ROPTA BOYS VERGEET ZICHZELF TE BELONEN IN HAULERWIJK.

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Haulerwijk op het programma. De plaatselijke voetbalvereniging bezit een prachtig complex in bosrijk gebied. Hier nog geen effecten te zien van het stikstofgedoe. Vriendelijke boeren op ferme tractoren toeteren vriendelijk wanneer we richting “Sportpark De Hichte” rijden, uiteraard in volledige elektrisch aangedreven bolides beschikbaar gesteld door de plaatselijke middenstand welke Ropta Boys een warm hart toedraagt.

Aangekomen op het sportpark was het even acclimatiseren voor de diva’s. Een ijskoud en afgelegen kleedkamer, met passend gat in het raam, was de ruimte waar de groengele mannen zich klaar mochten maken voor de strijd tegen de oranjehemden. Onder bezielende leiding van de speaker kwamen beide teams net voor half 3 het hoofdveld oplopen. De afstemming tussen de fanatieke omroeper en het gematigde publiek liet de wensen over. Topschutter Hillhorst werd op Zuid-Europese wijze aangekondigd, echter kreeg de gepassioneerde spreker geen wederhoor. Daarnaast vielen er ook enkele foutjes te noteren bij het opnoemen van het sterrenensemble uit Oosternijkerk en omgeving.

Toch gaf deze man de start van de wedstrijd een extra dimensie, mooi om mee te maken voor de jonge selectie. Trotse ouders aan de zijlijn, tranen bij de familie Torensma toen zoonlief met nummer 10 het veld ophuppelde, en euforie bij de overige toeschouwers in het groen en geel. Het was goed vertoeven tussen de bomen van het Blauwe Bos. Een aangename temperatuur, windstil en de kantine binnen handbereik.

Haulerwijk SV, een team bestaande uit Haulerwiekers en inwoners van de buurtschappen Koudenburg, Rolpaal en Elleboog. Vooral dit laatste buurtschap kwam later in de wedstrijd nog terug, maar dan als lichaamsdeel. Na het fluitsignaal van de jonge leidsman ontpopte zich een open wedstrijd. Twee sterke aanvalslinies die door vlot en goed combinatiespel de verdedigers van beide partijen bij tijd en wijle flink flink lieten zweten.

Na 10 minuten een aanval waar deze week min of meer op was geoefend. Na een goede steekbal werd Jimkesma bereikt, met een fenomenale voorzet wist hij Erik te bereiken. Met een bekeken kopbal wist hij de ‘kleine’ keeper te verschalken. De bal ging tergend langzaam, en met een prachtige boog in de goal, 0-1. Daarna liet de scheidsrechter zich enkele keren gelden. Edwin kreeg voor een lichte overtreding geel, waar hij aan de andere kant verzuimde de oranjehemden niet bestrafte door het bij een waarschuwing te houden.

Net voordat de 1-1 werd aangetekend, schoot Lintie net over de rechter kruising. Hierop volgend maakte de thuisploeg de gelijkmaker. Topscoorder Hillhorst strafte slap en slecht verdedigen af. Nog geen 5 minuten later wist linksback Tim Ropta Boys te behoeden voor een achterstand, door op het allerlaatste moment met een sliding een zeker doelpunt te voorkomen. Vervolgens bleef het spel op en neer golfen. Een goede vrijetrap kon net niet door Kees worden gepromoveerd tot doelpunt. Daarnaast nog vele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Na de rust start Haulerwijk sterk, en weet Johannes de groengele brigade te behoeden voor een snelle achterstand. Jimkesma krijgt geel nadat hij de bal speelt, en blijkbaar de tegenstander ook raakt. Het spel wordt harder van beide kanten, echter blijven de kaarten veelal op zak voor de oranjehemden. Rond het uur had Ropta Boys de voorsprong moeten aantekenen, maar een veelbelovend aanval wordt slecht uitgespeeld. Toch komt de bezoekende ploeg niet veel later op voorsprong, na geschutter van de keeper. Tjidsger is er als de kippen bij, en maakt de 1-2. Haulerwijk gaat vervolgens opportunistisch spelen, echter levert het weinig echte kansen op. Veel frustratie op het speelveld, en her en der moeten enkele groengele spelers het bekopen met harde charges. Een harde overtreding op Edwin wordt weggewuifd, en een elleboog door de spits op Mini Bean wordt niet gezien.

De wedstrijd lijkt in een 1-2 overwinning te eindigen, echter volgt er meer dan 7 minuten blessuretijd. Onbegrijpelijk, en in de slotseconde betekend een eigen goal van Mini-Bean de 2-2. De scheidsrechter fluit als reactie direct voor het laatst op zijn fluitje. Hierop volgt uiteraard enige frustratie, want de flinke som blessuretijd was niet nodig. Na afloop liet de leidsman weten dat dit te maken had met het zestal wissels, waardoor hij genoodzaakt was om de extra tijd er bij te trekken. Een bijzonder onderbouwing, en van binnen wist hij wellicht ook dat dit niet juist was, aangezien hij na afloop van de wedstrijd al snel de bestuurskamer ontvluchtte.

Komende zaterdag wacht de derby tegen Anjum. Om 15:00 wordt er afgetrapt op sportpark de Fiver! Tot dan!
Tot slot, de voorzet van Ed:‘mast d’r om tinke wast seist….. se hawwe hjir kliklaminaat’.