ROPTA BOYS  WINT  MET  DUBBELE  CIJFERS  VAN  WARDY.

Easternijtsjerk – De bekerwedstrijd tussen Wardy en Ropta Boys stond afgelopen donderdagavond gepland in Ferwerd. Door de nattigheid van de afgelopen periode was het veld in Ferwerd afgekeurd. In overleg en volgens de KNVB reglementen dient een bekerwedstrijd te worden omgedraaid, indien mogelijk. Het Ropta Boys veld was zeer goed bespeelbaar, waardoor er om 20.00 uur werd afgetrapt in Oosternijkerk onder leiding van scheidsrechter A Adema.

De wedstrijd tussen beide teams werd over de gehele negentig minuten nooit een echte wedstrijd. Ropta Boys was zoals verwacht veel en veel sterker dan tegenstander Wardy. Oneerbiedig gezegd was de opdracht om zoveel mogelijk doelpunten te scoren om de bekerstrijd een vervolg te geven. Ondanks dat de winst op Wardy vooraf kon worden ingevuld is er ontzettend veel sympathie op te brengen voor Wardy. Vanaf minuut 6 was het reeds bekend dat men ten onder ging, maar men bleef de gehele wedstrijd keurig netjes voetballen.  Kansloos zijn, maar toch je sportieve plicht vervullen zonder enig gemor. Echte voetballiefhebbers, klasse Wardy.

Zoals hierboven aangegeven was de wedstrijd éénrichtingsverkeer en viel de 1-0 na 4 minuten spelen. Een voorzet van Simon Dijkstra werd van dichtbij ingetikt door Ype Kingma. De 2-0 volgde twee minuten later. Het was Erik de Vries die onreglementair werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd onhoudbaar binnengeschoten. Na deze bliksemstart haperde het even bij Ropta Boys, want het duurde tot de 27e minuut voor de 3-0 viel. Een corner van Erik de Vries werd snoeihard binnen geknald door Tjidsger Braaksma. Een minuut later lag ook nummer vier in het doel. Op de linkerkant werd Erik de Vries veelvuldig gezocht. Op de linkerkant kon hij in één beweging zijn tegenstander uitkappen en met zijn “zwakke rechterbeen” in verre hoek binnen schieten. (4-0) Na deze treffer werd er voor rust niet meer gescoord. Dit had wel gekund, maar een vlammend schot van Geert Linthof werd magistraal door de Wardy keeper tot corner getikt. Tegenover de vele kansen van Ropta Boys creëerde Wardy één grote mogelijkheid, maar de inzet werd door Ropta Boys keeper Johannes de Groot met een ultieme snoekduik uit de hoek getikt. De ruststand werd hierdoor bereikt met 4-0.

Na rust werd het verzet van Wardy steeds minder en zette Ropta Boys een tandje bij om het doelsaldo in deze bekerpoule op te krikken. In 54e minuut kon Kars Vrieswijk scoren op aangeven van Geert Linthof. (5-0) In de 64e minuut scoorde Erik de Vries, maar scheidsrechter Adema vergat de voordeelregel en keurde de goal af, maar gaf wel een vrije trap aan Ropta Boys.  Deze vrije trap werd feilloos binnengeschoten door Erik de Vries (6-0) Na dit doelpunt ging het snel. In de 67e minuut scoorde Tjidsger Braaksma uit de rebound van zijn eigen geblokt schot voor 7-0. Na deze treffer kreeg Wardy nog een hele grote mogelijkheid om in ieder geval de eer te redden, maar ook dit lukte niet. Het keiharde schot van een Wardy speler ging net over. In de 70e minuut was het nieuwe aanvoerder Kees Kool, die Kars Vrieswijk in de diepte aanspeelde. Kars behield alleen voor de keeper het overzicht en lag de bal breed voor Erik de Vries zijn intikker. (8-0) De 9-0, in de 80e minuut, betekende Erik de Vries zijn vijfde treffer van de avond. Ropta Boys ging nog even goed door in de slotfase. In de 83e minuut was het Kars Vrieswijk die uit rebound van een schot van Simon Dijkstra scoorde voor de dubbele cijfers (10-0) Het laatste doelpunt van deze wedstrijd viel in de 86e minuut en kwam op naam van Kees Kool. Hij wist een perfecte voorzet van Tjidsger Braaksma bij de tweede paal binnen te schieten. Door deze goal werd de eindstand bepaald op 11-0 en is het afwachten of Ropta Boys verder mag bekeren. Dit hangt af van de wedstrijd tussen Marrum en Ouwe Syl. Deze wedstrijd moet Marrum winnen met een doelpunten verschil van meer dan 6 doelpunten. De mannen van trainer Wietse van der Veen hebben in ieder geval de lat hoog gelegd voor de Marrumers. Eindstand: 11-0.