ROPTA BOYS PAKT OP DE VALREEP EEN PUNT TEGEN SC TWIJZEL

Twijzel – De nummers vier en vijf van de ranglijst speelden onder leiding van scheidsrechter R. Dijkstra een wedstrijd met wisselend beeld qua sterkte. Ropta Boys had een heel goed begin en eindschot. S.c. Twijzel domineerde einde eerste helft en een groot gedeelte van de tweede helft. Uiteindelijk moesten beide ploegen zich tevreden stellen met een puntendeling. (2-2)

Sterke beginfase Ropta Boys.
De start van deze wedstrijd was veelbelovend voor Ropta Boys. De ploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en had na een klein half uur spelen een dikkere voorsprong moeten hebben dan de 0-1, die na 8 minuten spelen werd gescoord. Een voorzet van Yorrick Elzinga komt in de buurt van Tjidsger Braaksma, maar voordat hij de bal binnentikt is het een verdediger van S.C. Twijzel die de bal met de knie in eigen doel tikt. (0-1) Na deze voorsprong verslapte Ropta Boys niet en kreeg voldoende kansen om de voorsprong te verdubbelen. In de 12e minuut was Ropta Boys dichtbij. Een voorzet van opnieuw Yorrick Elzinga werd snoeihard ingeschoten door Tjidsger Braaksma. Met een ultieme redding wist de Twijzel keeper de bal tot corner te tikken. Twee minuten later gaf Tjidsger Braaksma vanaf rechts een perfecte voorzet op Tim van der Voort. Maar geheel vrijstaand mist hij de bal en tikt een verdediger van Twijzel de bal corner. Ropta Boys creëerde veel corners in de eerste twintig minuten. In de 20e minuut leverde een corner van Edwin de Vries bijna de 0-2 op. De corner werd bij de tweede paal door Simon Dijkstra voor het doel gekopt. In een wirwar van spelers tikt Jan Bekker binnen, maar te zacht, waardoor S.C. Twijzel verdediger op de doellijn redding bracht Na deze actie was er nog een grote mogelijkheid voor Ropta Boys. Opnieuw een voorzet van rechts door Simon Dijkstra werd bij de eerste paal ingetikt door Tjidsger Braaksma. Maar met een ultieme poging van een S.C. Twijzel verdediger ging de bal net naast tot corner. Ondanks het grote overwicht bleef het maar 0-1. Langzaam maar zeker nam S.C. Twijzel de wedstrijd over en kreeg voldoende kansen om voor de rust de achterstand weg te werken. Gelukkig voor Ropta Boys was keeper Johannes de Groot attent. Met een paar goede reflexen hield hij zijn ploeg in de wedstrijd tot aan de rust. S.C. Twijzel was in deze fase net als Ropta Boys niet in staat om de grote kansen om te zetten in doelpunten. In 30e, 36e en 40e minuut creëerde S.C. Twijzel opgelegde kansen om te scoren. Zoals gezegd behield keeper Johannes de Groot zijn doel schoon en stond het vizier niet scherp bij de voorwaartsen van S.C. Twijzel. Zo wist Ropta Boys moeizaam de rust te bereiken met een 0-1 voorsprong.

Matige tweede helft.
In de tweede helft werd het éénrichtingsverkeer. Ropta Boys kwam slecht uit de kleedkamer. In vele opzichten was men overal één of twee stappen te laat. Ropta Boys kwam er eigenlijk niet aan de pas en voor ons als publiek was het wachten op tegen doelpunten. Die viel vroeg in de tweede helft. Het was Menno Blom die een als schot bedoelde bal van dichtbij zeer attent binnen tikte. (1-1) Ook na deze treffer kon Ropta Boys het mindere spel niet omzetten in beter spel. S.C. Twijzel behield de druk en kreeg opnieuw voldoende kansen om te scoren. Ropta Boys kroop een paar keer behoorlijk door het oog van de naald. Maar na een half uur was het dan eindelijk raak voor de thuisploeg. Het was Martin Kool die, net als alle andere spelers van Ropta Boys, te laat was en een speler onreglementair vloerde in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd benut door andermaal Menno Blom. (2-1) Op dat moment een verdiende achterstand, want Ropta Boys liet zich de kaas van het brood eten in deze fase. Met enkele wissels probeerde trainer Groen het tij te keren. Met nieuw elan pakte Ropta Boys in het laatste kwartier de draad weer op. Dit leverde eindelijk weer gevaar op voor het S.C. Twijzel doel. In de 36e minuut had de bal op de stip gekund, want Geert Linthof werd duidelijk zichtbaar onderuit getrokken in het strafschopgebied. De scheidsrechter twijfelde, maar besloot om niet te fluiten. Ondanks deze tegenvaller ging Ropta Boys op jacht naar de gelijkmaker. Deze keer werd de druk beloond. Want in de 85e minuut werd een veelbelovende aanval van Ropta Boys onderbroken na een overtreding op Zjéne van Dam. Vanaf 20 meter schoot Geert Linthof met een klein beetje fortuin raak. De schitterende vrije trap belandde op de lat en ging daarna via de rug van de S.C. Twijzel keeper in het doel. (2-2) Deze stand bleef uiteindelijk gehandhaafd, ondanks een spannend slot.

Conclusie: Dankzij een goed begin en een goed slot van de wedstrijd wist Ropta Boys één punt te bemachtigen in en tegen Twijzel. Met deze uitslag kan Ropta Boys goed leven. Eindstand: 2-2.