Ropta Boys zeer moeizaam langs de tien van Ternaard

Ternaard – Ropta Boys heeft afgelopen zaterdagmiddag met veel moeite drie punten gepakt in en tegen Ternaard. Op het goed bespeelbare maar hobbelige veld was er afgelopen zaterdagmiddag van goed voetbal geen sprake. In het programmablaadje van Ternaard werd aangegeven dat er bij zo’n derby iets extra’s wordt gebracht. Helaas was hier afgelopen zaterdag niets van te merken. Beide elftallen wisten er geen hartverwarmende partij van te maken. Het voetbal was niet hoogstaand en na de rode kaart van Wietse Sipma vlak voor rust was er helemaal geen derby sfeer meer te bespeuren.

Eerste helft met staart.

Door de afwezigheid van trainer Bosgraaf mocht Arend Castelein optreden als interim trainer van Ropta Boys 1. Onder zijn leiding begon Ropta Boys sterk, want binnen de 5 minuten had Willem Wijma uit een vrije trap van Edwin de Vries Ropta Boys op voorsprong kunnen koppen. Maar zijn kopbal werd klemvast gepakt door de Ternaarder keeper. Maar ook Ternaard liet van zich spreken in de beginfase, want na tien minuten spelen kwam Ropta Boys heel goed weg. Teake Jan Keegstra kwam op links goed door en gaf de bal keurig af op de geheel vrijstaande Jacob van der Veen. Gelukkig voor Ropta Boys schoot hij de bal volledig mis in vrijstaande positie. Na deze twee kansen golfde het spel op en neer. Er werd in deze fase van beide zijden hard gewerkt, maar niet goed gevoetbald. Er werd van beide kanten zeer slordig gevoetbald en de kansen die er kwamen werden eigenlijk allemaal verprutst. Na dik 20 minuten kwam Ternaard ietwat gelukkig op voorsprong. Een terugspeelbal op Ropta Boys keeper Lieuwe Jan Verhaag werd door hem weggetrapt, maar belandde keihard tegen het lichaam van Teake Jan Keegstra. Via hem sprong de bal met een mooie boog in het Ropta Boys doel. (1-0) Ropta Boys probeerde de draad weer op te pakken, maar net als het gehele seizoen is het moeizaam scoren  voor Ropta Boys. In het vervolg waren er mogelijkheden. Edwin de Vries was dichtbij, maar zijn inzet werd via de vingertoppen van de Ternaard keeper tot corner verwerkt. In een scrimmage voor het doel werd een schot van Edwin de Vries met gezicht gekeerd door de keeper. De rebound was voor Marcel Timmerman, maar hij blesseerde zich bij deze actie en moest worden vervangen door A-junior Meindert Meindersma. De grootste kans voor rust was ook voor Edwind de Vries. Hij glipte door de Ternaard verdediging en kwam alleen op de keeper af. Helaas voor Ropta Boys schoot hij de bal te ver voor zich uit waardoor de keeper de bal kon pakken. Terwijl een ieder zich eigenlijk had verzoend met de ruststand van 1-0, kantelde de wedstrijd geheel in blessuretijd. Tjidsger Braaksma ging er vandoor op rechts en zijn voorzet kwam onopzettelijk tegen de arm van Wietse Sipma. Scheidsrechter Adema zag in deze actie een penalty en een gele kaart voor Wietse Sipma, die eerder in de wedstrijd reeds een kaart had ontvangen, na het neerhalen van Erwin Braaksma. Het resultaat voor Ternaard was zuur. Een penalty tegen en met 10 man verder. De penalty werd zuiver ingeschoten door Edwin de Vries. (1-1) Ternaard werd hierdoor zwaar gestraft en Ropta Boys kwam goed weg met deze gelijkmaker ver in blessuretijd.

Tweede helft geen wedstrijd meer.

De tweede helft stond in het teken van tegen houden voor Ternaard met 10 man. Dit deed Ternaard meer dan behoorlijk, want Ropta Boys had natuurlijk met 11 tegen 10 een veld overwicht. Het is Ropta Boys te verwijten dat men eigenlijk totaal geen raad wist met deze overtal situatie. Ropta Boys kon het overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Tot aan het 16 meter gebied ging het nog wel, maar daarna was Ropta Boys besluiteloos. De kansen die men uiteindelijk creëerden werden slecht afgewerkt. Met name Gerard Peter Weidenaar en Meindert Meindersma kregen behoorlijke kansen om te scoren. Ternaard probeerde en vocht voor elke meter om de gelijke stand over de streep te trekken. Dit lukte niet, want interim trainer Arend Castelein wisselde zeer succesvol. Laatste man Andries Weidenaar werd gewisseld voor spits Simon Dijkstra. Simon Dijkstra nam Ropta Boys op sleeptouw en werd meteen gevaarlijk. Zijn eerste kans ging net naast, maar zijn tweede kans in de 60e minuut punterde hij keihard in de touwen achter de Ternaard keeper voor de bevrijdende 1-2. Na dit doelpunt was de ban gebroken en kon Ropta Boys de wedstrijd rustig uitspelen. Een doelpunt van Rudy Torensma werd na 40 minuten nog afgekeurd wegens buitenspel. Toch kwam de 1-3 nog op het scorebord via een harde schuiver van Meindert Meindersma in de korte hoek. Door deze winst blijft Ropta Boys net boven de gevarenzone. Volgende week moet de ploeg op bezoek bij Friese Boys. Om daar punten te pakken zal er zeker uit een ander vaatje moeten worden gevoetbald. Eindstand: 1-3.