v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS WINT GEFLATTEERD VAN OPENDE

Easternijtsjerk – Wanneer Ropta Boys hele slechte wedstrijden begint te winnen dan beloofd dit veel voor de rest van de competitie. Want het was afgelopen zaterdagmiddag niet om aan te zien tegen het sterk fysiek spelend Opende. Er was zaterdagmiddag geen enkele lijn in het voetbal van Ropta Boys te ontdekken. Het was ontzettend moeilijk om de bal twee keer naar een eigen speler te schuiven. De spelers zullen het vast niet kennen, maar het was gewoon comedy capers voetbal van Ropta Boys zijde. In de 6e minuut werd de wedstrijd reeds beslist door een schitterend binnen geschoten vrije trap van Erik de Vries. Dit was een schaars hoogtepunt en een wedstrijd om snel te vergeten.

1e helft.

Het begon zo goed voor Ropta Boys deze middag. Eerst een klein kopkansje voor Kars Vrieswijk en in de 6e minuut een op appél gegeven vrije trap, doordat de keeper van Opende buiten zijn strafschopgebied uittrapte. Zo’n buitenkans is meestal wel in goede handen bij topscoorder Erik de Vries. Zo ook nu, want hij krulde de bal onhoudbaar in de verre hoek. (1-0) Na deze openingstreffer ging er weinig meer goed. De wedstrijd werd een fysiek strijden met vele overtredingen. Arjen Veenstra van Opende mocht van geluk spreken dat hij na zijn tweede pittige overtreding mocht blijven staan. De eerste overtreding op Martin Kool leverde hem geel op en 10 minuten later schoffelde hij tweelingbroer Kees Kool hard onderuit. Na een klein gesprekje met scheidsrechter Nijemcevic mocht hij blijven staan. Daarvoor kroop Ropta Boys tweemaal door het oog van de naald, omdat Johannes de Groot twee keer de reddende engel was aan Ropta Boys zijde. Een vrije trap van Opende wist Johannes de Groot uit de hoek te tikken. Een paar minuten later wist hij een Opende speler, alleen op hem afkomend, buiten zijn 16 meter gebied de bal te ontfutselen. Ropta Boys kreeg na de openingstreffer nog maar één grote mogelijkheid. Via de kluts kwam de bal met een stuit voor de voeten van geheel vrijstaande Tjidsger Braaksma, maar zijn inzet ging in kansrijke positie huizenhoog over. Naarmate de eerste helft vorderde ging het niveau omlaag. Opende speelde ook niet geweldig, maar gooide in de slotfase van de eerste helft extra power in hun spel. Dit leverde meteen grote moeilijkheden op bij Ropta Boys. Om Opende af te stoppen werd ook Martin Kool na een harde tackel op de bon geslingerd. In de slotminuten van de eerste helft was Opende opnieuw tweemaal dicht bij de gelijkmaker. Een vrije trap van Opende ging rakelings naast. In blessuretijd kwam Ropta Boys nog en keertje goed weg toen Erwin Henstra, na een voorzet van links, de bal mis trapte in goede positie. De rust werd hierdoor hangend en wurgend bereikt met 1-0.

2e helft.

Er is vast het één en ander gezegd in de kleedkamer, want Ropta Boys begon goed aan de tweede helft. Want een perfecte vrije trap van Erik de Vries wist Kees Kool net niet binnen te tikken voor een eventuele bevrijdende 2-0. Helaas duurde de opleving kort aan Ropta Boys zijde. Opende pakte de wedstrijd weer fysiek op en Ropta Boys wist zich hier, net als in de eerste helft, niet onderuit te voetballen. Er vielen opnieuw gele kaarten aan weerszijden en de beste kansen waren ook voor de bezoekers. In de 60e minuut kreeg de nummer elf van Opende een opgelegen kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging net naast. Ook de wissels Kars Vrieswijk en Tjidsger Braaksma voor Ype Kingma en Nik van der Voort leverden niet het schokeffect op bij de geel-groenen. Alhoewel Ype Kingma in de 78e minuut uit een voorzet van Erik de Vries de bal net voorlangs kopte. Na deze mogelijkheid was het helemaal gebeurd aan Ropta Boys zijde. Opende gaf voor de laatste maal alles om een nederlaag te voorkomen. De laatste tien minuten waren voor de echte Ropta Boys supporters zenuwslopend, want Opende kwam nog een paar keer heel dichtbij de gelijkmaker. Maar met behulp van spelers op de lijn en zeer goed keeperswerk van Johannes de Groot werd het doel deze middag wonderwel schoon gehouden. In deze fase was er nog één uitval van Ropta Boys. Erik de Vries probeerde met een lob de steeds ver voor zijn doel staande Opende keeper te verrassen, maar de bal ging over. Ook in de blessuretijd van 4 minuten bleef Opende gevaarlijk, maar uiteindelijk werd de overwinning over de streep gehaald.

Conclusie: Ropta Boys wint met slecht spel en met de hakken over de sloot. Door deze lelijke winst blijft Ropta Boys ongeslagen. Wanneer Ropta Boys dit nog even vol wil houden, dan zal er zeker volgende week in en tegen Rottevalle, beter moeten worden gepresteerd. Er is voldoende werk aan de winkel voor trainer Wietse van der Veen en zijn beide leiders na het optreden van afgelopen zaterdagmiddag. Eindstand: 1-0.