Ropta Boys verliest thuis kansloos van ONT

Oosternijkerk –  Pupil van de week Yfke Hannema gaf afgelopen zaterdagmiddag het goede voorbeeld door te scoren bij de ONT keeper. Maar helaas werd dit goede voorbeeld niet opgepakt door de spelers van Ropta Boys. Het publiek stond nog niet eens op de juiste plaats of de bal lag in de 2e minuut achter keeper Frans Postmus van Ropta Boys. Dit overkomt Ropta Boys te vaak. De laatste wedstrijden tegen Leovardia en Anjum was het ook raak in de eerste minuten. Het al moeilijk scorend Ropta Boys loopt dan meteen achter alle feiten aan. Zo ook afgelopen zaterdagmiddag na de vroege goal van ONT. Ropta Boys kwam met wind tegen niet in het eerste bedrijf voor. Zegge en schrijve kon er in de 29e minuut één kleine kansje  worden genoteerd voor Ropta Boys. Het was Erik de Vries die ongehinderd  aan de linkerkant zijn schot ver voor het ONT doel  langs zag gaan. ONT was op alle fronten beter dan Ropta Boys. Een tweede doelpunt kon niet uitblijven. ONT creëerde kans op kans en met geluk en goed keeperswerk van Frans Postmus werd een tweede doelpunt voorkomen. Maar in de 28e minuut was het opnieuw raak.  Koppend werd de bal precies uitverdedigd in de voeten van een ONT speler. Deze wist ongehinderd op fraaie wijze met een omhaal keeper Frans Postmus te verschalken. (0-2)  Na dit doelpunt drukte ONT door en kwam Ropta Boys volledig tegen de muur te staan. Het resultaat liet niet lang op zich wachten. In de 34e minuut werd de Ropta Boys verdediging kinderlijk eenvoudig uitgespeeld op rechts. De achterlijn werd gehaald en de bal werd keurig teruggetrokken op een inkomende ONT speler die simpel kon binnen tikken. (0-3) Na dit doelpunt moest de geblesseerde Sybrant Veenstra worden gewisseld voor Rudi Torensma. Na de 0-3 waren er nog enkele hachelijke momenten voor het Ropta Boys doel, maar gelukkig werd de ploeg voor een nog grotere achterstand gevrijwaard.  Met deze uiteindelijke ruststand van 0-3 werd door zowel de spelers als het aanwezige Rota Boys publiek zeer teleurgesteld de thee en koffie opgezocht.

2e helft.

De start van de 2e helft was in ieder geval veel scherper van Ropta Boys. Het eerste kleine kansje was in de 52e minuut voor Rudi Torensma, maar hij schoot naast. Een minuut later was er andermaal een mogelijkheid voor Ropta Boys. Uit een voorzet van Erik de Vries kopte Lieuwe Sijtsma net naast     . Deze hoopvolle start werd in de 54e minuut meteen de grond ingeboord. In de achterhoede van Ropta Boys werd opnieuw onnodig balverlies geleden met als gevolg dat de ONT spits met een fraaie boogbal wist te scoren voor 0-4.  Het vertrouwen is al broos en kreeg door deze goal opnieuw een tik. Ondanks deze achterstand wist Ropta Boys toch een ere-treffer te scoren. In de 59e minuut werd een voorzet van Erik de Vries gemist bij de eerste paal door Jan Bandstra. Maar bij de tweede paal stond Rudi Torensma goed opgesteld om de 1-4 binnen te tikken. Maar ook dit doelpunt luidde geen ommekeer op in de wedstrijd. ONT werd eigenlijk de gehele wedstrijd geen strobreed in de weggelegd door Ropta Boys. Eigenlijk niet te geloven als je moet spelen voor lijfsbehoud.  Het werd uiteindelijk een lijdensweg voor de geel-groenen. In de 67e minuut kon een speler van ONT bijna jonglerend door de verdediging van Ropta Boys lopen om te scoren voor 1-5. In de 71e minuut werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 1-6 door een doelpunt via de binnenkant van de paal. Inmiddels waren Lieuwe Sijtsma, Jesse de Vreeze en Rutger Torensma gewisseld voor Hendrik Willem van der Vorst, Jacob Hendrik Heeringa en Gerwin Haaksma. Laatstgenoemde verraste in de 80e minuut bijna de ONT keeper in de korte hoek als laatste wapenfeit. Een minuut later kreeg Ropta Boys nogmaals een domper te verwerken. Bij het blokken van een bal komt Hendrik Willem van der Vorst verkeerd terecht en moest het veld verlaten met als gevolg dat de laatste tien minuten met 10 man moest worden uitgespeeld.  Uiteindelijk bleef het na 90 minuten bij deze terechte en enigszins beschamende nederlaag voor Ropta Boys.  In de moeilijke reeks wedstrijden die nog komen is het raadzaam om er voortaan vanaf de eerste minuut te staan. Volgende week mag Ropta Boys het opnieuw proberen in en tegen Veenhuizen. Ondanks deze slechte wedstrijd zijn er nog voldoende aanknopingspunten voor lijfsbehoud. Eindstand: 1-6.