v.v. Ropta Boys sinds 1965

THE WIZARD LEIDT HET 1E ELFTAL NAAR DE FINALERONDE VAN HET DHW FUTSAL TOERNOOI.

Gisteravond stond de 1e ronde van het DeHaan Westerhoff Futsal toernooi op het programma. Een sterk bezet toernooi, waar dikke euro’s kunnen worden verdiend.
De equipe bestond uit Chistiaan (keeper), Kees, Rudi, Tim, Geert, Erik en de vedette Johannes alias the Wizard. Dit zootje ongeregeld stond onder strak toezicht van Bobby (en wellicht nog een aantal mensen).

De eerste horde, om door te dringen naar de finaleronde, was het succesvol doorstaan van een poule van 5 teams. Een lastige poule, bestaande uit ’t Fean 58, Birdaard, Harkema Opeinde, Surhuisterveen en uiteraard de groengele matadoren.

Ondanks dat Johannes voornamelijk als bankzitter fungeerde, wisten de groengelen zich te kwalificeren voor de finaleronde. Zo kon the Wizard gespaard worden (alhoewel hij tegen Surhuisterveen nog even het leren speeltuig mocht beroeren). Volledig opgeladen zal hij samen met zijn ploegmakkers willen schitteren komende zaterdag. Hierbij nog een kort verslag van de gespeelde wedstrijden en het programma voor 29 december.

Ropta Boys – Harkema Opeinde
De strijd tussen de geelgroene teams werd in het voordeel van Ropta Boys beslist. Rudi en Geert zorgden voor de doelpunten.

Birdaard – Ropta Boys
Erik zorgde al snel voor de voorsprong, echter wist Birdaard vervolgens op 2-1 te komen. Uiteindelijk zorgde Geert voor de 2-2, wat tevens de eindstand betekende.

’t Fean 58 – Ropta Boys
De wedstrijd om de koppositie. Tegenstander het sterke ’t Fean 58. Wederom wist Erik de score te openen. Echter kwamen de blauwhemden langszij, en werden de punten wederom verdeeld.

Ropta Boys – Surhuisterveen
Na een achterstand, wisten de groengelen relatief eenvoudig te winnen. Doelpunten van Geert, Tim, Erik en Kees betekenden een 4-1 winst. Dit betekend dat de manschappen zich wisten te kwalificeren voor de finaleronde.

Op 29 december aanstaande neemt Ropta Boys het in de kwartfinale op tegen SC Kootstertille. Deze wedstrijd start om 18:15 in de Surventohal in Surhuisterveen.

Overige wedstrijden kwartfinale

17:00 ​Grijpskerk​- ​GSVV
17:25​Twijzel ​- ​’t Fean 58
17:50​Buitenpost ​- ​Futsal Buitenpost
18:15​Ropta Boys​-​SC Kootstertille

Mocht Ropta Boys zich langs SC Kootstertille voetballen, dan nemen de mannen het later op de avond op tegen de winnaar van Buitenpost – Futsal Buitenpost.