Ropta Boys wint ook derde bekerduel

Vandaag kwam Vcr op bezoek op sportpark de Fiver in Oosternijkerk. Voor beide ploegen het laatste bekerduel voor de competitie van start gaat volgende week. Vcr speelt 2 klassen lager dan Ropta Boys, maar had vorig seizoen goede kans op promotie gehad als de Covid-19 zijn intrede niet had gedaan.

Beide ploegen gingen aftastend van start, Vcr was erg beheerst in de bal achterin in de ploeg houden. Rustig en gecontroleerd werd de bal rondgespeeld in de hoop om een gaatje te vinden. Na 6 minuten kreeg Vcr een vrije trap die net naast ging, 2 minuten later was het Nik v/d Voort van Ropta Boys die net naast schoot. De eerste speldenprikjes waren uitgedeeld. Na 10 minuten was er een corner aan Ropta Boys zijde, deze werd voorbij de tweede paal geschoten waar Christiaan Wijnsma de bal terug kon leggen en Jacob Mooibroek hard in kon schieten. De voorsprong stond op het bord en Ropta Boys probeerde de voorsprong uit te breiden. Er volgden een aantal kleine kansjes die over, naast of in de handen van de keeper belanden. Na een kwartier stond de goed leidende scheidsrechter in de weg bij een pass van Ropta Boys net buiten het zestienmeter gebied. Ropta Boys kreeg een stuitbal die na een scrimmage voor de goal knap door de Vcr goalie werd weg gewerkt. Erik de Vries werd na een prachtige pass van Jacob Mooibroek alleen voor de keeper gezet, helaas was de goalie wederom een sta in de weg. Ook Christaan Wijnsma kwam oog in oog met de keeper te staan, maar ook zijn inzet eindigde niet in de goal. Aan de andere kant kreeg Vcr een corner die keeper Johannes de Groot net over kon tikken, er volgden nog 3 corners waar weinig gevaar uit kwam. Tot de rust waren er geen grote kansen meer aan beide kanten.

Tweede helft

Meteen na de thee was Ropta Boys weer gevaarlijk, Edwin de Vries schoot keihard en gericht op de goal, helaas zag hij zijn schot via de paal het veld weer in gaan. Kort daarna was het een loepzuivere voorzet van Nik v/d Voort die werd gekopt door Erik de Vries, maar ook deze kans werd weg gewerkt. Na deze kopkans werd Erik de Vries naar de grond gewerkt door een verdediger van Vcr en wees de scheidsrechter naar de stip. De Vries nam de penalty zelf en scoorde beheerst de 2 – 0. Ropta Boys bleef aanvallen, maar grote uitgespeelde kansen kreeg het niet meer. Trainer Elmendorp bracht wederom drie jeugdige spelers in het veld, maar ook zij konden niet voor gevaar zorgen. Vcr kreeg nog een kansje uit een corner, maar de spits was te wild en schoot over. Een prachtige voorzet van Erik de Vries werd ternauwernood door de keeper van Vcr over de goal getikt na de inzet van Geert Linthof. Beide ploegen speelden de wedstrijd rustig uit, Ropta Boys gaf niks meer weg en Vcr wist dat er niks meer uit te halen was, zij hadden winst en een flink doelsaldo nodig om Ropta Boys nog van de eerste plaats in de poule te stoten.

Met 3 winstpartijen in het bekertoernooi is Ropta Boys poulewinnaar geworden en door naar de tweede ronde. Volgende week start de competitie thuis tegen sv Haulerwijk om 15.00 uur.