v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys strijdend ten onder in de laatste minuut bij de koploper

Op papier David tegen de reus Goliath, in de wedstrijd met name de eerste helft was dit krachtsverschil niet terug te zien. Ropta Boys speelde met strijd, passie en soms net op het randje. Opende was in de omschakeling levensgevaarlijk maar voetbalde voornamelijk tegen zich zelf en de scheidsrechter. Na negentig minuten was het de gedoodverfde kampioen die de punten thuis hield en zo steeds dichterbij de opstap naar de derde klas komt.

Trainers Elmendorp en Kool moesten hun opstelling aanpassen door het gemis van de geschorste aanvoerder Geert Linthof. De band werd vandaag gedragen door Erik de Vries die dit met verve deed en een prima wedstrijd speelde. Ropta Boys begon sterk aan de wedstrijd en was de betere ploeg. Na twee minuten spelen was er een kans voor Erik de Vries, maar zijn schot was te hoog. Twee minuten later was het Hendrik Willem v/d Vorst die op aangeven van de Vries net niet op tijd bij de bal was waardoor de Opende goalie de bal weg kon werken. De omhaal van Jan Bandstra op aangeven van Rutger Torensma eindigde aan de verkeerde kant van de paal maar Ropta Boys liet zien niet bang te zijn voor nummer één van de ranglijst. De snelle omschakeling van Opende leverde gevaar op, maar keeper Frans Postmus kon de bal opvangen en zo de aanval stoppen. Opende kon via de zijkant wederom de bal voorbrengen maar ook nu was het Postmus die de bal op tijd weg stompte om een achterstand te voorkomen. Een vrije trap van Ropta Boys werd met een mooie zweefduik uit de goal gehouden door de Opende keeper maar in de elfde minuut mocht hij de bal toch uit de touwen halen. Het was Jan Bandstra die de bal voor de voeten kreeg in het strafschopgebied en uithaalde om de voorsprong te pakken. Opende kreeg ook kansen en na twintig minuten kwamen ze op gelijke hoogte door een prachtige uitgespeelde aanval die Postmus in eerste instantie nog kon redden maar de rebound werd kruislings in de hoek geplaatst door Maurice Postma via een hard schot. Ropta Boys moest opnieuw in de aanval en via Bandstra kreeg het weer een kans maar zijn inzet ging net naast de goal. Postmus moest nog een aantal keren ingrijpen maar hield zijn doel knap schoon de eerste helft. Zo konden beide ploegen aan de thee met een gelijke stand waar Ropta Boys meer content mee was dan Opende.

Na de rust was Opende de aanvallende ploeg en na acht minuten moest Rudi Torensma ingrijpen in het strafschopgebied. Heel Opende schreeuwde om een strafschop maar scheidsrechter van Leeuwen wilde er niks van weten. De wedstrijd werd harder en er werden verschillende charges uitgedeeld. De leidsman, die beslist niet in het nadeel van de groen/gelen floot, kreeg van alles naar zijn hoofd geslingerd door Opende spelers en publiek maar dit werkte alleen maar tegen hen. Een goede redding van keeper Postmus met zijn voet zorgde er voor dat Ropta Boys in de wedstrijd bleef maar een kopbal terug naar Postmus zorgde bijna voor een achterstand. Een snelle voorhoede speler van Opende dook tussen de linie maar de bal eindigde naast de goal. De aanvallen van Ropta Boys werden schaarser en ze moesten zich voornamelijk tot verdedigen beperken. Bandstra en Torensma kregen nog een kans maar de eerste schoot te wild hoog over en de bal van Torensma stuitte op een graspol waardoor hij niet lekker voor de voet viel om vol uit te halen. Een harde teckel op de enkel van Johan Rispens betekende einde wedstrijd voor deze jongeling en ook Hidde Torensma moest het veld verlaten met kramp. Het werd passen en meten voor de trainers met het uitvallen van de vele verdedigers. Middenvelders werden noodgedwongen tot verdedigers gebombardeerd waardoor het voetballen uit de ploeg werd gehaald. Toch waren er nog twee levensgrote kansen voor Torensma in de laatste vijf minuten maar beide keren lukte het net niet. Een razendsnelle counter van Opende werd door keeper Postmus nog knap gered. Ropta Boys haalde alles uit het vuur om de koploper twee punten af te snoepen en dit leek lange tijd te lukken tot in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd. Een vrije trap van Opendespeler Daan Vlastuin werd niet goed ingeschat door de Ropta Boys goalie die tot dan toe een zeer goede wedstrijd keepte, en de bal stuitte over hem heen het doel in. Een zuur tegendoelpunt en geen stunt….. Het was Opende dat zelfs nog een keer opstoomde en met drie man voor de Ropta Boys goal opdook. Keeper Postmus liet zien dat hij prima kan keepen en met de voet zorgde hij voor een knappe redding maar dit zal de zure nasmaak niet doen vergeten. Na een opstootje tussen beide teams liet de leidsman niet veel langer doorspelen en floot voor het einde van de wedstrijd.

Ropta Boys had op basis van inzet zeker meer verdient een ongeschreven voetbalregel schrijft dat het geluk altijd aan de zijde van een kampioen is. Dat bleek ook vandaag maar weer, en daarom word een kampioen dus kampioen. Natuurlijk is Opende met recht de beste ploeg in de vierde klasse B en zullen zij met overmacht de kampioen worden, maar wat heeft Ropta Boys de punten nodig. Op dit moment staat het nog maar één plekje boven de nacompetitieplekken. Volgende week staat de derby der derby’s op het programma thuis tegen vv Dokkum. De strijd tussen de beide toekomstige trainers van Ropta Boys, de één als assistent trainer van Ropta Boys en de ander als nu nog actief voetballer van vv Dokkum. Beide teams hebben evenveel punten en zullen willen vechten voor rechtstreeks lijfbehoud. Allemaal mooie aanknopingspunten voor een prachtige derby tussen geel/groen en groen/wit. De wedstrijd start om 15.00 uur en aansluitend is er een gezamenlijk Boeven en Bandieten feestje in de kantine van Ropta Boys.

Uw vaste verslaggever en fotograaf zal niet aanwezig zijn bij deze wedstrijd, des te meer reden om live aanwezig te zijn bij deze prachtige derby en uw ploeg te steunen!!

Klik op onderstaande link voor alle foto’s:

https://myalbum.com/embed/vMqg7Rk7zhzd/