Ropta Boys verliest enigszins geflatteerd van vv Viod

Als je de verslagen van beide ploegen van de afgelopen wedstrijden leest, zou het geen hoogstaande wedstrijd gaan worden. Beide ploegen wisten de laatste competitiewedstrijd te winnen op karakter maar haalden daarvoor nog niet veel punten. De nummers zes en acht van de ranglijst maakten er geen bijster spannende wedstrijd van en na afloop werd het stuivertje wisselen in de rangorde.

Viod was de eerste helft veel feller dan de groen/gele formatie van Martin Kool en David Elmendorp. Ropta Boys was veel te gemakkelijk en afwachtend en kreeg na dik twintig minuten de 0-1 om de oren door een afstandsschot waarbij keeper Frans Postmus net te ver voor zijn doel stond. Ropta Boys had het lastig en een aantal spelers leek hun dag niet te hebben. Veel balverlies en geen enkele kans tot aan de veertigste minuut van de eerste helft. Viod daar in tegen creëerde ook geen grote kansen en kwam maar sporadisch voor de goal van Postmus. Ropta Boys was wel effectief met zijn kansen want de eerste kans die kwam net voor rust werd ook meteen binnen geschoten. Het was Hendrik Willem v/d Vorst die knap de achterlijn haalde een perfecte bal op Jan Bandstra gaf die er alleen maar tegen aan hoefde te lopen. Zo was de stand weer gelijk getrokken. Een vrije trap van Rutger Torensma werd via de muur van richting verandert en ternauwernood door de keeper van Viod uit de goal gewerkt. Na deze vrije trap kon er gerust worden en was er werk aan de winkel voor de begeleiding van Ropta Boys.

Ropta Boys kwam een stuk sterker uit de kleedkamer en begon te voetballen. Het was Erik de Vries die een voorzet zou geven maar zijn bal kwam te dicht voor de goal waar hij maar net over de lat op het dak van het doel eindigde. Kort daarna was het Ruger Torensma die zich zelf in het strafschopgebied voetbalde en met enkele prachtige acties drie man uitspeelde om de bal in de linkerhoek te plaatsen. Een prachtig doelpunt van de balsterke voorhoede speler die zijn kwaliteit liet zien in de korte ruimtes. Op dat moment een verdiende voorsprong omdat Ropta Boys veel beter voetbalde dan Viod. Toch kwam Viod drie minuten later weer op gelijke hoogte via een corner die vrij ingeschoten werd. Ropta Boys moest opnieuw op zoek naar de voorsprong en creëerde een paar flinke kansen via v/d Vorst, Torensma en Sytze Talsma die een keihard schot afleverde waar de goalie van Viod goed voor dook om redding te brengen. Halverwege de tweede helft nog een flinke kans voor Torensma maar wederom stond de Viod keeper in de weg om een achterstand te voorkomen. En zoals als zo vaak in het voetbal, als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat. Een ongelukkige handsbal van Ropta Boys in het strafschopgebied leverde een penalty op voor Viod die onberispelijk in werd geschoten. Ropta Boys moest risico nemen en ging achterin één op één spelen. Een lange bal van Viod naar voren werd verkeerd ingeschat door de Ropta Boys keeper en de spits van Viod, die goed was doorgelopen, kon simpel de 2-4 binnen tikken. Aan het einde van de wedstrijd kon Viod na een mooie aanval zelfs nog de 2-5 binnen schieten en was het eindsignaal zeer welkom.

Ropta Boys en Viod staan nog steeds op de zesde en achtste plaats na deze wedstrijd, alleen is het Viod dat omhoog is geklommen en Ropta Boys dat is gedaald.  Het is tot nu toe een wisselend seizoen voor Ropta Boys met vorige week een goed voetballende ploeg die vandaag niet thuis gaf. Volgende week staat de confrontatie met de andere geel/groene formatie op het programma, uit tegen Harkema Opeinde. Het is te hopen voor het mee reizende publiek dat Ropta Boys dan meteen start met voetballen zoals vandaag in de tweede helft.