v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys wint vrij eenvoudig van Drogeham

Drogeham –  Sinds jaar en dag gaat Ropta Boys met lood in de schoenen richting sportpark ’t Doltsje, de thuisbasis van de voetbalvereniging Drogeham. De reden is dat Rota Boys het hier per definitie altijd heel moeilijk heeft en meestal het onderspit delft op karakter en inzet. Maar deze angst was afgelopen zaterdagmiddag geheel overbodig. De start van Ropta Boys liet nog te wensen over, maar het vervolg van de wedstrijd kende de ploeg van trainer Dick Groen en interim leider Gerard Peter Weidenaar geen problemen met Drogeham.

Knappe 1e helft.

Na het debacle van afgelopen paasmaandag tegen GSVV had Ropta Boys iets recht te zetten. Gelukkig waren de spelers dit terdege bewust, want verliezen van Drogeham betekende dat men naar de onderkant van de ranglijst moest gaan kijken. Onder leiding van scheidsrechter G.H. Haarsma kwam het allereerste gevaar van Drogeham. Een lange bal van Drogeham kwam tussen laatste man Arend Castelein en keeper Hillebrand Tanja in. Laatstgenoemde aarzelde bij het oppakken met als gevolg dat een speler van Drogeham er tussen kwam. Deze speler nam gelukkig voor Ropta Boys teveel tijd om binnen te schieten, waardoor Yorrick Elzinga met een ultieme poging nog kon blokken.  Zo voorkwam hij de openingstreffer voor de thuisploeg.  In de 10e minuut kwam Ropta Boys nogmaals  goed weg.  Een voorzet van links kon zo worden in geknald  door een Drogeham speler, maar hij raakte de bal in vrijstaande positie helemaal verkeerd.  Na deze akkefietjes  begon Ropta Boys de draad goed op te pakken. Er werd geknokt, gewerkt en niet gescholden. Er werd positief gevoetbald en soms behoorlijk gecombineerd. Drogeham werd teruggedrongen en Ropta Boys creëerde kansen. Na 14 minuten speelde Jan Pzn Braaksma medespeler Geert Linthof goed in. Geert ging alleen richting de keeper, maar zijn schot werd eerst geblokt door de keeper en daarna door een speler. In de 21e minuut liet Ropta Boys nog een steekje vallen en moest Yorrick Elzinga opnieuw zijn ploeg op de nul houden. Hij blokte een schot op het laatste moment, waardoor hij een waarschijnlijke goal tegenhield. Dit was tevens de laatste mogelijkheid voor Drogeham. Ropta Boys werd steeds sterker en na 25 minuten spelen was het raak. Een voorzet van Rudi Torensma belandde via een Drogeham speler voor de voeten van Meindert Meindersma die niet aarzelde en beheerst binnenschoot voor de 0-1. Na dit doelpunt ging Ropta Boys goed door en  kreeg het  via Geert Linthof (2x) en Meindert Meindersma en kort tijdbestek opgelegde mogelijkheden om de score te vergroten Dit slaagde niet, maar in de 32e minuut was het wel raak.  Via een hele mooie aanval over diverse schijven belandde de bal voor de voeten van Rudi Torensma. Met een bekeken schot in de verre hoek gaf hij de Drogeham keeper het nakijken. (0-2) De voorsprong had nog hoger kunnen uitvallen, maar zowel Simon Dijkstra en Tjidsger Braaksma slaagden er niet in om hun grote kansen te verzilveren. Dankzij een redding van keeper Hillebrand Tanja, in de blessuretijd van de eerste helft, mocht Ropta Boys gaan rusten met een mooie voorsprong van 0-2.

Gemakkelijke 2e helft.

Na rust had Ropta Boys helemaal geen last meer van Drogeham. Het werd volledig één richtingsverkeer. Het enige wat Ropta Boys misschien valt te verwijten is het niet benutten van de vele kansen en mogelijkheden na rust. In eerste instantie waren er twee hele grote kansen voor Tjidsger Braaksma, maar zijn vizier stond deze middag niet scherp. Hetzelfde gold voor Simon Dijkstra die ook twee dotten van kansen kreeg maar de bal naast en over het doel lobde van Drogeham. Drogeham kon in de tweede helft geen vuist meer maken. Het was wachten op de definitieve knock out. Deze leek in de 73e minuut te vallen. Simon Dijkstra gaf van rechts perfect voor op Geert Linthof die de bal binnen tikte voor de 0-3. Maar op aangeven van de grensrechter werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. In de 77e minuut scoorde Simon Dijkstra oplettend na een genomen vrije trap van Drogeham. Deze goal werd ook afgekeurd, omdat de scheidsrechter met rug naar de bal wegliep en niet kon zien dat de vrije trap was genomen. Dit was jammer, maar de derde kwam er wel degelijk van Ropta Boys. In de 80e minuut kon Geert Linthof aanleggen op de rand zestien. Zijn  schot werd in het strafschopgebied aangeraakt, waardoor de bal ietwat gelukkig in het Drogeham doel verdween voor de 0-3. De wedstrijd was gespeeld en Ropta Boys liet misschien ongemerkt de teugels iets vieren. Drogeham wist hiervan niet te profiteren, ondanks dat men nog twee levensgrote kansen kreeg om de wedstrijd in de slotminuten nog spannend te maken. Tweemaal mocht nog een speler alleen richting keeper Hillebrand Tanja. Maar beide keren wist de speler van Drogeham het net niet te vinden. Eindstand: 0-3.

Conclusie: Ropta Boys heeft zich zaterdagmiddag goed hersteld na de domper van afgelopen paasmaandag tegen GSVV.  Zoals Ropta Boys afgelopen zaterdagmiddag voetbalde geeft vertrouwen voor de laatste vierenhalve wedstrijd. De ploeg speelde als collectief en pakte een verdiende overwinning. De trouwe supporters konden met en goed en gerust gevoel, eindelijk sportpark ’t Doltsje verlaten met een puike overwinning. Komende dinsdagavond 14 april 2015 haalt Ropta Boys de gestaakte wedstrijd tegen F.C. Leo in. Er dient nog iets meer dan een helft te worden gespeeld bij een 0-1 stand voor F.C. Leo.