Ropta boys oefende zich naar ruime winst tegen marrum

Damwâld – Op het kunstgrasveld van v.v. De Wâlden oefende Ropta Boys afgelopen zaterdagmiddag tegen Marrum uit de 4e klasse B. Beide ploegen stonden vorig jaar in augustus tegenover elkaar in de beker. Het werd destijds in een enerverende wedstrijd 1-1. Marrum maakte met gedreven, goed en snel voetbal destijds indruk. Met deze gedachte in het achterhoofd en met de gedachte dat dit misschien de laatste oefenwedstrijd is voor de herstart van de competitie, moest de ploeg van trainer Wietse van der Veen er staan. Met de voltallige selectie werd er deze middag veel beter gepresteerd dan vorige week tegen S.C. Kootstertille. Ropta Boys gaf vanaf het eerste fluitsignaal meteen druk en hield dit de gehele wedstrijd goed vast. Marrum kwam er de gehele middag niet aan te pas en liet de Ropta Boys keeper, vooral in de 1e helft, werkloos staan. De uiteindelijke 3-0 winst was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen deze middag.

1e helft.
Ropta Boys startte furieus in deze oefenwedstrijd en gaf vanaf het begin in alle gelederen meteen druk op de bal. Marrum kreeg geen gelegenheid om rustig op te bouwen. Als ploeg en als blok werd er goed druk gegeven en via de omschakeling werden in de eerste helft legio kansen en mogelijkheden gecreëerd door Ropta Boys. De uiteindelijke ruststand van 2-0 was een matige afspiegeling van de vele en grote kansen die Ropta Boys zichzelf verschafte in de eerste helft. Na 9 minuten voetbal lag de bal op de stip. Een voorzet van Tjidsger Braaksma werd in het strafschopgebied met de hand beroerd. Scheidsrechter Adema lag de bal terecht op de stip. Net als vorige week scoorde Erik de Vries simpel en beheerst 1-0. Na deze openingstreffer speelde Tjidsger Braaksma zichzelf vrij voor het doel met een fraaie hakbeweging, maar zijn schot werd goed gepakt door de Marrum keeper. In de 20e minuut was het wel raak. Uit een vrije trap van Edwin de Vries kopte Tjidsger Braaksma bij de tweede paal de bal over de keeper binnen bij de andere paal. Een bekeken en mooi doelpunt. (2-0) Ropta Boys bleef druk geven en goed georganiseerd voetballen. Dit resulteerde in kans op kans, terwijl Marrum alleen maar kon tegenhouden en niet in de buurt van keeper Johannes de Groot wist te komen. Het was een wonder dat er in het vervolg van de eerste helft niet meer werd gescoord. Uit een verre ingooi van Dennis van der Wal lag Erik de Vries de bal panklaar voor Geert Linthof, maar zijn schot werd geblokt door een verdediger van Marrum. Een paar minuten later wist Tjidsger Braaksma uit een corner koppend Kees Kool te vinden voor het doel. De inzet van Kees Kool was hard, maar werd van dichtbij onbewust geblokt door een verdediger die even knock-out ging door de harde bal. In de 35e minuut was voorstopper Martin Kool dichtbij een treffer. Uit een corner van Erik de Vries kopt hij via een speler en lat over. In de 40e minuut stuurde Martin Kool, Tjidsger Braaksma weg in de diepte, maar de volley van Tjidsger werd een prooi voor de Marrum keeper. Dit is een kleine opsomming uit de vele mogelijkheden in de eerste helft. Marrum wist daarentegen in de blessuretijd voor eerste maal gevaarlijk te worden uit een corner die simpel werd gepakt door keeper Johannes de Groot. Een puike eerste helft van Ropta Boys die gezien de vele kansen en mogelijkheden met maar een magere 2-0 werd afgesloten.
2e helft.

Met 6 wissels werd Marrum de tweede helft bestreden. Ondanks dat er een bijna geheel ander team stond bleef Ropta Boys ook in de tweede helft het betere spel vertonen. Het verschil was dat het in ieder geval meer een wedstrijd werd, omdat Marrum zich in de tweede helft wel vertoonde op de helft van Ropta Boys. Marrum creëerde de eerste kans na rust, maar uit een voorzet van links werd de bal naast gekopt. Ropta Boys creëerde een grote kans via een goede combinatie tussen Ype Kingma en Kars Vrieswijk. De inzet van Kars Vrieswijk werd goed gepakt door de Marrum keeper. Even later was het opnieuw Ype Kingma die bal klaar lag voor Durk Slager, maar ook de inzet van Durk Slager werd gepareerd tot corner. Bij de derde poging ging Ype Kingma voor eigen succes en dit bleek doeltreffend. Via een ingooi van Redmar van der Hoop was Ype Kingma zijn directe tegenstander te slim af en scoorde beheerst de 3-0 voor Ropta Boys. Deze stand bleef in de rest van de tweede helft staan. Beide ploegen kregen nog wel enkele mogelijkheden, maar de wedstrijd was gespeeld. De vele wisselingen aan weerszijden kwam het spel in de tweede helft niet ten goede. Na het eindsignaal kon trainer van der Veen en de staf tevreden zijn over het vertoonde spel deze middag. Hopelijk weet Ropta Boys deze ingezette lijn door te trekken naar volgende week zaterdagmiddag, wanneer men op bezoek gaat bij koploper Veenhuizen. Eindstand: 3-0.