Ropta Boys verliest geflateert van Rijperkerk

Na de midweekse wedstrijd was het vandaag zaak om de boel weer op te pakken en de neuzen weer omhoog te zetten. Als je blijft hangen in het verlies, sta je al met 1-0 achter. Ropta Boys leek dit goed te beseffen en voetbalde een stuk beter dan afgelopen dinsdag.

Trainer Elmendorp kan nog steeds niet beschikken over zijn eerste keeper, maar vandaag was ook de invalkeeper afwezig en mocht jongeling Frans Posthumus op de goal beginnen. Deze jonge keeper is een talent en keepte vandaag zeker niet onverdienstelijk. Hij kon zijn doel helaas niet schoon houden, maar dat was niet alleen zijn schuld. De verdediging van Ropta Boys liet de spitsen van Rijperkerk te veel opkomen tot aan het zestienmetergebied waardoor ze voor gevaar konden zorgen. In de negende minuut resulteerde dit dan ook in de 1-0 voor Rijperkerk. Ropta Boys probeerde te voetballen en zocht de aanval maar grote kansen leverde dit niet op. Andre Turkstra werd vrij gespeeld, maar werd afgevlagt voor buiten spel. Ook Rutger Torensma creëerde een grote kans door een prachtige actie waarbij hij de bal tussen de benen van de tegenstander door tikte, helaas werd zijn inzet net gekeerd door de goalie van Rijperkerk. Rijperkerk creëerde in de eerste helft ook weinig voor het doel van Ropta Boys, net voor rust nog een hachelijk momentje waarbij keeper Postumus de bal uit een corner in eerste instantie vast had maar daarna toch los liet. Gelukkig was er eerder een been van de Ropta verdediging dan een voet van de spitsen van Rijperkerk waardoor de bal weggewerkt kon worden. Op slag van rust kreeg Rijperkerk nog een kans uit een vrije trap maar deze bal werd vakkundig door keeper Postumus uit de goal gehaald waardoor de schade beperkt bleef.

Na de thee begon Ropta Boys goed en na vijf minuten was er de kans voor invaller Jan Bandstra die een prachtige bal tussen de verdediging door aangespeeld kreeg. Bandstra schoot de bal binnen maar de grensrechter van Rijperkerk stak de vlag omhoog voor buitenspel en de scheidsrechter ging hier in mee. Bandstra stond op moment van spelen achter de man en deed zelfs nog een stap terug om er zelf zeker van te zijn dat hij niet buitenspel stond, maar de protesten werden genegeerd door de scheidsrechter en het doelpunt ging niet door. Het spel golfde vervolgens op en neer, aan beide kanten werden kansen gecreëerd en Ropta Boys werd sterker. Mooie aanvallen met Erik de Vries voorop in de strijd werden net niet goed afgerond of de keeper stond in de weg. En daar waar Ropta Boys beter begon te voetballen was het Rijperkerk dat een lesje in effectief scoren af gaf. Een goed uitgespeelde kans werd halverwege de eerste helft goed achter keeper Postumus gekopt en zo werd het 2-0. Ropta Boys gaf niet op en was meteen weer gevaarlijk aan de andere kant, maar ook deze kans ging net naast de goal. Na tachtig minuten voetbal gaf Rijperkerk de genadeklap en tikte de 3-0 binnen. Ropta Boys was verslagen en in blessuretijd werd zelfs nog de 4-0 genadeloos binnen geschoten.

De derde wedstrijd op rij dat Ropta Boys vier doelpunten tegen krijgt en zelf niet weet te scoren. Deze keer was de uitslag wel wat geflateerd want Ropta Boys was gelange tijd zeker niet de mindere ploeg. Ropta Boys laat de tegenstanders te gemakkelijk scoren en het rendement voorin is veel te laag. Gelukkig heeft het aanwezige publiek gezien dat afgelopen dinsdag een incident was en dat Ropta Boys echt wel wat in de mars heeft, nu moet het er nog uit komen. Volgend week staat de wedstrijd tegen de koploper en waarschijnelijk kampioen van de derde klas op het programma. Sc Leovardia had de afgelopen twee Covid jaren al recht op promotie en staat nu voor het derde jaar op rij fier bovenaan.