Verslag: Ropta Boys 2 – V en V ’68

Oosternijkerk – Ropta Boys 2 kon afgelopen Zaterdag goeie zaken doen tegen V en V ’68 2, zoals gezegd in vorig verslag. Het tegenovergestelde gebeurde. Daarom kunnen we dit verslag ook kort houden.
Na 5 minuten kwamen we op 0-1 door de rappe spits van V en V ’68, die (uitgerekend tegen ons) zijn eerste wedstrijd voor hun tweede speelde. Na 10 minuten kregen we al de genadeklap. Theunis vloerde dezelfde spits binnen de beruchte lijnen, een terechte rode kaart voor Theunis en een penalty voor V en V die onberispelijk binnen werd geschoten: 0-2.
Even later stond de 0-3 op het bord door een slippertje van Andries, eigenlijk wel typerend voor de wedstrijd. Vlak voor rust een hoopgevend lichtpuntje. Een intelligent passje van Jan Bekker en Mustafa frommelde de aansluitingstreffer binnen.

De tweede helft kwam Ropta Boys vol goede moed de kleedkamer uit, ook omdat we met 10 man geregeld V en V tegen de muur hadden, ook al bleven de echt grote kansen uit.
V en V speelde terughoudend en zakte in, maar kroop steeds meer uit de schulp. Net toen er voor ons een treffer in de lucht hing scoorde V en V uit de counter. Na deze treffer probeerden we nog wel iets te forceren waardoor we veel ruimte weggaven en daarvan profiteerde V en V. Ze liepen uit naar 1-6 zonder echt beter te voetballen. Ropta Boys 2 had simpelweg een off-day en een man minder en bij V en V leek bijna alles te lukken. Het slotakkoord was wél voor ons. Een prachtige combinatie tussen Mustafa en Jimke werd door laatstgenoemde feilloos afgerond. Eindstand 2:6.

Voor ons een wedstrijd om snel te vergeten, voor V en V ’68 2 de eerste winstpartij in deze klasse. Alles wat maar mis kon gaan ging vandaag mis bij RB 2. Ook voor de B-junioren Jacob Douma en Wiard geen leuke wedstrijd om in te vallen, maar desondanks een 100% inzet en prima gespeeld! Ook zijn we een bedankje verschuldigd aan Marcel van het derde en Oane Wijma, die ons (alweer) uit de brand hielpen.

Zaterdag vrij, volgende week wacht Kees Ros’ Friese Boys 2. Als we met zn’ allen de schouders eronder blijven zetten dan komt het resultaat vanzelf, ongetwijfeld.