v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys verliest de derby in de eerste helft

De derby tussen Ropta Boys en Anjum is door Covid-19 al een aantal keren niet gespeeld. Vandaag stond hij weer op het programma en kon hij eindelijk door gaan. Helaas voor de groen/gele formatie was de wedstrijd bij rust al gespeeld.

Na het goede voetbal van vorige week moest men vandaag weer creatief voetballen om de winst te boeken. Anjum altijd strijdend voorop moest voetballend uit elkaar getrokken worden. Ropta Boys weet dat Anjum altijd voorop in de strijd gaat, ook vandaag waren ze als eerste gevaarlijk door na drie minuten met een vrije trap al voor keeper Johannes de Groot te komen. De inzet werd naast gekopt maar Ropta was gewaarschuwd. Aan de andere kant was het Erik de Vries die zijn inzet net over de goal zag gaan. Kort na deze kans wist een Anjum aanvaller zich in het strafschopgebied te voetballen en liet zich professioneel vallen om de scheidsrechter te verleiden tot een penalty. Tot ieders verbazing besliste de scheidsrechter hier ook toe waardoor Anjum wel heel gemakkelijk de leiding nam. Ropta Boys enigsinds aangeslagen door dit kadootje, probeerde de aanval weer te zoeken. Hendrik Willem v/d Vorst zag zijn inzet in de handen van de keeper van Anjum belanden, aan de andere kant werd een voorzet van Anjum door iedereen gemist waardoor de bal weer naar voren geschoven worden. Een mooie bal op Tjidsger Braaksma wist hij net niet goed genoeg te koppen om te scoren. De daarop volgende lange bal van Anjum werd perfect doorgespeeld waardoor een aanvaller de bal beheerst langs de Groot kon schieten en de voorsprong verdubbelde. Ropta Boys drong wel aan op de aansluitende goal maar mistte wederom een goalgetter. Tjidsger Braaksma en Rudi Torensma zaggen beide hun inzet niet in de goal belanden. Anjum liet net voor rust zien dat ze deze middag zeer effectief zijn door een vrije trap te benutten en zo een 0-3 voorsprong te nemen.

Na rust kwam Ropta Boys goed uit de kleedkamer en de eerste 20 minuten werd er volop gecombineerd en aanvallend gevoetbald. Een prachtig schot van Rudi Torensma werd door de zeer goed keepende goalie van Anjum net over getikt, ook de inzetten van Erik de Vries, Lieuwe Sijtsma en Rutger Torensma vonden het net niet. Anjum kwam weer wat beter in het spel en dwong Johannes de Groot meerdere malen tot handelend optreden. Een kwartier voor het einde kwam Ropta Boys zelfs met tien man te staan doordat Geert Linthof tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Het leverde nog een aantal kansen op voor Anjum, maar ze wisten de score niet meer uit te breiden. In de 90ste minuut nog een levensgrote kans voor Anjum die via de binnenkant van de paal de goal weer uit stuitte. Kort daarna vond de scheidsrechter het genoeg geweest en liet het eindsignaal horen.

Voor Ropta Boys een flinke domper na wederom een wedstrijd waar bij vlagen prima werd gevoetbald. Vandaag kregen ze een les in effectief voetballen die bij rust al was beslist doordat de aansluiting niet werd gevonden. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Wykels Hallum waar in het laatste bezoek daar dure punten werden verspeelt door de tegenstander ver in blessuretijd op gelijke hoogte te laten komen.