Ropta Boys pakt na zeven verliespartijen op rij weer een punt

Donkere wolken pakten zich samen onderweg naar Waskemeer voor de wedstrijd vv Waskemeer – vv Ropta Boys. Zou dit de voorbode zijn voor wederom een lastige wedstrijd in de strijd tegen rechtstreekse degradatie….. De thuiswedstrijd tegen Waskemeer werd kansloos verloren mede door de uitstekende spits van Waskemeer waar Ropta zijn handen vol aan had. Het was een gelukje voor de groen/gelen dat deze spits al na vier minuten spelen uit viel waardoor het voor Ropta Boys iets gemakkelijker voetballen werd.

Ropta Boys creëerde het eerste kansje na tien minuten spelen maar de inzet van Lieuwe Sijtsma eindigde in de handen van de keeper. Kort daarna was het wederom Sijtsma die via Erik de vries de bal aangespeeld kreeg, maar nu ging de bal naast de goal in plaats van in het net. Het waren speldeprikjes en geen grote opgelegde kansen voor de equipe van Elmendorp en Kool. Na een kwartier spelen was het Waskemeer dat voor het eerst een kansje kreeg, maar de spits was te wild en bal eindigde ver en hoog naast de goal. Een corner voor Waskemeer werd rakeling over gekopt en ook een uittrap van keeper Frans Postuma die rechtstreeks in de schoot van een Waskemeerspeler werd getrapt leverde geen gevaar op en ging hoog over het doel. Gelukkig voor Ropta Boys had Waskemeer het vizier ook niet scherp en waren ze veel te gehaast waardoor veel ballen hoog over of ver naast gingen. Een vrije trap werd wel goed over de muur van Ropta Boys getrapt, maar hier kon Postmus gemakkelijk ingrijpen. Net voor rust wist Ropta Boys weer voor de goal van Waskemeer te komen, maar de voorzet ging te ver en kon opgepakt worden door de goalie die meteen een lange bal naar voren gaf waar de Waskemeer spits de bal op kon pikken. Maar ook hier ging de bal ver over de goal. Van beide kanten waren er geen opgelegde kansen en was er geen goed verzorgd voetbal. De bal spatte vaak van de voet af en de passes werden slecht ingespeeld waardoor er steeds een voet tussen kon komen.

Meteen na rust was er een grote kans voor Waskemeer maar de bal werd naast geschoten. Ropta Boys was gewaarschuwd en moest opletten en verzorgder voetballen. Een verkeerde bal richting de midden kon simpel opgepakt worden maar de inzet van de Waskemeer speler was te zacht en keeper Postmus kon de bal zo oppakken. Ropta Boys creëerde bitter weinig en veel verder dan de lange bal naar voren kwamen ze niet. De spitsen waren vandaag niet bij machte om Ropta Boys naar een overwinning te schieten om zo de broodnodige punten te bemachtigen in het gevecht met sc Haulerwijk om rechtstreekse degradatie. In de blessuretijd was er nog een geweldig redding van keeper Frans Postmus om het verlies af te wenden en een punt te vergaren. Heel Waskemeer schreeuwde nog om een panalty vanwege een vermeende handsbal maar de scheidsrechter wilde hier niks van weten en wuifde alle protesten weg.

De donkere wolken waren afgewend en Ropta Boys behaalde na zeven verlieswedstrijden eindelijk weer een punt en behield weer eens de nul. Het was geen hoogstaand voetbal van beide kanten en beide ploegen hebben niet veel aan dit ene punt. Voor Waskemeer waren de drie punten zeer welkom geweest om nacompetitie te ontlopen en voor Ropta Boys zou winst betekenen dat ze een kleinen marge hadden in de strijd tegen degradatie maar waarschijnlijk was de 0-0 een terechte eindstand gezien het wedstrijdbeeld. Dinsdagavond speelt Ropta Boys thuis tegen sc Berlikum. Rest ons alleen nog de felicitaties aan sc Leovardia die vandaag met overmacht het kampioenschap hebben binnengehaald en na drie jaar bovenaan te hebben gestaan in de 3de klas nu eindelijk mogen promoveren naar de 2de klas.