v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys sluit oefencampagne af met ruime overwinning op Kootstertille

Oosternijkerk – Dinsdag 19 augustus werd er om 19.30 voor het eerst dit seizoen afgetrapt op sportpark de Fiver. Er is afgelopen zomer hard gewerkt door de terreinknechten om het veld weer klaar te maken voor een voetbaljaar. Het was Ropta Boys die sterk begon en meteen de druk opvoerde op de tegenstander. De tegenstander werd vroeg opgejaagd en dit leidde meteen tot een groot veldoverwicht voor RB. De ruimtes werden steeds goed benut door de middenvelders. De goede start leidde meteen tot de 1-0. Na goed spel van Gerard Peter Weidenaar, die vandaag op 10 speelde, kon uiteindelijk Geert Linthof bereikt worden.

 

 

Met een subtiele voetbeweging kon hij deze kans knap afmaken (1-0). De tweede treffer bleef ook niet lang uit. De opbouw verliep erg snel waardoor Tjidsger Braaksma uiteindelijk bereikt kon worden. Hij werkte de bal bekeken tegen de touwen. (2-0). Kootstertille vond dat dit ook hun oefenwedstrijd was en probeerde iets terug te doen. Verder dan een aantal afstandsschoten kwamen ze echter niet. Deze waren allen een prooi voor keeper Johannes de Groot.

Ropta Boys ging goed verder met voetballen en zette heel veel druk op de tegenstander. Dit leidde ertoe dat er achterin en op het middenveld wat teveel ruimtes werden achtergelaten. Hierin kon Kootstertille niet echt gevaarlijk worden, waardoor in een goede aanval van Ropta Boys Rudi Torensma kon scoren. Een tergend langzame schuiver kon niet meer voor de lijn weggehaald worden door routinier Douwe van der Bij. (3-0.)

Een prima eerste helft waarin het combinatiespel er goed uit zag. Toch waren er nog veel aandachtspunten waar op gelet moest worden. Zo moest er meer vanuit de organisatie gespeeld worden.  Met deze opdracht gingen de manschappen van Dick Groen de kleedkamer weer uit. Meindert Meindersma, Sander Braaksma en Simon Dijkstra werden ingebracht voor Tjidsger Braaksma, Willem Meinema en Rudi Torensma.

In de tweede helft kreeg Ropta Boys heel veel kansen om er een monsterscore van te maken. De jonge ploeg van Kootstertille had moeite met een goed voetballend Ropta Boys. Simon Dijkstra kreeg een dot van een kans na een scrimmage voor het doel. De bal bleef kolderiek één meter voor de lijn wachten wie het beslissende tikje ging geven. Helaas voor Simon was de verdediger er net wat eerder bij. Even later kon er in korte tijd tweemaal afgerond worden. Door goed keeperswerk van Albert Jan Merkus werd een tegendoelpunt voorkomen. Merkus kreeg het in deze helft sowieso erg druk. Hij moest nog een aantal malen reddend optreden om een grotere nederlaag van zijn ploeg te voorkomen. Birhanu Rispens werd op de punt van de zestien aangespeeld. Na een aantal fraaie bewegingen kon hij knap uit de draai in de verre hoek afronden. (4-0). Kootstertille wilde in deze helft nog wel op papier komen. Een kopbal vanuit een corner en een schot in de verre hoek konden door Johannes de Groot uit het doel worden gehouden.  Niet veel later floot scheidsrechter Wijnand Terpstra voor het einde van deze regenachtige voetbalwedstrijd. Eindstand: 4-0

 

JDG