ROPTA BOYS VERLIEST ONNODIG VAN ZEER EFFECTIEF VCR.

Rinsumageast – Ropta Boys kreeg afgelopen zaterdagmiddag te maken met één van de bekendste voetbalwetten tegen VCR uit Rinsumageest.  Wanneer je als ploeg vele kansen en mogelijkheden laat liggen is het uiteindelijk de tegenstander die gaat scoren. Dit is was het manco van de Ropta Boys ploeg in de eerste helft tegen VCR. Wat Ropta Boys naliet deed VCR uitstekend, want de kansen die men creëerde werden feilloos omgezet in doelpunten. Daarbij kreeg het zelfs de hulp van Ropta Boys. Door het uiteindelijke verlies mist Ropta Boys de aansluiting bij de absolute top van de 4e klasse B.

1e helft van de gemiste kansen.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Pultrum was het Ropta Boys die meteen het initiatief naar zich toe trok in deze wedstrijd. Het spel van Ropta Boys was gretig en redelijk goed te noemen. De eerste kansen bleven niet lang uit. In de 5e minuut had Arend Castelein de score moeten openen, na een perfecte corner van Geert Linthof, maar zijn kopbal gaat net naast. In de 10e minuut waren er maar liefst drie kansen te noteren. Twee voor Ropta Boys en eentje voor VCR. Voor Ropta Boys hadden zowel Geert Linthof en Birhanu Rispens de openingstreffer op de schoen na goed aangeven van Arend Castelein en Simon Dijkstra. Maar beide hadden geen succes, want keeper Hans Wassenaar voorkwam erger voor VCR. Aan VCR zijde ging een inzet van Rienk de Haas net naast. In deze fase was het Ropta Boys die er bovenop zat en soms moest corrigeren via een overtreding. Dit overkwam Roland Poelstra en hij zag geel. In de 25e minuut leek Ropta Boys op voorsprong te komen via een perfecte voorzet van Simon Dijkstra op Geert Linthof. Geert had de bal voor het intikken en werd daarbij van achteren op de hakken getrapt. Elke speler en Ropta Boys supporter, en dat waren er weer heel veel, schreeuwden om een penalty. Scheidsrechter Pultrum wees de protesten weg. Arend Castelein mekkerde door en kreeg de gele prent voorgeschoteld. Ondanks dit akkefietje ging Ropta Boys gedreven door en opnieuw kreeg men voldoende kansen om te scoren. Vooral de bal van Simon Dijkstra op Willem Meinema was perfect op maat. Maar net als alle andere kansen en mogelijkheden werd deze ook verprutst voor het doel van Hans Wassenaar. VCR kon zich alleen weren via de counter. In de 38e minuut werd een lange bal van VCR door uitlopende Ropta Boys keeper Hillebrand Tanja keurig en beheerst met de borst verwerkt. Alleen de trap daarna mislukte en viel precies voor de voeten van Jouke Hoekstra. Deze speler aarzelde geen moment en lobde de bal vanaf de middellijn over keeper Tanja in het lege doel. (1-0) Ondanks deze gevoelige tik creëerde Ropta Boys nog een goede kans voor rust om de stand gelijk te trekken. Een actie en schot van Jan Bekker werd met de vingertoppen door keeper Hans Wassenaar uit het doel gepusht. Ropta Boys deed zich hierdoor zelf tekort in deze eerste helft en ging onnodig rusten met deze 1-0 achterstand.

2e helft met strijd en lange ballen.

In de tweede helft waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het werd en tweede helft met veel strijd, slecht voetbal en veel lange ballen. VCR kwam uiteindelijk duidelijk als overwinnaar tevoorschijn. Misschien niet zo zeer op voetbalgebied, maar wel op het afmaken van de mogelijkheden en kansen. Vooral invaller Jenilson Pires werd de gevierde man bij VCR door tweemaal doeltreffend de bal geheel vrijstaand binnen te koppen. De Ropta Boys keeper en achterhoede zagen deze speler bij beide doelpunten geheel over het hoofd. Voordat VCR in de 76e en 78e minuut ( 2-0 en 3-0) wist te scoren stond Ropta Boys al met tien man op het veld. Roland Poelstra kreeg voor een overtreding op Rienk de Haas zijn tweede gele kaart, waardoor hij met rood mocht gaan douchen. In de tweede helft wist Ropta Boys niet echt meer te voetballen. De bal ging te snel diep met als gevolg snel balverlies en eigenlijk geen uitgespeelde kansen meer.  Er werden nog wel een paar speldenprikken uitgedeeld, maar de achterhoede van VCR en keeper Hans Wassenaar hadden alles onder controle. Het laatste wapenfeit was een geplaatst schot van Rienk de Haas, welke net naast het doel van keeper Tanja verdween. Om positief te eindigen voor Ropta Boys mocht Jimke Haaksma in de laatste tien minuten als youngster zijn debuut maken voor Ropta Boys 1.

Conclusie: Ropta Boys heeft zichzelf min of meer de kans ontnomen om een beter resultaat te behalen tegen VCR. Vooral in de eerste helft heeft men verzuimd om afstand te nemen door het missen van grote kansen. In de tweede helft waren de ploegen gelijkwaardig met VCR als de afmaker van kansen en daardoor de terechte winnaar. Eindstand: 3-0.