v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys meiden grijpen net naast kampioenschap

Afgelopen zaterdag moesten de meiden van Ropta Boys MD1 nog een wedstrijd inhalen in- en tegen Ouwe Syl. In deze bloedstollende wedstrijd moest het door blessures geplaagde team de winst jammer genoeg aan de tegenpartij laten.

Ouwe Syl MD1  –  Ropta Boys MD1  3-2

Een echte kampioenswedstrijd afgelopen zaterdag in Oude Biltzijl. Onder barre omstandigheden moesten de dames uitvechten wie er kampioen zou worden. RB zou bij een gelijkspel of overwinning kampioen zijn en anders werd het Ouwe Syl. Op een moeilijk bespeelbaar veld en een stevige wind en ook nog eens veel regen werd het een zware wedstrijd voor beide teams. Het begin ging niet zo goed voor RB. Na een kwartier spelen stond het al 2-0 voor Ouwe Syl. Daarna werd RB sterker en kreeg hetook een paar kansen maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.
In de pauze droge kleren aan en een extra trui tegen de kou en er kon weer gevoetbald worden. RB begon sterk aan deze tweede helft en kwam terug in de wedstrijd. Door doelpunten van Lieke Nicolai en Esther Dijkstra kwamen de meiden weer langszij. Helaas moest Pietrik Weidenaar het veld verlaten vanwege een blessure. Via een van richting veranderd schot kwam Ouwe Syl tegen de verhouding in op een 3-2 voorsprong. RB knokte en werkte keihard maar helaas vielen er geen doelpunten meer. Met een iets beter doelsaldo is dus Ouwe Syl kampioen geworden. Desondanks hebben de meiden een prima seizoen gedraaid en tot de laatse wedstrijd meegedaan voor het kampioenschap. Daarom zijn we ´s avonds met zijn allen te bowlen geweest en hebben we het seizoen op een gezellige manier afgesloten!