ROPTA BOYS REVANCHEERT ZICH VIA VERDIENDE OVERWINNING OP VIOD!

Oosternijkerk – Na de zeperd van afgelopen dinsdagavond in Ee was het afwachten hoe de ploeg van trainer Wietse van der Veen zich zou herstellen. Na afloop kon worden geconstateerd dat Ropta Boys revanche op zichzelf had genomen door een verdiende overwinning te behalen op het ongeslagen VIOD na de winterstop. Na een saaie en kansarme 1e helft was er veel meer spektakel van beide kanten in de tweede helft. Door deze winst blijft de ploeg volop in de race voor eventueel nacompetitie voetbal. Tevens was er een primeur bij Ropta Boys. A-junior Douwe Pieter Kuiper mocht voor de eerste maal zijn opwachting maken in competitieverband en wist meteen te scoren. Meestal gebeurd dit alleen bij Ajax, maar Douwe Pieter doet het gewoon bij Ropta Boys.

Kansarme 1e helft.
De wedstrijd tussen beide ploegen kwam moeilijk op gang. In het begin twee kleine mogelijkheden voor Tjidsger Braaksma op aangeven van Erik de Vries en een actie van Nik van der Voort. Zijn schot uit kansrijke positie werd een gemakkelijke prooi voor keeper Bosgraaf. Na een kwartier veerde het Ropta Boys publiek op. Een goede steekbal van Kees Kool zette Tjidsger Braaksma alleen voor de keeper. Hij kwam niet tot een doelpoging, omdat hij van achteren werd gehaakt met als gevolg een penalty. Zo’n buitenkans is meestal wel besteedt aan Erik de Vries. Zijn penalty was onhoudbaar en betekende een mooie opsteker voor Ropta Boys. (1-0) Maar ook na deze voorsprong werd er gezapig door gevoetbald met weinig tot geen kansen aan weerszijden. VIOD probeerde het wel, maar Ropta Boys was een stuk alerter dan dinsdagavond. Er werd nu helemaal geen ruimte weggegeven. Maar daar tegenover stond dat er ook weinig werd gecreëerd, waardoor het een eerste helft was in evenwicht zonder grote mogelijkheden en kansen. De penalty bleek het hoogtepunt van deze kansarme eerste helft. Ruststand: 1-0.

Kansrijke 2e helft.
De tweede helft was een stuk aantrekkelijker met over weer voldoende kansen. Er ontstond aan beide zijden meer ruimte om te voetballen, waardoor er daadwerkelijk kansen werden gecreëerd door de beide ploegen. Het initiatief lag bij de thuisclub en zij krijgen via Nik van der Voort en even later Dennis van der Wal een paar goede mogelijkheden, maar beide schieten ver over. In de 52e minuut kwam VIOD met de schrik vrij. Aan de rechterkant is Tjidsger Braaksma zijn directe tegenstander te slim af. Geheel vrijstaand schiet hij centimeters voorlangs. In de 54e minuut komt Ropta Boys ontzettend goed weg. Een voorzet van Links kon bij de tweede paal net niet worden binnengetikt door Erik van der Veen. In de 59e minuut was het raak voor Ropta Boys. De goede loopactie van Kees Kool werd op waarde ingeschat en met een schitterende lob leek hij de 2-0 aan te tekenen. Maar helaas dacht de grensrechter van VIOD daar anders over. Hij vlagde voor buitenspel. Helaas vlagde hij voor de verkeerde persoon. Nik van der Voort stond buitenspel, maar Kees Kool die de bal ontving pertinent niet, maar ondanks protesten werd de goal afgekeurd. In het laatste half uur kregen beide ploegen voldoende kansen om te scoren. Het lukte aan beide kanten net niet terwijl beide keepers enkele fraaie reddingen brachten. Maar in de 75e minuut was het raak voor Ropta Boys. Tjidsger Braaksma werd vrijgespeeld aan de linkerkant en hij behield het overzicht en gaf de bal breed op invaller en debutant A-junior Douwe Pieter Kuiper. Douwe Pieter gaf de VIOD keeper geen kans en schiet de 2-0 onberispelijk binnen. Ropta Boys leek op rozen te zitten, maar een paar minuten na de 2-0 lag de bal achter keeper Johannes de Groot. Uit de rebound van zijn eigen inzet wist Erik van der Veen VIOD terug te brengen in de wedstrijd. VIOD rook de gelijkmaker en kreeg daarvoor nog een paar hele goede mogelijkheden. De grootste kans ontstond voor VIOD in de 90e minuut. Een open kans werd door een VIOD speler ter opluchting van de Ropta Boys aanhang over het doel gelobd. Maar uiteindelijk was het Erik de Vries die in de 93e minuut aan alle illusies een einde maakte door een vrije trap daadwerkelijk schitterend binnen te schieten voor de 3-1.
Conclusie: Ropta Boys heeft zich ondanks de dramatisch verlopen wedstrijd tegen Oostergo knap hersteld door te winnen van runner-up VIOD. Door deze winst doet Ropta Boys volop mee voor een hoge klassering, welke recht zal geven op nacompetitie voetbal. De nieuwe uitdaging wacht komende dinsdagavond, want dan zal er moeten worden aangetreden in en tegen Haulerwijkse Boys om 19.30 uur. Eindstand: 3-1.