Veel strijd, een voorsprong…..maar kansloos ten onder

Voor Ropta Boys stond een zware clash op het programma thuis tegen de nummer twee van de ranglijst Noordbergum. Een technisch zeer begaafde ploeg die ook niet zou misstaan in de derde klas. Het was dat keeper Frans Postmus zich ook deze wedstrijd onderscheidde met vele prachtige reddingen en zo Ropta Boys met name in de eerste helft lang op de been hield. De harde wind speelde beide ploegen parten om tot mooi voetbal te komen. Met de wind tegen was het lastig om de bal goed bij elkaar te krijgen en met de wind in de rug waren veel ballen te hard en een directe prooi voor de keepers van beide ploegen.

Na zeven minuten was de tegenstander al dicht bij een voorsprong toen een hard schot richting de Ropta Boys goalie ging maar Frans Postmus wist de bal omhoog te boksen en was daarna eerder bij de bal dan de tegenstander. Ropta Boys was gewaarschuwd maar ging strijdlustig de wedstrijd aan. Noordbergum bleef Ropta Boys terug dringen en creƫerde meerder kansen maar wist het net niet te vinden of vond keeper Postmus op zijn weg. In de negentiende minuut wist Ropta Boys uit te breken via Henderik Willem v/d Vorst die bal mee gaf aan Sybrant Veenstra. Veenstra wist via een prachtige actie de bal voor de goal te leggen waar Jan Bandstra zijn been ver genoeg naar voren kon krijgen om de bal achter de keeper van Noordbergum te krijgen. Een prachtige goal van Ropta Boys zij het iets tegen de verhoudingen in natuurlijk. Ropta Boys moest zich voornamelijk beperken tot verdedigen en deed dit lange tijd prima. Een aantal gevaarlijke corners van Noordbergum die veel varieerden waardoor Ropta Boys nooit wist waar de bal precies kwam werden naast gekopt of Postmus was de sta in de weg. Tien minuten voor het rustsignaal was er een kans voor Noordbergum die een ieder al had geteld. De bal werd net buiten het strafschopgebied hard op de keeper af gevuurd maar de bal werd gekeerd door de goalie waarna deze voor de voeten van een Noordbergum aanvaller viel. Zijn schot was van dichtbij hard maar wederom was het keeper Postmus die met een katachtige sprong de bal weg wist te werken en zo Ropta Boys behoede voor een tegengoal. Een redding van formaat die zelfs op applaus van het Noordbergum publiek kon rekenen. Als men in de hoek zit waar de klappen vallen, dan hoort een vervelend eigen doelpunt op het verkeerde moment ook bij de tegenslagen. Het was routinier Anco Dijkstra die een hoge bal weg wilde werken maar de bal viel totaal verkeerd op zijn schoen en belande met een mooie lob over eigen keeper Postmus heen in de goal. Zo werden de kleedkamers opgezocht met een gelijkspel en een flinke kater voor Ropta Boys.

De kater was na een kwartier nog niet opgelost en binnen twee minuten stond Ropta Boys op achterstand na een goed uitgespeelde goal waarbij de bal snel over werd gespeeld en uiteindelijk simpel binnen werd getikt door de vrijstaande aanvaller voor de goal. Noordbergum had ook moeite met de harde wind tegen en vond elkaar niet zo gemakkelijk als in de eerste helft. Ropta Boys had de wind en de rug en speelde veel lange ballen waarbij de spelers veel moesten lopen. In de laatste tien minuten was Ropta Boys dan ook totaal leeg gespeeld met name richting de goal en viel de genadeklap drie minuten voor het einde van de wedstrijd. De groen/gele formatie was kapot en redden het nog tot het einde van de wedstrijd maar een ieder was blij dat het eindsignaal klonk.

De conclusie was dat Ropta Boys ontzettend hard heeft gewerkt tegen een ploeg die voetbaltechnisch veel beter was, maar dat ze niet opgewassen waren tegen het voetbalgeweld van Noordbergum die spelers in de gelederen heeft die bij Harkemase Boys, Cambuur en Heerenveen hebben gevoetbald in het verleden. Natuurlijk geen schande om van de nummer twee te verliezen als je zelf de rode lantaarndrager bent maar helaas wonnen de naaste concurrenten wel hun wedstrijden waardoor de zorgen van Ropta Boys stijgen richting degradatie. Gelukkig zijn er nog dertien wedstrijden te gaan waarin nog negenendertig punten te behalen zijn. Volgende week gaat de reis naar Boornbergum waar om 14.00 uur afgetrapt zal worden.