Ropta Boys pakt belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud

De equipe van David Elmendorp en Martin Kool moest vandaag op bezoek bij rode lantaarndrager Wtoc in Oudwoude. Ropta Boys moet punten sprokkelen om te zorgen dat ze in veilige haven blijven, Wtoc daar integen zit net als Cambuur in grote zorgen, zou het aan de clubkleuren liggen…… Theoretisch is het nog mogelijk om niet rechtstreeks te degraderen, maar ze krijgen nog drie tegenstanders uit de bovenste helft van de ranglijst. Vandaag werd er aan beide kanten niet spectaculair gevoetbald maar een aantal spelers van Ropta Boys lieten degelijke individuele kwaliteiten zien waardoor ze de winst over de streep trokken.

Ropta Boys was het aan zijn trouwe supporters verplicht om vandaag met drie punten naar huis te gaan. Helaas moest er binnen een minuut al afscheid genomen worden van de jonge verdediger Johan Rispens die door zijn enkel ging in een duel. Een aderlating voor deze jongeling die zich goed opwerkt in het eerste elftal. Zijn vervanger, de even eens jonge speler Jelmer Castelein, speelde een prima wedstrijd op de rechtsback. Een positie waar hij nooit speelt, maar prima uit de voeten kan. Het was in de achtste minuut diezelfde Jelmer Castelein die de goal van Ropta Boys in leidde. Castelein gaf een prachtige pass van achter uit op de altijd hard werkende Andre Turkstra die op zijn beurt Erik de Vries bediende met een perfecte voorzet. De Vries is een op en top routinier die maar een halve kans nodig heeft en wist de bal dan ook simpel achter de goalie van Wtoc te tikken. Een goed begin van de geel/groene formatie die na deze goal toch weer wat inzakte. Na twintig minuten was het Wtoc die voor het eerst gevaarlijk voor de goal kwam via een ingooi waarbij een aanvaller goed weg draaide en kon schieten maar het was keeper Frans Postmus die uitstekend redde met zijn voet. De eerste helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af en grote kansen bleven uit.  Ropta Boys stond goed te verdedigen en had niet de grootste moeite met de aanvallers van Wtoc. Gosse Jan Visser en Hidde Torensma speelden beide een zeer goede wedstrijd, zowel verdedigend als opbouwend. De kleedkamers werden opgezocht met een minimale voorsprong.

De tweede helft begon pas te lopen toen de niet geheel fitte Rutger Torensma binnen de lijnen werd gebracht. Zijn allereerste balcontact werd meteen een doelpunt door zijn eigen harde werken. Torensma onderschepte de bal in de verdediging en stoomde alleen op de keeper af om de bal hard en simpel binnen te schuiven. Ropta Boys verslapte wat en Wtoc kwam wat meer naar voren. Zes minuten na de 2-0 was het Wtoc dat scoorde na een misverstand in de verdediging waardoor de spits vrij kwam te staan en bal achter Postmus schoot. Wtoc rook meer  en drong aan naar voren. Ropta Boys leek even aangeslagen en slaagde er niet in om de bal goed uit te verdedigen. Wtoc ging veel te slordig om met de bal waardoor ze geen grote kansen konden creĆ«ren en was het Ropta Boys dat via Hendrik Willem v/d Vorst nog een grote mogelijkheid kreeg. Hij schampte de bal waardoor de bal voorlangs naast de goal rolde in plaats van in de goal. Vijf minuten voor het einde was het wederom Torensma die scoorde en de wedstrijd op slot gooide. Ropta Boys kreeg nog een grote kans via Torensma die de bal op dribbelde en een perfecte pass tussen de linies doorgaf op de vrij staande Tjidsger Braaksma. Braaksma kon de bal niet goed onder controle krijgen en zijn inzet was te zacht om lastig te zijn voor de keeper. De scheidsrechter besloot niet langer door te voetballen omdat de regen inmiddels met bakken uit de hemel kwam en zo kon Ropta Boys tevreden van het veld gaan met de verdiende drie punten.

Belangrijke punten in de strijd om rechtstreeks lijfsbehoud in de vierde klas B ook omdat de ploegen onder Ropta Boys allemaal punten lieten liggen. Vandaag kwam met name de individuele klasse van meerdere spelers de winst ten goede omdat het samenspel niet altijd even fraai was. Volgende week komt de nummer twee van de ranglijst op bezoek op sportpark de Fiver. Friese Boys strijd nog vol op mee om de derde periode titel en zal alles op alles zetten om te winnen. Ropta Boys zal zich in de rondte moeten werken om de punten thuis te houden. De wedstrijd start om 15.00 uur.