Ropta Boys wacht nog steeds op de eerste punten

Op sportpark it Doltsje in Drogeham, waar een strakke wind over het veld waaide, moesten vandaag punten worden gepakt om niet als lantarendrager de nieuwe week in te gaan. Maar het slaagt voetballend nog niet bij Ropta Boys in de competitie. Drogeham was ook nog zonder punten en dit was aan de wedstrijd te zien dat beide ploegen op dit moment onder in bivakkeren. Voor de neutrale toeschouwer was het geen mooie wedstrijd om naar te kijken.

In de eerste helft kon Ropta Boys nog prima mee komen tegen de jonge ploeg van Drogeham. De eerste minuten liet Ropta Boys zich meteen zien en zette meteen in op de aanval. Drogeham was razend snel in de  omschakeling en zorgde na een kwartier voor het eerste echte schot op goal. Keeper Johannes de Groot kon de bal simpel vangen en voorkwam een achterstand. Beide teams probeerden een opening te vinden in de achterhoede van de tegenstander maar dit bleek nog niet zo gemakkelijk te zijn. Tot aan het strafschopgebied ging het goed maar daarna werd de bal steeds een keer te veel over gespeeld of zat er een tegenstander tussen de goal en de bal. Er was een licht veldoverwicht voor Drogeham die de bal rustiger rond speelden terwijl Ropta Boys vaak de lange bal zocht. De rust werd bereikt met de brilstand en dit was tot dan toe ook een terechte stand.

De tweede helft begon met een grote kans voor Jan Bandstra die de voorsprong had moeten pakken, maar alleen op de keeper afkomende was hij niet zorgvuldig genoeg en schoot keihard tegen de keeper van Drogeham aan. Drogeham nam het heft in handen en na vijf minuten scoorden ze de 1-0. Ropta Boys was de tweede helft niet bij machte om genoeg tegengas te geven en Drogeham was de bovenliggende partij. In de vijfenzestigste minuut wisten ze na een mooie aanval de 2-0 ook binnen te schieten en leken de punten voor Ropta Boys verder weg dan ooit. Er werden verse krachten binnen de lijnen gebracht en hierdoor leek Ropta Boys weer wat krachten te vinden om aan te vallen maar de zorgvuldigheid was niet goed. Het eindstation was vaak de defensie van Drogeham in plaats van de spitsen van Ropta Boys waardoor er geen grote kansen gecreƫerd werden. Net voor het eindsignaal gooide Drogeham de wedstrijd helemaal in het slot door een derde doelpunt te maken en zo de eindstand te bepalen op 3-0.

Ropta Boys is nog steeds punt loos en de meeste spelers behaalden vandaag geen voldoende voor het vertoonde spel. De enige speler die een ruime voldoende haalde was de jonge Minze Faber die een prima partij speelde. Er is nog voldoende werk aan de winkel voor trainers Kees en Martin Kool om volgende week thuis tegen Friese Boys de eerste punten binnen te slepen.