ROPTA BOYS  VERLIEST IN  ZEER  SLECHT  DUEL  VAN  S.C. FRANEKER.

Oosternijkerk –  Op papier stond deze wedstrijd gepland als topper in de 4e klasse B tussen de nummers 3 en 5 van de ranglijst. Maar in werkelijkheid werd deze topper letterlijk een tobber. Ropta Boys wist afgelopen zaterdagmiddag op geen enkele manier te overtuigen. Het zelfde gold eigenlijk voor tegenstander S.C. Franeker. Beide ploegen bakten er eigenlijk de gehele middag niet veel van. Het werd een wedstrijd met heel weinig kansen en weinig tot geen voetbal in het spel. Het enige en heel belangrijke verschil tussen Ropta Boys en S.C. Franeker was de collectieve wil en mentaliteit om deze wedstrijd winnend af te sluiten. S.C. Franeker straalde dit in ieder geval veel beter  uit dan Ropta Boys.  Op het spel stond deze middag de derde plaats, welke hoogstwaarschijnlijk recht geeft op nacompetitievoetbal.  De jarenlange ambitie van Ropta Boys om dit te halen zou moeten kunnen wordt er gesuggereerd door club en spelers.  Maar tussen kunnen en doen zat afgelopen zaterdagmiddag een wereld van verschil. Het moet op het veld gebeuren en dat was jammer genoeg dik onvoldoende.

1e helft.

De wedstrijd begon tien minuten later, omdat  S.C. Franeker geen reserveshirts hadden meegenomen.  De gele kleur was te overheersend in beide tenues.  Na dit oponthoud begon Ropta Boys heel zenuwachtig aan deze wedstrijd. Veel onnodig balverlies. Dit leidde in de 6e minuut tot een corner van S.C. Franeker. Deze lage corner werd door S.C. Franeker speler Jan van Duyn keihard ingeschoten. Maar zijn schot werd zonder dat keeper Johannes de Groot het in de gaten had gestopt door zijn voorhoofd.  Toevallig voorkwam hij een treffer, maar ging daarna groggy onderuit. Gelukkig kon keeper Johannes de Groot na behandeling verder. Het eerste wapenfeit van Ropta Boys kwam na dik een kwartier spelen. Erik de Vries speelde zichzelf keurig vrij en zag zijn hard schot op de vuisten van keeper Dennis Zijlstra uit één spatten. De rebound was voor Tim van der Voort, maar zijn kopbal ging over. Net dat het iets beter ging bij Ropta Boys komt S.C. Franeker heel gelukkig op 0-1.  In de 25e minuut mocht Henk Vonk van meer dan 25 meter aanleggen. Zijn hard schot werd dusdanig aangeraakt door Martin Kool, met als gevolg dat de bal via een carambole over keeper  Johannes de Groot in het doel verdween. (0-1)  Deze lucky goal van S.C Franeker was niet bevorderlijk voor het zelfvertrouwen van Ropta Boys.  Over het algemeen werd Ropta Boys niet echt gevaarlijk. Alleen van Erik de Vries ging in de eerste helft nog enkele dreiging uit.  Vanaf de linkerkant gaf hij tot tweemaal toe een goede voorzet op Tjidsger Braaksma. De eerste voorzet werd over gekopt en de tweede werd geschampt, maar beide keren niet succesvol. Ondanks de voorsprong wist S.C. Franeker ook geen potten te breken. Net voor rust creëerde S.C Franeker nog een goede kans, maar de inzet ging net voorlangs. Van beide kanten een slechte eerste helft met lucky goal voor S.C. Franeker.

2e helft.

Ondanks enkele omzettingen binnen het Ropta Boys team kwam er meer druk, maar deze druk leidde en zijn geheel niet tot het creëren van kansen. De verdediging van S.C. Franeker stond als een huis en gaf Ropta Boys geen enkele illusie. De eerste helft was niet groots, maar de tweede helft kwam voetballend ook niet veel van terecht. Ropta Boys heeft in de gehele tweede helft geen echte kans gecreëerd op een doelpunt. Enige dreiging ging uit van een door kopbal van Tjidsger Braaksma op Jan Bekker die zijn bedoelde lob ver naast zag gaan. In de slotfase werd een goed genomen vrije trap van Erik de Vries door de S.C. Franeker keeper weg gestompt. Twee minuten voor het einde had Willem Meinema nog een punt kunnen redden. Een voorzet van Erik de Vries werd door Tjidsger Braaksma doorgekopt en komt in de zestien voor de voeten van Willem Meinema. Helaas besloot hij de bal aan te nemen in plaats van in één keer te schieten.  Weg kans. Tegenover deze speldenprikken had S.C. Franeker de wedstrijd in een eerder stadium kunnen beslissen.  Maar gelukkig voor Ropta Boys redde keeper Johannes de Groot tweemaal fraai, waardoor er sprankje hoop bleef bij spelers en supporters. In eerste instantie tikt hij een schot van Henk Vonk over en de tweede redding was nog fraaier. In een één tegen één situatie redde hij met de voet op de inzet van Ward Guertin. Ondanks deze fraaie reddingen moest er na negentig minuten worden geconcludeerd dat deze slechte wedstrijd van beide zijden werd beslist met een lucky goal van de bezoekers. Voor zowel spelers, staf en trouwe supporters een zeer teleurstellende middag. Door dit resultaat haakt Ropta Boys in ieder geval voorlopig af voor plek drie. Volgende week komt Friese Boys op bezoek en hopelijk weet Ropta Boys haar vorm van voor de winterstop te hervinden. Zo niet dan wordt het nog een moeilijke tweede seizoenshelft. Eindstand: 0-1.