ROPTA BOYS OEFENDE VERDIENSTELIJK TEGEN ONT 2.

Opeinde – Op het nieuwe, maar kleine en smalle kunstgrasveld bij ONT speelde Ropta Boys haar eerste wedstrijd in het nieuwe jaar 2016. Het betrof een oefenwedstrijd tegen reserve 1e klasser ONT 2. Ondanks de afwezigheid van enkele vaste basisspelers werd er verdienstelijk geoefend tegen ONT 2. Ondanks het redelijk verzorgde spel kwam het manco van Ropta Boys 1 ook in deze oefenwedstrijd weer boven drijven. Dit manco is het scorend vermogen. Ook tegen ONT 2 werden teveel opgelegde mogelijkheden gemist, waardoor de tegenstander, in dit geval ONT 2, in de wedstrijd bleef tot aan het laatste fluitsignaal. Ropta Boys had de gehele wedstrijd een veldoverwicht. In de eerste helft waren er 100% kansen voor Meindert Meinders, Geert Linthof en Tjidsger Braaksma. Zoals eerder aangegeven was de juiste afwerking ver te zoeken. ONT 2 creëerde in de eerste helft ook goede mogelijkheden, maar keeper Johannes de Groot en speler Martin Kool voorkwamen een achterstand voor Ropta Boys. Door de slechte afwerking werd na drie kwartier de rust doelpuntloos bereikt.
Trainer Dick Groen wisselde vier spelers tijdens de rust. Deze wissels hadden een positieve invloed op het spel van Ropta Boys in de tweede helft. Er werd beter en gemakkelijker gecombineerd. Ropta Boys was in de tweede helft nog dominanter dan in de eerste helft. ONT 2 kreeg in de tweede helft veel minder kansen en mogelijkheden dan voor rust. Het gevaarlijkst werd ONT 2 uit een voorzet bedoelde bal die buiten bereik van keeper Remco de Vries via de kruising over het doel verdween. Na bijna een kwartier spelen na rust werd het enige en winnende doelpunt gemaakt. ONT 2 verdedigde slecht uit, waardoor de bal belandde bij Jan Bekker op het middenveld. Jan behield het overzicht en stuurde met een intelligent passje Geert Linthof weg. Geert beoordeelde deze pass uitstekend en wist de uitlopende keeper te omspelen en de bal simpel binnen te tikken voor de 0-1. Na dit doelpunt ging Ropta Boys goed door en kreeg heel veel mogelijkheden om de score op te voeren. De spelers van Ropta Boys lieten dit na. Eigenlijk een kwalijke zaak, want een dergelijke oefenwedstrijd is er om het scorend vermogen op te krikken om zo klaar te zijn voor het vervolg van de competitie. Gezien deze wedstrijd is het zinvol om de komende Ropta Boys trainingen af te stemmen op doelpunten maken.
Volgende week is er een nieuwe kans om te oefenen tegen Be Quick D 2 om 12.30 uur in Dokkum.