ROPTA BOYS VERLIEST ONGESLAGEN STATUS IN EN TEGEN ROTTEVALLE.

Rottevalle – Door gebrek aan scherpte liep Ropta Boys afgelopen zaterdagmiddag na twee minuten voetbal achter de feiten aan. In de resterende 88 minuten was de wil er wel, maar het voetbal niet, om het Rottevalle echt moeilijk te maken. Ropta Boys kon op het zeer slechte kunstgrasveld geen enkele aanspraak maken op iets. De thuisclub was eigenlijk op alle fronten iets sterker en iets gedrevener dan de Ropta Boys spelers. De winst ging hierdoor terecht naar Rottevalle en passeert Ropta Boys hierdoor op de ranglijst.

1e helft.

Op het prachtige sportpark “It Hagehiem” te Rottevalle is het eeuwig zonde dat er dan wordt gevoetbald op een versleten kunstgrasveld, waar de bal in vele opzichten veel te snel gaat en te hoog op stuitert, waardoor voor spelers de moeilijkheidsgraad te hoog wordt om te controleren. Ondanks het slechte veld zijn er voor Ropta Boys geen excuses voor de vroege achterstand. De allereerste aanval van Rottevalle was raak. De Ropta Boys verdedigers stonden op dat moment veel te ver van hun directe tegenstander. Via de linkerkant kreeg de linkerspits veel te veel ruimte om een voorzet te geven en voor het doel waren de verdedigers te laat, waardoor de Rottevalle spits de bal simpel kon intikken voor de 1-0. Het duurde even voor Ropta Boys deze vroege achterstand  had verwerkt. In de 17e minuut creëerde Ropta Boys haar eerste mogelijkheid. Het was Erik de Vries die vanaf links dreigend richting zestienmeter gebied kwam. Hij kreeg geen gelegenheid tot schieten en gaf de bal af op Tjidsger Braaksma, die met een geplaatst schot bijna de gelijkmaker scoorde voor Ropta Boys. Ondanks dat Ropta Boys zich enigszins leek te herstellen viel de 2-0 in de 22e minuut. Even buiten het 16 metergebied werd een speler van Rottevalle een halt toe geroepen.  De veroverde bal viel meteen voor de voeten van een andere Rottevalle speler die niet aarzelde en snoeihard uithaalde en keeper Johannes de Groot bewegingsloos liet staan. (2-0) Opnieuw een domper voor Ropta Boys, maar op zich nog voldoende tijd om iets terug te doen in deze wedstrijd. Dit lukte niet omdat Rottevalle niet verzwakte na de 2-0 voorsprong. De ploeg bleef bij de les en liet Ropta Boys absoluut niet in het ritme komen. Ropta Boys kreeg in het vervolg van de eerste helft een paar kleine mogelijkheden. Een kopballetje van Ype Kingma en twee schoten van Erik de Vries en Edwin de Vries, maar van enkele druk was geen sprake. Na de 2-0 kreeg Rottevalle nog een paar goede mogelijkheden om Ropta Boys nog dieper in de zorgen te voetballen. Een schot ging rakelings naast en in de slotfase wist Simon Dijkstra nog een schot te blokken om erger te voorkomen. Ruststand: 2-0.

2e helft.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet veel. Ropta Boys wist ondanks het goede begin in de tweede helft wist geen aansluitingstreffer te scoren. Meteen na rust was Tjidsger Braaksma koppend uit een vrije trap van Geert Linthof dichtbij, maar de kopbal was te zacht en geen enkel probleem voor de keeper van Rottevalle. Ook in de tweede helft waren de betere kansen en mogelijkheden voor de thuisclub. Ropta Boys kwam zelfs nog twee keer goed weg. Een kopbal belandde op de paal en was daarna een prooi voor keeper Johannes de Groot. Halverwege de tweede werd een vrije trap voor Rottevalle keihard op de buitenkant van de paal geschoten. In de 59e minuut was het de best voetballende Ropta Boys speler op dit keiharde kunstgrasveld, Edwin de Vries, die een paar man passeerde en een bekeken pass gaf op Geert Linthof in het zestienmeter gebied. Maar ook Geert Linthof kreeg van de gedreven Rottevalle spelers geen ruimte om te schieten, waardoor  de kans was verkeken. Ook de drie wissels die werden ingezet door trainer Wietse van der Veen konden het tij niet keren. Ropta Boys moest deze middag haar meerdere erkennen tegen ploeg die vanaf minuut één ook meer vastberadenheid en een sterkere wilskracht  toonde dan Ropta Boys.  De stand bleef  2-0, omdat Rottevalle nog een paar goede mogelijkheden om zeep hielp. Het laatste wapenfeit van Ropta Boys was een indraaiende corner van Erik de Vries, welke stijlvol werd gepakt door de foutloze keeper van Rottevalle.

Conclusie:  Ropta Boys verliest voor de eerste maal in deze competitie terecht van een gretiger en beter voetballend Rottevalle. Hopelijk weet Ropta Boys zich snel te herstellen, want volgende week wacht opnieuw een goede tegenstander, namelijk ODV uit Wijnjewoude. Eindstand: 2-0.