v.v. Ropta Boys sinds 1965

SUBLIEM ROPTA BOYS 45+ PAKT KAMPIOENSCHAP TEGEN CONCURRENT BCV 45+.

Burgum – In het hol van de leeuw wist Ropta Boys het kampioenschap uiteindelijk met glans binnen te halen. De eerste twee wedstrijden tegen Drogeham 45+ en Burgum 45+ verliepen afgelopen vrijdagavond stroef, maar werden wel gewonnen met beide keren 1-0. Door twee keer winst van Ropta Boys 45+ en twee keer winst van BCV 45+ moest de kampioen tevoorschijn komen uit de allerlaatste wedstrijd van vier vrijdagavonden 45+ voetbal. In deze allesbeslissende wedstrijd had Ropta Boys 2 punten voorsprong opgebouwd in de drie voorgaande avonden. Ropta Boys 45+ had hierdoor voldoende aan een gelijkspel. BCV 45+ kon alleen kampioen worden bij winst op de eigen voetbalvelden. Zo stroef Ropta Boys 45+ speelde in de eerste twee wedstrijden zo sprankelend, weergaloos en subliem speelde Ropta Boys 45+ de kampioenswedstrijd. Bijna foutloos werd BCV 45+ van het kastje naar de muur gestuurd. Onder aanvoering van het duo Andries Weidenaar en Arend Castelein werd er bijna niets weggegeven in de finalewedstrijd. Het beste werd door Ropta Boys 45+ voor het laatst bewaard. Met deze sublieme wedstrijd werd het kampioenschap een feit. Een verdiend kampioenschap waarvoor Ropta Boys 45+ moest wedijveren tegen het sterke BCV 45+ en de goed voetballende ploegen Burgum 45+ en Drogeham 45+. Hieronder nog een kleine weergave van de gespeelde wedstrijden.
Ropta Boys 45+​​-​Drogeham 45+​​1 – 0.
Een gehavend Ropta Boys 45+, vanwege veel blessures en afzeggingen, moest meteen starten tegen het zeer sterk voor de dag komend Drogeham. Ropta Boys begon zeer slordig, waardoor Drogeham een paar goede mogelijkheden kreeg om te scoren. Maar uiteindelijk was het Ropta Boys 45+, die via een sterke verover actie op het middenveld van Arend Castelein, de bevrijdende 1-0 voorbereide. Hij stak het veld over en gaf op het juiste moment af op de meegelopen Jack van der Vorst die onhoudbaar binnenschoot voor de 1-0. Ondanks de treffer bleef Ropta Boys 45+ niet goed voetballen. Tegenstander Drogeham was de betere ploeg en kreeg behoorlijk veel kansen, maar door goed keeperswerk van Marten Kooistra en slordig afwerken van Drogeham bleef de benauwde 1-0 staan.
Ropta Boys 45+​​-​Burgum 45+​​1 – 0.
Ropta Boys 45+ begon ook tegen Burgum zeer weifelend. De eerste grote kans was voor Burgum 45+. Een voorzet van de linkerkant werd bij de tweede paal door een speler van Burgum 45+ tegen de paal gekopt. Het bleef stroef gaan bij Ropta Boys 45+, maar langzamerhand kwam er meer rust en betere passes in het spel van Ropta Boys 45+. Opnieuw, net als in de eerste wedstrijd werden de hoofdrollen opgeëist door Arend Castelein en Jack van der Vorst. Arend Castelein heroverde opnieuw de bal op het middenveld en bracht opnieuw Jack van der Vorst in stelling om de 1-0 voorsprong binnen te schieten. Na dit doelpunt kreeg Ropta Boys 45+ de smaak te pakken en had er nog meer ingezeten. Maar enkele goede kansen werden in de slotfase om zeep geholpen, waardoor de 1-0 winst bleef staan.
Ropta Boys 45+​​-​BCV 45+​​4 – 0.
In deze kampioenswedstrijd speelde Ropta Boys zeer geduldig en oppermachtig. BCV 45+ probeerde Ropta Boys 45+ uit de tent te lokken om te gaan aanvallen om daarna genadeloos toe te slaan. Maar deze opzet zou niet slagen, want de in de voetballerij gepokte en gemazelde spelers Andries Weidenaar en Arend Castelein lieten dit niet toe. Ropta Boys 45+ had geen haast en liet de bal achterin geconcentreerd van voet naar voet gaan. Het veld werd keurig en goed breed gehouden door Geert van Wieren op links en Piet Torensma op rechts. Verder stond Bas Dijkstra te voetballen als in zijn gloriedagen. Als aanspeelpunt, maar ook als afmaker. Bas Dijkstra was het die de wedstrijd opende door in de korte hoek de BCV 45+ keeper te verrassen voor de 1-0. Na dit doelpunt moest BCV 45+ komen en men deed dit met power, maar ook hier bleef Ropta Boys fier overeind. Ropta Boys 45+ liep uit. Een slim en snel genomen vrije trap van Frans Sijtsma bereikte leider en deze keer ook speler Jan Torensma. Zijn inzet werd in eerste instantie gekeerd door de BCV 45+ keeper, maar in de rebound schoot hij onberispelijk binnen voor 2-0. BCV 45+ probeerde nog van alles, maar Ropta Boys 45+ speelde de perfecte match en het liep in de slotfase uit naar 3-0 en 4-0 door de sterk spelende en scorende Bas Dijkstra. Het 3e doelpunt onderschepte hij na een foutieve terugspeelbal en het 4e doelpunt was een wonderschone combinatie tussen Frans Sijtsma en Bas Dijkstra. Met deze galavoorstelling bleek Ropta Boys 45+ de sterkste over vier avonden voetbal met als beloning een schitterend kampioenschap.
Conclusie: Niet alleen de spelers van afgelopen vrijdagavond, maar ook de spelers die in de voorgaande vrijdagavonden hebben mee gevoetbald komen dit knappe kampioenschap ten deel. Het kampioenschap is al een beetje gevierd in de BCV kantine, maar de officiële huldiging zal plaatsvinden tijdens de geplande feestavond op vrijdagavond 5 juli 2019, waar het 10 jarig bestaan van Ropta Boys 45+ zal worden gevierd. Hieronder volgt nog de volledige stand.
Ropta Boys 45+​​12 9 2 1 29 23 – 5.
BCV 45+​​12 7 3 2 24 24 – 11.
Drogeham 45+​​12 3 1 8 10 16 – 26.
Burgum 45+​​12 2 0 10 6 9 – 30.

Op de bijgevoegde foto staan boven van links naar rechts: Geert van Wieren, Bas Dijkstra, Frans Sijtsma, Jan Torensma en Arend Castelein.
Onder van links naar rechts: Jack van der Vorst, Marten Kooistra, Piet Torensma en Andries Weidenaar.

Verslaggever Jan Torensma.
IMG_0534