Ropta start de competitie met puntverlies

Onder prachtige weersomstandigheden, werd vandaag de competitie gestart in de 3de klasse B thuis op sportpark de Fiver in Oosternijkerk tegen sv Haulerwijk.

Na 3 goede bekerwedstrijden werd het vandaag een hele andere wedstrijd. Ropta Boys was te gemakkelijk en de meeste duels werden verloren. De eerste kans van de wedstrijd was wel voor Ropta Boys na een voorzet van Erik de Vries die maar net over werd gekopt door spits Christiaan Wijnsma. Nog een paar kleine kansjes van Erik de Vries en Edwin de Vries was alles wat het publiek voorgeschoteld kreeg de eerste helft. Haulerwijk kwam ook niet tot veel kansen, een redding van keeper Johannes de groot belande in tweede instantie in het zijnet. Net voor rust ging de verdediging in de fout door een Haulerwijk speler onderuit te halen in het 16-meter gebied en de scheidsrechter kon niet anders dan een penalty toekennen. Haulerwijk wist wel raad met dit buitenkansje en kwam op een 0 – 1 voorsprong. Op slag voor rust creĆ«erde Erik de Vries nog een kans, maar hij was te wild en schoot ver naast.

Tweede helft

Meteen na rust was het begin voor Haulerwijk dat aanviel en voor keeper de Groot wist te komen, gelukkig kon deze simpel oppakken en het gevaar afwenden. Een vrije trap zag de Groot net naast de goal verdwijnen. Simon Dijkstra werd ingebracht en zorgde aan Ropta Boys kant meteen voor gevaar. Zijn eerste balcontact was meteen een schot richting goal, helaas ging deze ver naast. Dijkstra wist wederom via de rechterkant de bal voor de goal te brengen, deze werd ternauwernood door een verdediger van Haulerwijk langs de paal tot corner verwerkt. Nog een goede pass van Dijkstra stuitte net te ver van de schoen van Geert Linthof waardoor de goalie van Haulerwijk eerder bij de bal was. Erik de Vries wist een lange bal te onderscheppen en zag dat de keeper wat te ver voor de goal stond. Met een bekeken schot verraste hij de keeper bijna, helaas ging zijn inzet net over de goal. Er werden gaandeweg de tweede helft een flink aantal overtredingen gemaakt en de scheidsrechter moest veelvuldig de gele kaart tonen om het spel in het gareel te houden. Haulerwijk kreeg in deze fase een aantal vrije trappen waar ze weinig resultaat uit haalden. Haulerwijk was wel sterker in de duels, maar behaalde weinig rendement, net als Ropta Boys. Trainer Elmendorp bracht de balvaste en kopsterke spits Andre Turkstra nog in, en ook deze kreeg kleine kansjes. Helaas zag ook hij zijn kopballen in de handen van de keeper of net naast de goal gaan. Vlak voor tijd kreeg Jacob Mooibroek de grootste kans op de gelijkmaker, maar hij moest de bal een beetje om de drukte in strafschopgebied krullen waarna de bal maar net naast de goal eindigde. Het slotoffensief was ook voor Ropta Boys met een kopbal van Dijkstra die in de handen van de keeper eindigde en een prachtige pass van Gerwin Haaksma die Erik de Vries bereikte. Deze speelde zich zelf vrij en schoot keihard op de goal, maar de keeper wist de bal weg te boxen met zijn vuisten. De leidsman beƫindigde de wedstrijd en Ropta Boys stond met lege handen.

Een niet al te best begin van de competitie voor de groen/gele formatie. Beide ploegen speelden niet hun beste wedstrijd vandaag, volgende week zal er in en tegen Wykels Hallum beter gevoetbald moeten worden om de punten mee naar huis te nemen.