v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS NEEMT MET WINST AFSCHEID VAN TRAINER DICK GROEN.

Easternijtsjerk – De laatste wedstrijd van Ropta Boys dit seizoen stond afgelopen zaterdagmiddag in het teken van de afscheid nemende trainer Dick Groen na 3 jaar trainerschap, grensrechter Jelle de Jong en speler Yorrick Elzinga. De wedstrijd op zich tussen Ropta Boys en ASC’75 ging om des keizersbaard. Ropta Boys zal eindigen als 5e in de 4e klasse B en ASC moet zich na afgelopen zaterdagmiddag op maken voor de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Het ontlopen van degradatie. Ropta Boys kende deze middag geen enkele moeite met tegenstander ASC’75. In de eerste helft stond het vizier niet scherp en kon ASC de aanvallen nog redelijk neutraliseren. In de tweede helft was het bingo en speelde Ropta Boys het weerloze ASC van de mat.
1e helft zonder goals.
Het eerste mooie moment van deze wedstrijd was na 10 minuten spelen. Het betrof een schitterende Bergkampiaanse passeer beweging van Erik de Vries op het middenveld. Het overwicht van Ropta Boys was groot, maar de eerste 25 minuten leverde dit eigenlijk geen noemenswaardig gevaar op voor ASC. Na deze fase kwamen de kansen, maar deze werden net niet afgerond en de paal stond een keertje in de weg. Het gevaar kwam vooral van de zijkanten. Met name Erik de Vries en Tim van der Voort brachten de ballen goed voor. Maar in het drukke zestienmeter gebied was maar weinig ruimte om te scoren. In de 35e minuut was Tjidsger Braaksma dichtbij. Uit een perfecte voorzet van Simon Dijkstra kopte Tjidsger Braaksma van dichtbij met stuit over het doel. In de 42e minuut was Rota Boys heel dichtbij de openingstreffer. Een voorzet van links door Erik de Vries werd doorgekopt via Kees Kool naar Tim van der Voort. Tim tikt de bal in, maar deze inzet belandde op de paal. De allerlaatste grote kans op een doelpunt voor rust vond plaats in de 44e minuut. Opnieuw was het Erik de Vries die de bal voor slingerde, maar de inlopende Tjidsger Braaksma kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te lopen. Tegenover de paar kansen van Ropta Boys stelde ASC’75 teleur, want men kwam eigenlijk niet gevaarlijk in de buurt van keeper Johannes de Groot.
2e helft met goed voetbal.
De tweede helft was een walk over voor Ropta Boys met redelijk tot goed voetbal. In de 47e minuut werd het verzet van ASC’75 gebroken. Aan de basis van de openingstreffer stond de deze middag goed voetballende Jan Bekker. Hij bediende met een intelligente steekpass Tijdsger Braaksma die op zijn beurt de bal breed legde voor Erik de Vries. Met een halve omdraai schoot Erik de Vries fraai binnen. (1-0) Vijf minuten later lag nummer twee in het net. Een geweldige voorzet van links door Erik de Vries was niet te missen voor de geheel vrijstaande Tjidsger Braaksma. Hij kopte van dichtbij de 2-0 binnen. Na deze treffer kwamen er legio kansen voor Ropta Boys om er een doelpunten festijn van te maken. In deze fase liet de keeper van ASC’75 zich gelden door eerst Erik de Vries zijn wippertje te pakken en daarna een schot van Jan Bekker met en reflex over het doel te tikken. Maar in de 59e minuut was het opnieuw raak voor het oppermachtige Ropta Boys. Het was Erik de Vries die in het zestienmeter gebied de bal op de juiste moment breed tikte naar Tjidsger Braaksma. Tjidsger kende van dichtbij geen problemen en tekende voor zijn tweede doelpunt deze middag en de 3-0 voor Ropta Boys. Na dit doelpunt was de wedstrijd gespeeld. Voor Ropta Boys kwamen er nog voldoende mogelijkheden om de score op te voeren, maar dit liet de ploeg na. Na iets meer dan negentig minuten vond scheidsrechter Adema het welletjes en blies het seizoen 2016-2017 naar een einde voor Ropta Boys. Eindstand: 3-0.
Conclusie: Na een goede eerste seizoenshelft heeft Ropta Boys na de winterstop heel veel punten laten liggen. Het seizoen was te onstabiel, waardoor de 5e plek gezien de ambitie aan de magere kant is. Na afloop van de wedstrijd tegen ASC’75 werd afscheid genomen van trainer Dick Groen na drie mooie jaren bij Ropta Boys. Tevens werd afscheid genomen van grensrechter Jelle de Jong en speler Yorrick Elzinga. Namens de spelersgroep en namens het bestuur werden zij alle drie bedankt en in het zonnetje gezet voor hun inzet voor de voetbalvereniging Ropta-Boys.

Ps. As ferslachjôwer foar Ropta Boys 1 wol ik jimme betanke foar de attinsje dy’t ik nei ôfrin fan jimme lieder yn ûntfangst nimme mocht foar in seizoen skriuwen. Tige tank.