v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys verliest nipt van volwassener WTOC

Easternijtsjerk – Net als vorige week moest Ropta Boys aantreden tegen een degradant uit de 3e klasse KNVB. Net als vorige week was ook de tegenstander over het geheel iets beter dan de jonge ploeg van Ropta Boys. Net als vorige week was er opnieuw de mogelijkheid om in de slotfase nog een puntje mee te pikken. Dit gebeurde niet, met als gevolg een nipte overwinning van de manschappen onder leiding van oud-Ropta Boys speler en trainer Oane Westra. Het was afgelopen zaterdag geen goede wedstrijd, maar het was wel een wedstrijd met strijd, zelfs broederstrijd, en veel werklust. Na dik 90 minuten was de overwinning nipt, maar niet onverdiend voor WTOC.

1e helft met goede start.

Het jubilerende Ropta Boys begon goed aan deze wedstrijd. Na eerst een klein kopkansje van WTOC-er Arend Castelein pakte Ropta Boys het initiatief en kreeg na 8 minuten spelen een grote mogelijkheid om de score te openen. Geert Linthof brak door de WTOC verdediging en gaf goed af op Anco Dijkstra. De inzet alleen voor de WTOC keeper was veel te zacht en onnauwkeurig. In de 12e minuut was er opnieuw een mogelijkheid voor Ropta Boys. Een afgeslagen corner belandde voor de voeten van Geert Linthof die hard uithaalde en net over schoot. De eerste 20 minuten was Ropta Boys beter en feller dan WTOC. Langzaam ebde het initiatief weg en kreeg de ervaren WTOC ploeg meer grip op de wedstrijd en werd steeds gevaarlijker. Na dik 20 minuten kwam Ropta Boys heel goed weg. Verdediger Yorrik Elzinga en keeper Johannes de Groot waren door de WTOC spelers al omspeeld. De bal moest alleen nog binnen worden geschoten. Dit lukte niet, omdat laatste man Kees Kool van Ropta Boys de bal met een uiterste inspanning wist te keren. Deze mogelijkheid bleek een voorbode, want in de 25e minuut was het wel raak. Een vrije trap van links werd door het goudhaantje van deze middag, Sipke Bijlstra, onhoudbaar binnen gekopt voor de 0-1. Na dit doelpunt probeerde Ropta Boys de draad weer op te pakken. Dit leverde voor rust nog enkele hele goede mogelijkheden op.  Zjéne van Dam wist in de 35e minuut wel te scoren, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. De tweede mogelijkheid voor Zjéne van Dam werd geblokt na een goede voorzet van Geert Linthof. De derde mogelijkheid was de allergrootste voor Ropta Boys in de eerste helft. Op rechts was Geert Linthof de WTOC verdediging te slim af en gaf op het juiste moment perfect breed op Auke Meinsma. De 100% kans voor Auke Meinsma werd te zacht ingeschoten, waardoor de keeper van WTOC alsnog redding kon brengen. Net alleen Ropta Boys kreeg kansen. Ook WTOC had in de eerste helft de score kunnen verdubbelen, maar ook hun ontbrak het aan de juiste afwerking. Daarnaast stonden de gebroeders Kool in het centrum sterk te verdedigen.  Deze open eerste helft met strijd en kansen aan weerszijden werd bereikt met een 0-1 ruststand.

2e helft met karaktervol voetbal.

De start van Ropta Boys was veel belovend, omdat de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg was na enkele minuten. Het enthousiaste begin werd na iets minder dan 10 minuten spel in tweede helft getemperd. Een mooie aanval van WTOC over rechts werd keurig voor het doel gebracht bij de volledig vrijstaande Sipke Bijlstra. Deze speler zei dankjewel en kopte zonder dat iemand van Ropta Boys in de buurt was de 0-2 binnen. Dit betekende zijn tweede treffer met het hoofd in deze wedstrijd. Na dit doelpunt probeerde Ropta Boys van alles om toch weer in de wedstrijd te komen. WTOC bleef kalm met deze 0-2 op zak en hield tot 10 minuten voor het einde alles onder controle. De routine en discipline van deze ploeg liet Ropta Boys spartelen, maar echt door drukken deed men niet. Het was keeper Johannes de Groot die in de tweede helft zijn ploeg een paar keer behoedde voor een grotere achterstand.  Dat Ropta Boys scorende spelers mist bleek een half uur na rust. Een aanval over rechts werd door Anco Dijkstra panklaar gelegd voor de inkomende Edwin de Vries. De inzet van Edwin mist volledig het doel. De wedstrijd leek beslist, tot 10 minuten voor het einde. Een vrije trap van Geert Linthof werd fraai binnengekopt door Tjidsger Braaksma voor de aansluiting (2-1) Na dit doelpunt brak er nog een hectische slotfase aan met dikke kansen voor WTOC, omdat Ropta Boys volledig gokte op een gelijkmaker. Deze gelijkmaker zou er niet komen, omdat de keeper van WTOC een wereld redding verrichte op een harde inzet van invaller Klaas Dijkstra. Zonder het misschien zelf te beseffen blokt hij de inzet met zijn gehele lijf en voorkomt de gelijkmaker van Ropta Boys. De alles of niets poging leverde niets op, waardoor Ropta Boys deze wedstrijd verloor met 1-2.

Conclusie:  Ropta Boys heeft gestreden voor een goed resultaat, maar gezien de gehele wedstrijd was WTOC iets sterker en iets volwassener. De winst was niet onverdiend, hoewel Ropta Boys in de slotfase nog heel dicht bij een punt was. Het bleef bij winst voor de bezoekers uit Westergeest, Triemen, Oudwoude Combinatie.  Eindstand: 1-2.