v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys viert feest

Oosternijkerk – op woensdag 16 september 2015 was het dan eindelijk zo ver, voetbalvereniging Ropta Boys bereikt de mooie leeftijd van 50 jaar. Genoeg reden voor een feest en dat kun je wel aan de Ropta Boys over laten.

Woensdagmiddag stonden er zo’n 80 jeugdige spelers op het voetbalveld, zij kregen een professionele voetbalclinic aangeboden in samenwerking met Veerkr88. De jeugd heeft zich prima vermaakt en kreeg na afloop een mooi diploma en een lekker appeltje uitgereikt.

Donderdag 17 september heeft het de hele dag geregend en ’s avonds stond er een voetbalwedstrijd op het programma. Pluvius was ons echter goed gezind en bewaarde de neerslag voor een later moment. Het huidige damesteam nam het op tegen de oud-dames. Na een sportieve wedstrijd was de eindstand 9-1 voor het huidige damesteam.

Op vrijdagavond 18 september trad het 1e elftal aan tegen oud-spelers van SC Heerenveen. Onder ideale weersomstandigheden en onder het toeziend oog van het toegestroomde publiek werd een mooie wedstrijd gespeeld.

De ruststand van 1-3 beloofde niet veel goeds voor de mannen van Ropta Boys, maar na de rust kwamen ze goed op gang en wisten ze de wedstrijd uiteindelijk met 5-3 te winnen.

Doelpuntenmakers bij SC Heerenveen waren Bas Holleboom (2x) en Tim Janssen. Voor Ropta Boys scoorden Geert Linthof (2x), Zjene van Dam, Willem Meinema en Anco Dijkstra.

Na afloop was er een gezellig samenzijn in de tent m.m.v. De Sellina’s.

Zaterdagochtend om 9.00 uur kwamen de jeugdspelers weer in actie, fraai uitgedost begonnen ze aan een toernooi. Er waren prijzen te winnen voor de mooist verklede spelers en voor het beste team. Na afloop kreeg iedereen een mooi aandenken van de club mee.

Om één uur druppelden de eerste reünisten de tent binnen, er werden zo’n 140 gasten verwacht.

Yme Braaksma van de jublieumcommissie sprak een welkomstwoord en schetste de ontwikkelingen die Ropta Boys de afgelopen 50 jaar heeft doorgemaakt en gaf zijn visie op de toekomst van de club.

Veel reünisten hadden zich ook opgegeven om even mee te voetballen in het mixtoernooi, dit ging met 8 poules van start.

In de kantine had de archivaris van de club, Jan Torensma, een fraaie tentoonstelling ingericht. Deze werd ook druk bezocht.

Na afloop van het mixtoernooi  sprak Theunis Linthof, voorzitter van Ropta Boys, de aanwezigen toe en werd de jubileumcommissie bedankt voor hun inzet.

Daarna stond de warme maaltijd klaar voor de reünisten en deze lieten zich de stamppot goed smaken.

Zaterdagavond stroomde de tent weer vol en  stond de band Jet Set Live op het podium. Het feest duurde tot in de kleine uurtjes en zo kwam er een einde aan een mooi feest.

Kijk voor mooie foto’s en filmpjes van de festiviteiten op de Facebookpagina’s van Oosternijkerk en RoptaBoys.

Tsg