ROPTA BOYS VERLIEST OP KUNSTGRAS VAN ANJUM IN DOKKUM.

Dokkum – Op het kunstgras van Be-Quick Dokkum werd afgelopen zaterdagmiddag geoefend door de buren Ropta Boys en Anjum. Na 90 minuten werd Anjum de terechte winnaar, omdat men vooral beter is in het creëren en benutten van de kansen. Niet alleen het scorend onvermogen, maar ook de scheidsrechter van dienst en grensrechter van Ropta Boys deden bij de nederlaag van Ropta Boys een duit in het zakje. De 2-1 van Anjum had volgens velen moeten worden afgekeurd, maar gelukkig maakt iedereen fouten. De wedstrijd was sportief met twee uitblinkende keepers. Zowel André Turkstra van Anjum en Remco de Vries van Ropta Boys waren de situaties vaak meester in hun strafschopgebied.

De eerste redding was van André Turkstra na een goede kopbal van Tjidsger Braaksma uit een corner van Edwin de Vries. Na een goed begin van Ropta Boys zakte de ploeg een beetje weg en kreeg Anjum veel meer grip op het spel. In de 20e minuut was keeper Remco de Vries op tijd, voordat Stephan Overkempe gevaarlijk kon worden. Ondanks nog wat kleine kansen en enkele ongevaarlijke afstandsschoten kwamen beide ploegen niet gevaar. De gevreesde aanvalslinie van Anjum werd redelijk goed in bedwang gehouden tot aan de 38e minuut. Want in de 38e minuut werd er ontzettend snel geschakeld door Anjum. Het balverlies bij het aanvallende Ropta Boys werd in drie passes richting de goal meteen afgestraft door Anjum. Anjum speler Johan Boersma werd diep gestuurd en tikt in één beweging breed op Stephan Overkempe die de bal gemakkelijk in het lege doel kon schuiven. (0-1) Na dit doelpunt was er nog één mogelijkheid voor Ropta Boys om voor rust gelijk te maken. Een mooie aanval via Meindert Meindersma naar Zjéne van Dam die Tjidsger Braaksma aanspeelt in de 16 meter. Tjidsger legt de bal goed af op Tim van der Voort, maar zijn inzet werd met een knappe reflex van André Turkstra tot corner verwerkt.

Ruststand: 0-1.

De start van de tweede helft was voor Ropta Boys. De ploeg nam meteen het initiatief en creëerde meteen een paar kleine mogelijkheden. Na deze speldenprikken liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. In de 5e minuut na rust kopt Tjidsger Braaksma de gelijkmaker binnen na een voorzet van Geert Linthof. (1-1) Lang kon Ropta Boys niet genieten van deze gelijkmaker. In de 14e minuut komt Anjum op 1-2. Bij een lange trap verliest Ropta Boys speler Kees Kool het kopduel, waarna de bal precies voor de voeten komt van de in buitenspel positie staande Sietse Jansma. Laatstgenoemde had daar maling aan en scoort laag en hard de 1-2 binnen voor Anjum. Jammer voor Ropta Boys, omdat de grensrechter dacht dat de door kopbal van Ropta Boys speler Kees Kool afkomstig was en de scheidsrechter het niet kon beoordelen, omdat hij het snelle tempo niet kon bijbenen. Gelukkig werd deze blunder van grensrechter en scheidsrechter snel vergeven in deze sportieve ontmoeting. Na dit doelpunt probeerde Ropta Boys met alle macht nog een gelijkspel te forceren. Dit lukte niet, want Anjum was en bleef zeer gevaarlijk in de omschakeling. Wat dat betreft kon Ropta Boys wat leren van de tegenstander in deze nuttige oefenwedstrijd. De omschakeling van Ropta Boys is vaak te traag en afwachtend, waardoor de tegenstander genoeg tijd krijgt om zich te herstellen. Vijf minuten voor het einde viel de beslissing in deze oefenwedstrijd. Balverlies op het Ropta Boys middenveld was fataal, want met opnieuw één pass werd de snelle Sietse Jansma de diepte ingestuurd en de afwerking was voortreffelijk. Hij schoot de bal onhoudbaar voor keeper Remco de Vries in de touwen. (1-3) Ondanks een dikke sneeuwbui in de eerste helft werd er leuk en goed geoefend voor de competitiestart van volgende week. Ondanks de oefenwedstrijd waren er toch nog een handvol supporters van beide clubs, die kou en natte sneeuw wisten te trotseren. Ik heb teller Pieter de Groot niet gevraagd om het exacte aantal, maar sommigen hadden de moeite genomen om een kijkje te nemen bij hun plaatselijke voetballers.

Eindstand: 1-3.

Volgende week dinsdagavond gaat Ropta Boys nog oefenen tegen Kollum en Anjum tegen WTOC, met als toeval dat Ropta Boys de competitie herstart tegen WTOC en Anjum tegen Kollum.