om zou draaien. Ropta Boys liep weer achter de feiten aan dus dat betekende druk naar voren. Ondanks het vele balbezit in het daaropvolgende half uur wist Ropta Boys niet te scoren. Er werden nog enkele goede kansen gecreëerd waarvan de grootste voor Mustafa. De weg naar het doel van Rinze werd langzaam steeds nadrukkelijker opengegooid in de poging de gelijkmaker op het bord te zetten. Het duurde even voordat VIOD raad wist met de geboden ruimte maar na zo’n 25 minuten in de tweede helft wisten ze toch het net te vinden. In het laatste kwartier bood Ropta Boys weinig weerstand meer en kon VIOD via enkele vlijmscherpe counters de score naar 6-2 tillen.

Al met al een wedstrijd waarin we misschien wel iets meer verdiend hadden maar een goede les in efficiëntie hebben gekregen. Volgende week wacht de afsluiter van het seizoen 2014-2015 in en tegen Rijperkerk.