Ropta Boys sleept een punt uit het vuur tegen de hekkensluiter

Onderschatting, laksheid of onoplettenheid….het feit dat Ropta Boys na negen minuten spelen al tegen een 0-3 achterstand aankeek. Diep beschamend van de groen/gele formatie die volledig achter de feiten aan liep tegen de hekkensluiter van de vierde klasse B. Gelukkig wisten ze zich te revancheren in de tweede helft en mochten ze blij zijn dat ze een punt overhielden aan de wedstrijd tegen Wtoc.

Na vier minuten spelen keek Ropta Boys zoals zo vaak alweer tegen een achterstand aan. Een fout in de defensie leidde de treffer in die beheerst achter doelman Frans Postmus geschoten werd door Wtoc. Wie dacht dat Ropta Boys wakker was, kwam bedrogen uit de strijd want twee minuten later was het een vrije trap van Wtoc die over keeper Postmus in één keer in de goal vloog. Wtoc zat op rozen en scoorde zelfs nog een keer uit een vrije trap door de goal binnen te koppen in de achtste minuut. Ropta Boys kreeg een les in effectief voetballen van tegenstander Wtoc die tot dan toe elke kans binnen schoot. Wtoc bleef gevaarlijk en bleef aanvallen waardoor Ropta Boys vaak in moest grijpen met vrije trappen tot gevolg. Het was keeper Postmus die knap redde door de bal uit de kruising te tikken om een vierde treffer te voorkomen. Ropta Boys voetbalde slecht en kwam in de eerste twintig minuten maar sporadisch voor de goal van Wtoc. In de éénentwintigste minuut werd Jan Bandstra onreglementair onderuit gehaald in het strafschopgebied waardoor Ropta Boys een penalty kreeg. Het was Erik de Vries die de bal prima binnen schoot om enige aansluiting te krijgen. Bandstra wist meteen de bal weer te onderscheppen na de aftrap en hij had al gezien dat de niet al te grote keeper van Wtoc ver voor zijn doel stond, maar zijn schot van ver ging net over de goal. Ropta Boys werd wat sterker en het was weer Bandstra die opdook voor de goal maar ook nu ging zijn lob over de keeper net aan de verkeerde kant van de paal langs in het zijnet. Kort daarna was het Rutger Torensma die de bal van achteruit mee kreeg en uit kon halen, maar zijn harde schot kon gekeerd worden door de keeper. Net voor rust kreeg Sybrant Veenstra de bal mee maar werd hard gestopt door een Wtoc speler die met een gestrekt been richting Veenstra kwam. Veenstra werd hard geraakt, kon niet meer zelfstandig het veld verlaten en moest per brancard afgevoerd worden. Een aderlating voor Ropta Boys aangezien Veenstra nog maar net terug is van een fikse enkelblessure en een vaste waarde is in de verdediging. Het rustsignaal kwam op het goede moment om even de kalmte terug te brengen in de ploeg na deze harde charge.

De tweede helft leverde van beide ploegen niet veel beter voetbal op. Wtoc bleef de druk opvoeren en creëerde nog steeds kansen voor zich zelf. De bal ging voorlangs en via de lat het veld weer in waardoor Ropta Boys zicht hield op de aansluitende treffer. Halverwege de tweede helft werd spits Andre Turksta ingebracht, en een ieder weet dat als Turkstra in het veld komt dan gebeurd er wat. Hij was de aanjager die Ropta Boys mee op sleeptouw nam. Turkstra is altijd in beweging, kopsterk en een echte doorzetter. Ropta Boys begon naar voren te voetballen en een prachtige bal vanaf de midden richting Rutger Torensma leidde de aansluiting in. Torensma bediende Sytze Talsma die met een mooi beweging zich zelf vrij speelde om de bal in het net te schieten. Ropta Boys voelde dat er meer in zat en stuurde veel ballen naar voren. Wtoc had het lastig en kon niet onder de druk uitkomen. Een prachtige corner van Talsma eindigde op het hoofd van Turkstra die terug kon leggen naar de tweede paal. Hier stond Rutger Torensma die simpel het laatste zetje kon geven om de gelijkmaker binnen te werken. In blessuretijd had Turkstra zelfs het winnende doelpunt kunnen maken uit wederom een goede corner van Talsma maar zijn kopbal ging ternauwernood langs de verkeerde kant van de paal. De goed leidende scheidsrechter floot voor het eindsignaal en het was Ropta Boys dat na een 0-3 achterstand als morele winnaar van het veld kwam.

Na een slecht wedstrijdbeeld mag Ropta Boys zich in de handen knijpen met een punt al had die laatste kans de winst zelf nog over de streep kunnen trekken. Heel erg triest dat Sybrant Veenstra op deze manier het veld moest verlaten en we hopen dat het kwetsuur mee zal vallen. We wensen hem in ieder geval veel sterkte toe vanaf deze kant. Ropta Boys blijft op de achtste plek staan in de ranglijst en moet volgende week op bezoek bij Friese Boys die op een gedeelde tweede plek staan. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.