v.v. Ropta Boys sinds 1965

Strijdlustig Ropta Boys verliest de derby in de tweede helft

Vandaag stond de altijd beladen derby op het programma tegen de buren uit Anjum. Een tegenstander die dit jaar boven verwachting presteert en mee draait in de bovenste regionen maar de laatste weken hier en daar wel wat steekjes laat vallen. Ropta Boys daarintegen zakt steeds verder af en moet vrezen voor in ieder geval nacompetitie. Maar een derby staat altijd op zichzelf en levert vaak verassingen op.

Ropta Boys leverde de eerste helft veel strijd en zat er boven op. Iets wat we al lange tijd niet hebben gezien bij de geel/groene formatie van David Elmendorp en Martin Kool. Anjum laat de laatste weken wat steekjes vallen en ook vandaag lieten zij niet hun beste voetbal zien. Toch kwamen ze op voorsprong in de achtste minuut door een goed uitgespeelde aanval. Ropta Boys bleef sterker en halverwege kreeg het een levensgrote kans via Edwin de Vries die via de keeper de paal raakte. De terugkerende bal kwam voor de voeten van Andre Turkstra en deze raakte de bal kwijt in plaats van hem simpel terug te leggen op de volledig vrijstaande Hendrik Willem v/d Vorst die zo uit kon halen. Gelukkig was het in de minuut daarna wel raak via een prachtig afstandsschot van Rutger Torensma die net over de keeper van Anjum heen ging en zo de gelijkmaker op het bord zette. Ropta Boys zocht meteen weer de aanval en leek via Erik de Vries weer te scoren maar deze werd afgevlagt wegens buiten spel. Het toonde wel de gretigheid van Ropta Boys want korte tijd na deze aanval was het Edwin de Vries die opstoomde vanaf de midden en prachtige pass op Lieuwe Sijtsma gaf, helaas was zijn inzet een prooi voor de Anjum goalie. Aan de andere kant werd het gevaarlijk bij een uitbraak van Anjum waar keeper Frans Postmus al verslagen was, wist Tim v/d Voort de bal nog voor de goal weg te sliden en een achterstand te voorkomen. Net voor rust waren er nog twee kansen voor Torensma en Sijtsma maar deze ballen gingen net naast en in de handen van de keeper.

De tweede helft liet Ropta Boys het een beetje hangen en liet Anjum meer voetballen. Dit resulteerde meteen in een grote kans van Anjum die maar net over de goal heen ging. Sijtsma en Turkstra kregen beide een kansje maar hun inzet was te slap. Anjum kreeg meer vat op de wedstrijd en kreeg in een een paar minuten tijd drie redelijke kansen welke allemaal het doel misten. Halverwege de tweede helft werd een lichte handsbal van Ropta zwaar bestraft met een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Anjum schoot dit buitenkansje binnen en zette zich zelf op voorsprong. Ropta Boys kreeg meteen een grote kans op de gelijkmaker door een prachtige aanval maar spits Turkstra was veel te wild en schoot de bal wel tien meter over de goal. Ropta Boys moest meer risico nemen en daardoor kwam er achterin meer ruimte. Een goed uitgespeelde aanval van Anjum werd tien minuten voor het einde binnen geschoten en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Ropta Boys kon de goede lijn van de eerste helft niet doorzetten in de tweede helft en stond weer met lege handen. Het was wel positief om te zien dat het voetbal er nog steeds wel in zit, met name de eerste helft was Ropta Boys veel beter dan Anjum. Op dit moment staat Haulerwijk nog onder Ropta Boys en degradeert alleen de nummer 14 uit de derde klas. Met nog negen wedstrijden te gaan, zullen er punten bij elkaar geharkt moeten worden om ook de na competitie te ontlopen. Volgende week in het Paasweekend staat de thuiswedstrijd tegen ONT op het programma om 15.00 uur.

Klik voor alle foto’s op de onderstaande link

https://myalbum.com/album/phXR4dT2Zndv