v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys “redt” zijn eerste punt in Rottevalle

Ropta Boys moest vandaag op bezoek bij de nummer twee van de ranglijst Rottevalle. Net als vorige week gaf Ropta Boys ook vandaag weer de voorsprong uit handen. In slechts dertien minuten tijd werd een 0-3 voorsprong verspeeld en leek het scenario van vorige week zich te herhalen toen Rottevalle ook nog de voorsprong pakte. Gelukkig voor de groen/gelen wisten zij het net ook nogmaals te vinden en toch nog een punt veilig te stellen.

Van de nummer twee op de ranglijst werd op voorhand wel wat verwacht. Maar Rottevalle gaf de eerste helft niet thuis en liet Ropta Boys voetballen. Op het snelle kunstgras in Rottevalle kon Ropta Boys prima uit de voeten en lieten ze zich bijzonder goed zien. De eerste bal richting goal was nog wel voor Rottevalle maar deze poging ging hoog over. Ropta Boys kwam in de achtste minuut gevaarlijk voor de goal, maar de inzet van Jan Bandstra ging net naast de goal. Hendrik Willem v/d Vorst probeerde het uit de tweede lijn maar schot miste kracht en Bandstra was wederom dicht bij een goal maar nu wist de keeper de bal nog net te toucheren met de vingertoppen waardoor de bal naast de goal ging. Het waren speldenprikken maar toonde wel het aanvallende spel van Ropta Boys. In minuut twintig was het wel raak toen de bal via meerdere schijven voor de voeten van Rutger Torensma belande die keihard uithaalde en bal in het net jaagde. Ropta Boys bleef goed combineren en Rottevalle legde hen ook weinig in de weg. Een uitgesproken kans voor Rottevalle werd recht in de handen van keeper Johannes de Groot geschoten terwijl de hoek voor uitzoeken lag. Net voor het rustsignaal werd Bandstra onderuit gehaald en mocht Rutger Torensma de vrije trap aanleggen. Hij schoot de bal onberispelijk in de linker hoek, onhoudbaar voor de keeper. Net als vorige week een mooie 0-2 voorsprong tijdens de rust.

Een ieder die vorige week aanwezig was, was er niet gerust op dat deze voorsprong het nu wel zou houden. Helaas kregen ze gelijk en kwam er een strijdbaar Rottevalle uit de kleedkamer. De eerste goalpoging was wederom voor de tegenstander, maar ook nu ging de bal over de goal. Ropta Boys bleef ook de aanval zoeken en na een kwartier was het Jacob Torensma die de bal hoog naar voren schoot, de goalie van Rottevalle liet zich horen maar de laatste man besloot alsnog te koppen en kopte de bal zo tussen de handen van de keeper vandaan. De bal kwam bij Rutger Torensma terecht die de bal in één keer uit de lucht heel beheerst in de goal schoot. Een prachtige goal voor Torensma die zijn vijfentwintigste goal maakte. Met deze riante voorspong zou met toch denken dat de eerste drie punten eindelijk bijgeschreven konden worden maar helaas was dit ijdele hoop. Het uitvallen van Rudi Torensma leek het moment dat de rollen zich omkeerden. Ropta Boys was het even kwijt en liet zich te veel inzakken. Rottevalle zocht de aanval en via de paal, de keeper en een speler wist Ropta Boys in een scrimmage voor de goal de bal nog net op tijd weg te werken. In de drieënzestigste minuut werd een aanvaller van Rottevalle onreglementair onder uit gehaald en kreeg Rottevalle een terechte penalty. Keeper de Groot zat nog aan de bal maar hij was hard genoeg om in de hoek te eindigen. Vijf minuten later lag de 2-3 ook al in het net toen een hoge bal over keeper de Groot heen stuitte in de goal en weer vijf minuten later werd een vrije trap langs de muur in de hoek geschoten en was het scorebord weer in evenwicht. Een bittere pil voor Ropta Boys toen Rottevalle ook nog op voorsprong kwam een kwartier voor het einde van de wedstrijd. De groen/gele formatie zette alles op alles om nog een punt uit het vuur te slepen en in de tweeëntachtigste minuut was het Jan Bandstra die de voorzet van Rutger Torensma binnen schoot en zo zette hij de stand weer gelijk. De leidsman van vandaag liet veel toe en in de laatste tien minuten ging het er af en toe verhit aan toe. Beide ploegen hoopten de winst over de streep te trekken maar dit lukte niet meer en gezien het wedstrijdbeeld leek dit ook de terechte uitslag.

Ropta Boys is na vandaag eindelijk van de nul punten af maar blijft nog steeds de hekkensluiter van de vierde klasse C omdat naaste concurrent VenV’68 ook hun eerste wedstrijd wist te winnen. Volgende week komt de ploeg uit Garijp op bezoek in Oosternijkerk om in een onderling duel uit te maken wie de rode lantaarndrager wordt/blijft.