Ropta Boys wint door vliegende start van koploper veenhuizen

Veenhuizen – De herstart van de competitie betekende voor Ropta Boys de zware uitwedstrijd tegen koploper Veenhuizen. Na twee oefenwedstrijden op kunstgras moest de ploeg van trainer Wietse van der Veen meteen aan de bak. Het opgezette strijdplan van Ropta Boys tegen koploper Veenhuizen lukte uitstekend in de eerste 25 minuten. Door vroeg druk te zetten, afjagen, inzet en goed voetbal werd de koploper in de eerste 25 minuten volledig overrompeld. In deze 25 minuten scoorde Ropta Boys tweemaal, maar voor hetzelfde geld had het ook 0-3 of 0-4 kunnen staan. De 17 meegereisde supporters, naar de verste uitwedstrijd, kregen een goed en hardwerkend Ropta Boys te zien. Ondanks de druk van Veenhuizen in de tweede helft hield de ploeg goed stand en was er na 90 minuten niets af te dingen op de uiteindelijke overwinning.
1e helft.
In de 1e minuut moest de uitblinker van deze middag aan Ropta Boys zijde, Martin Kool, meteen handelend optreden om erger te voorkomen. Na deze kans was het Ropta Boys die de wedstrijd volledig naar zich toe trok en meteen gevaarlijk werd in de 5e minuut. Het was Tjidsger Braaksma die bijna gebruik wist te maken van een te korte terugspeelbal. De volgende kans was wel raak. In de 6e minuut wist Durk Slager, alias the Butcher, uit een voorzet van Geert Linthof, de 0-1 binnen te koppen. Zijn eerste goal in de allereerste competitiewedstrijd voor Ropta Boys 1. Na deze puike goal ging Ropta Boys goed door en kreeg twee dotten van kansen op de 0-2. Uit een corner van Erik de Vries had Tjidsger Braaksma een goede kans, maar zijn inzet werd geblokt. Even later werd een schot van Geert Linthof door de Veenhuizen keeper ternauwernood tot corner getikt. In de 15e minuut werd de goede start beloond met de 0-2. Uit en corner van Erik de Vries wist Martin Kool de bal via een Veenhuizen speler binnen te knikken voor de 0-2. Veenhuizen was volledig overrompeld en het mocht in de 18e en 19e minuut van geluk spreken dat de score niet werd verdubbeld. Want op aangeven Erik de Vries knalde Edwin de Vries op doel, maar ook zijn inzet werd geblokt tot corner. Deze corner leverde meteen weer een grote mogelijkheid op voor Martin Kool, maar ook zijn schot werd in een mêlee van spelers geblokt en trof geen doel. Enigszins van de schrik bekomen kon Veenhuizen in de 23e minuut haar grootste kans noteren. Het was de topscorer van de 4e klasse C, Theo Hoogeveen, die keeper Johannes de Groot probeerde te verschalken met een lob. Maar Johannes de Groot wist met de vingertoppen de bal nog tot corner te verwerken. Na deze kans begon Veenhuizen beter te voetballen op het overigens hobbelige veld. Ondanks dat Veenhuizen het overwicht overnam kreeg Ropta Boys in de 44e minuut nog de grootste kans om te scoren. Een voorzet van Tim van der Voort werd door Tjidsger Braaksma via een omhaal bij de tweede paal weer voor het doel gebracht. De bal belandde achter Erik de Vries die ook met een omhaal zijn inzet voorlangs zag gaan. Zo werd de rust via een vliegende start van Ropta Boys met een terechte 0-2 voorsprong bereikt.
2e helft.
De tweede helft werd een geheel ander verhaal. Na hoogstwaarschijnlijk een donderspeech van de Veenhuizen coach ging de ploeg in de tweede helft uit op ere herstel. Het werd in de tweede helft éénrichtingsverkeer naar het doel van Ropta Boys keeper Johannes de Groot. Ondanks het grote overwicht van Veenhuizen in de tweede helft wist de ploeg zegge en schrijve één 100% kans te creëren. De grootste kans was te noteren in de 82e minuut. Uit een vrije trap van Veenhuizen kopte Coen Schmidt van dichtbij precies in de handen van keeper Johannes de Groot. Het was verdienste van de gehele Ropta Boys ploeg, maar bovenal van de 4 verdedigers, want zij gaven geen kansen weg. Met hard werken, strijd en als team opereren, onder leiding van captain Kees Kool, werd de wedstrijd over de streep getrokken. In de gehele tweede helft loerde Ropta Boys op de counter, maar te gehaast spelen en te weinig rust aan de bal, kwam hier niet veel van terecht. In deze stevige pot voetbal vielen verdeeld over beide teams 3 gele kaarten. Maar het belangrijkste was de dik verdiende winst tegen de vooraf ongeslagen koploper Veenhuizen.
Conclusie: In de eerste 25 minuten speelde Ropta Boys voortreffelijk en kwam verdiend op een 0-2 voorsprong. Deze voorsprong werd in de tweede helft met man en macht goed verdedigd, waardoor Ropta Boys koploper Veenhuizen een gevoelige nederlaag toe bracht. Door deze winst deed Ropta Boys goede zaken met nog enkele inhaal wedstrijden voor de boeg. Eindstand: 0-2.