v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS SLUIT SEIZOEN GOED AF MET WINST OP LEOVARDIA.

Leeuwarden – Door winst op S.V. Leov ardia sluit Ropta Boys het seizoen keurig af met een 5e plaats op de ranglijst. The best of the rest, want alle vier ploegen boven Ropta Boys, waarvan WTOC als kampioen en VIOD, VC Trynwâlden en S.C Twijzel met een periodetitel, hebben iets behaald. Ropta Boys valt net buiten de prijzen, maar kan terug kijken op een redelijk goed en geslaagd seizoen. De ploeg was dit jaar redelijk constant en zag zeker spelers beter worden tijdens dit seizoen. Vooral de komst van de broers Kool heeft in de achterhoede meer zekerheid gegeven. Daarnaast zijn er enkele jongere spelers goed ingepast, waardoor Ropta Boys tegen elke tegenstander iets had in te brengen. Ga zo door, aan de supporters zal het niet liggen, want ook op deze koude zaterdagmiddag waren er weer voldoende supporter aanwezig in Leeuwarden.

Op het mooie kunstgrasveld bleek de harde wind een behoorlijke spelbreker deze middag. Ropta Boys had wind tegen. In het begin leek Ropta Boys hiervan weinig last te hebben. Men begon sterk en kreeg binnen de eerste tien minuten drie grote kansen. Eerst een vrije schietkans van Geert Linthof na aangeven van Tjidsger Braaksma, maar de inzet was te zacht. Meteen daarop soleerde Simon Dijkstra op links door de Leovardia verdediging en zijn scherpe voorzet ging voorlangs, omdat Willem Meinema een teenlengte tekort kwam om binnen te tikken. Even Later creëerde Leon Dijkstra een behoorlijke schietkans op de rand 16 meter, maar zijn schot kwam recht op de keeper af. Na deze drie kansen nam Leovardia met de wind mee het initiatief over en kreeg voldoende kansen om te scoren. In de 12e minuut was het raak. De spits van Leovardia kreeg teveel ruimte en maakte alleen richting keeper Johannes de Groot geen fouten en tikt de bal beheerst binnen. (1-0) Leovardia ging goed door en kreeg voornamelijk uit vrije trappen en corners een paar goede mogelijkheden om te scoren. Met een beetje geluk bleef het maar bij één tegen doelpunt. Maar na bijna een half uur werd de score verdubbeld door Leovardia. Een lange bal viel tussen verdediging en keeper Johannes de Groot. Zowel de Ropta Boys verdediger als de Ropta Boys keeper waren te laat. Het resultaat was een bekeken doelpunt van de linkerspits van Leovardia. (2-0) Ondanks de achterstand bleef Ropta Boys voetballen en, men liet het hoofd niet hangen. Men kwam zelfs beresterk terug in de laatste vijf minuten voor rust. In de 40e minuut was het opnieuw Simon Dijkstra die de bal voor het doel slingerde en nu was Willem Meinema wel attent en wist de stuitende bal op het juiste moment binnen te koppen voor de aansluitingstreffer. (2-1) Twee minuten later kreeg Willem Meinema op aangeven van Tjidsger Braaksma een nog grotere kans bij de tweede paal. Maar zijn inzet van dichtbij was veel te zacht, waardoor de Leovardia keeper redding kon brengen.

Ruststand: 2-1.

De tweede helft begon uitstekend voor Ropta Boys. Er werd meteen druk gezet met het windvoordeel in de rug. Binnen tien minuten na rust leverde dit de gelijkmaker op. Een mooie aanval over rechts werd door Geert Linthof voor gegeven op Tjidsger Braaksma, die op zijn beurt de bal keurig terug legde op Tim van der Voort. Deze jonge speler, die dit jaar helemaal is doorgebroken, schoot de bal perfect en onhoudbaar binnen voor de gelijkmaker. (2-2) De gelijkmaker viel zelfs met 10 man, want Willem Meinema moest net daarvoor het veld verlaten met een enkel blessure. De verwachting was dat Ropta Boys het windvoordeel nu verder zou uitbuiten. Maar dit gebeurde niet. Tjidsger Braaksma kreeg nog een 100% kans, maar verzuimde om Ropta Boys op voorsprong te schieten. Na deze mogelijkheid nam Leovardia het heft weer in handen, want de ploeg was in theorie nog niet helemaal veilig. Men kreeg ook kansen, maar keeper Johannes de Groot keepte attent en de achterhoede van Ropta Boys verdedigde beter dan in de eerste helft. Men hield hierdoor de rest van de tweede helft de nul. Zelfs wanneer keeper Johannes de Groot werd uitgespeeld was er altijd Kees Kool nog om redding te brengen op de doellijn. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar in de 85e minuut dacht Simon Dijkstra hier anders over. Met een ultieme kracht inspanning wist hij op rechts de bal binnen te houden en ook nog puntgaaf voor te geven op de geheel vrijstaande Geert Linthof. Laatstgenoemde kon de bal simpel in het lege doel tikken voor de overwinning. (2-3) In de slotfase mocht Anco Dijkstra voorlopig zijn laatste minuten maken in Ropta Boys 1. Vanwege werk is het niet meer mogelijk om te trainen, waardoor er noodgedwongen afscheid moet worden genomen van Ropta Boys 1. Zo eindigde deze laatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016 in een knappe 2-3 overwinning. Zo beëindigde Ropta Boys het seizoen zonder problemen op een keurige 5e plek in de 4e klasse B.