ROPTA BOYS VERLIEST OP SNEUE WIJZE VAN S.C. FRANEKER.

Franeker – Ropta Boys heeft afgelopen zaterdagmiddag op sneue wijze verloren van de counter ploeg S.C. Franeker. De ploeg van trainer Dick Groen was de gehele middag op alle fronten de betere ploeg. Alleen het allerbelangrijkste van voetbal ontbrak, namelijk het scoren van meerdere doelpunten. Misschien had dit ook te maken met de afwezigheid van spits Tjidsger Braaksma die op het allerlaatste moment om zeer belangrijke reden verstek moest laten gaan.

Ondanks deze afwezigheid begon Ropta Boys geconcentreerd en uitstekend aan deze uitwedstrijd. Voornamelijk de aanvallen over links via Erik de Vries leverden het nodige gevaar op voor het doel van de S.C. Franeker. In het eerste half uur kreeg Simon Dijkstra een goede mogelijkheid op aangeven van Erik de Vries. Simon schoot hard in het net, maar helaas in het zijnet. Tim van der Voort en Jan Bekker hadden nog mogelijkheden, maar beide mogelijkheden waren een prooi voor de keeper. Ropta Boys was heer en meester, maar moest oppassen voor de counter. Vooral de spits en aanvoerder Jan van Duijn van S.C. Franeker was hier bedreven in. Het was ook deze speler die de achterhoede van Ropta Boys in de 35e minuut te snel af was. De afronding was goed, maar keeper Johannes de Groot pakt de inzet formidabel. Een paar minuten later had Geert Linthof de 0-1 op zijn schoen. Hij slalomde om twee spelers heen, maar zag zijn schot gekeerd door de keeper. Zo leek deze eerste helft op een 0-0 stand uit te draaien. Met nog minder dan 5 minuten op de klokken sloeg de wedstrijd plotseling helemaal om in het voordeel van S.C. Franeker. Knullig balverlies leidt tot een ingooi en deze wordt zeer snel ingegooid op rechts naar Jan van Duijn van S.C. Franeker. Deze behendige en snelle speler liet vanuit een moeilijke hoek zijn kwaliteiten zien en zag zijn inzet, ondanks dat keeper Johannes de Groot de bal nog raakte, in het doel verdwijnen. (1-0) Geheel tegen de verhouding in komt Ropta Boys op achterstand. Het werd nog erger voor rust, want 2 minuten na de 0-1 lag nummer twee voor S.C. Franeker in het net. Nu werd er zwak en te gemakkelijk verdedigd door Ropta Boys. De bal belandde voor de voeten van een geheel vrijstaande speler van S.C. Franeker. Zijn schot werd in eerste instantie nog gekeerd door Johannes de Groot, maar de rebound werd andermaal ingetikt door Jan van Duijn van S.C. Franeker voor de 0-2. Zo moest Ropta Boys een bittere pil slikken vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Plat.

Ondanks de opgelopen achterstand bleef Ropta Boys uitstekend voetballen. De tweede helft was nog geen twee minuten oud toen Edwin de Vries op links drie man passeerde en goed voor gaf. Helaas was er niemand voor de afronding. In de 50e minuut was het wel raak. Een toegekende vrije trap, net buiten de 16 meter, werd door Erik de Vries via een verdediger binnen geschoten. (1-2) Na deze vroege aansluitingstreffer ging Ropta Boys er vol voor. De ploeg bleef heel goed voetballen. De mooie crosspasses gingen over en weer. Het spel was goed en gevarieerd. Vooral er ging er veel dreiging uit van Erik de Vries. In 53e minuut haalde Erik de Vries via links de achterlijn en gaf breed op Edwin de Vries. Zijn intikker verdween net naast het doel. Zo kreeg Ropta Boys in de tweede helft voldoende kansen en mogelijkheden om de stand in haar voordeel te doen kantelen. Maar wat in de beker wel lukte, gemakkelijk scoren, ontbrak er deze middag aan. Simon Dijkstra zag zijn poeier over gaan en Geert Linthof zijn vrije trap vanaf rand zestien meter was te zacht ingeschoten. S.C. Franeker behield zo met kunst en vliegwerk de kleine marge vast. Zegge en schrijve is men eigenlijk in de tweede helft één keer gevaarlijk geweest voor het Ropta Boys doel. Op dat moment stond Johannes de Groot er om deze kans te verijdelen. In de slotfase creëerde Ropta Boys nog één grote mogelijkheid. Het was Jan Bekker die in de 88e minuut op links een puntgave voorzet gaf op Martin Kool bij de tweede paal. Martin kreeg de paal net achter zich en schoot hierdoor uit balans net naast. Zo hield S.C. Franeker stand en kon via vijf goed gespeelde minuten de punten thuis houden.

Ondanks het zuur verlies is het niet nodig om te wanhopen aan Ropta Boys zijde. Het spel was goed te noemen, alleen wist Ropta Boys haar goede spel deze middag niet te belonen. De ploeg heeft haar eigen goede spel en harde werken simpelweg niet beloond. Eindstand: 2-1.