ROPTA BOYS PAKT EEN MOEIZAAM PUNT TEGEN DE LAUWERS.

Oosternijkerk – Onder ideale voetbal omstandigheden wist Ropta Boys het overwicht deze middag niet uit te drukken in kansen en doelpunten. Uiteindelijk moest Ropta Boys de handen nog dichtknijpen voor het ene punt. De Lauwers stond deze middag zeer goed te verdedigen en was in de counter een paar keer gevaarlijk.

1e helft met sterk begin.
Ropta Boys begon ongelooflijk sterk aan deze wedstrijd. In de beginfase was de ploeg gedreven en het overwicht was immens in de beginfase. Het duurde tot de 25e minuut voordat keeper Johannes de Groot eindelijk een keertje de bal in zijn handen kreeg na een corner. In de eerste 25e minuut was Ropta Boys veruit de bovenliggende partij. Dit overwicht wist Ropta Boys niet om te zetten in wat telt binnen de voetballerij en dat zijn doelpunten. Na drie minuten gaf Jan Bekker over links een puike voorzet, maar niemand tikt de bal binnen. Verder valt een als voorzet bedoelde bal van Jan Meindert Castelein op het dak van het doel. In de 20e minuut was Ropta Boys dicht bij de openingstreffer. Een corner van Geert Linthof werd tegendraads ingekopt door Martin Kool, maar de kopbal werd door een speler van de Lauwers van de doellijn gehaald. Bij de rebound werd een overtreding gemaakt op een gunstige plek, net buiten de 16 meter. Geert Linthof wist niet te profiteren en schiet de bal in de muur. Zo hielden de mannen uit Munnekezijl e.o. de gelederen gesloten en kwamen na 25 minuten in het stuk voor. Zoals gezegd beleefde Johannes de Groot zijn eerste redding na 25 minuten, maar een minuut later mocht De Lauwers een vrije bal nemen op de rand 16 meter. Maar net als de vrije trap van Ropta Boys ketste de bal af op het lichaam van Tim van der Voort. Ropta Boys liet na 25 minuten de teugels enigszins vieren en de Lauwers kreeg meer grip op de wedstrijd en loerde volledig op de counter met de keeper van de Lauwers in een hoofdrol. Want bij elke uittrap en doeltrap slingerde hij de bal gewoon richting zestien meter van Ropta Boys. Op deze manier probeerde de Lauwers gevaar te stichten. Voor Ropta Boys probeerden Anco Dijkstra en Geert Linthof van afstand de keeper te verrassen, maar beide pogingen gingen net over het doel. In de 37e minuut gingen de handen van de Ropta Boys supporters bijna de lucht in. Een corner werd bij de tweede paal door Tjidsger Braaksma ingeschoten, maar andermaal kreeg de Lauwers keeper hulp op de doellijn en voorkwam een doelpunt. Het zelfde gebeurde vlak voor rust, maar nu was het Jan Meindert Castelein die na een corner een inzet van de Lauwers van de doellijn moest halen. Ondanks het Ropta Boys overwicht bleef het 0-0 tot aan de rust.

2e helft naar gelukkig gelijkspel.
In de tweede helft lagen de verhoudingen even iets anders dan voor rust. De Lauwers gaf meer partij en wist in de 2e helft de beste kansen te creëren. Het werd meer een wedstrijd en de Lauwers bleef ontzettend goed verdedigen. Men maakte heel weinig fouten en Ropta Boys deed voldoende haar best, maar wist geen beslissende gaten te slaan in de hechte verdediging. Daarnaast was de Lauwers zeer gevaarlijk op de counter. In de 60e minuut kwam Ropta Boys en Jan Meindert Castelein zeer goed weg. Bij een uitbraak van de Lauwers kwam de bal scherp voor van rechts en Jan Meindert moest de bal toucheren die net langs de voor hem goede kant van de paal naast ging. Tegenover deze kans stond een schot van Zjéne van Dam die net over de kruising scheerde. Het bleef lang 0-0, maar 20 minuten voor het einde was een assist van de doelman van de Lauwers voldoende voor een openingstreffer. Zijn verre uittrap bereikte Martijn Fokkema die de verdediging van Ropta Boys en keeper Johannes de Groot te slim af was door de bal keurig over de keeper heen te stiften voor de 0-1. Met nog 20 minuten op de klokken probeerde Ropta Boys de gelijkmaker te forceren. Bijna kopt Zjéne van Dam een minuut na de openingstreffer de gelijkmaker binnen. Opnieuw verdween de kopbal net over het doel. Maar in de 80e minuut kwam Ropta Boys zeer goedkoop aan de gelijkmaker. Zjéne van Dam kwam terecht tussen twee spelers van de Lauwers en viel omver in het strafschopgebied. Niet veel aan de hand zou je zeggen, maar scheidsrechter van dienst dacht daar anders over en lag de bal op de stip. Dit buitenkansje liet invaller Edwin de Vries niet onbenut en schoot de gelijkmaker binnen. (1-1) In de resterende tijd probeerde Ropta Boys met enkele wissels de winst nog binnen te slepen. Maar verder dan een goede mogelijkheid van Zjéne van Dam op aangeven van Kees Kool kwam Ropta Boys niet meer. Eindstand: 1-1.

Conclusie: Ropta Boys was voetballend de betere, maar mag na 90 minuten niet klagen over het gelijke spel. Het overwicht was voor Ropta Boys, maar de grootste mogelijkheden voor de Lauwers. Door dit ene puntje pakt Ropta Boys op doelsaldo de 5e plaats terug van ASC uit Augustinusga. Eindstand: 1-1.