v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS LAAT WTOC TE GEMAKKELIJK WINNEN.

Oudwoude – Afgelopen zaterdagmiddag waren er genoeg ingrediënten voor een mooie pot voetbal tussen WTOC en Ropta Boys. Prachtig weer, veel publiek, broederstrijd en spelen voor de bovenste plaatsen. Van dit alles kwam helaas weinig terecht. Dit kwam voornamelijk door de slechte tweede helft die Ropta Boys op de mat legde. In de 1e helft was Ropta Boys nog de bovenliggende partij, maar na rust viel de ploeg ver terug en verspeelt in een paar minuten tijd een mogelijkheid op punten.
1e helft met kansen.
De start van Ropta Boys was veelbelovend. Ropta Boys nam eigenlijk meteen het initiatief in de wedstrijd en behield deze de gehele eerste helft. Ondanks het initiatief moest keeper Johannes de Groot eerst handelend optreden door een vrije trap over te tikken. In de 13e minuut waren de bezoekers dicht bij de openingstreffer. Een knappe steekpass van Tjidsger Braaksma bracht Tim van der Voort in stelling. Zijn schot werd via de keeper tot corner verwerkt. De corner werd goed ingekopt door Martin Kool. De keeper van WTOC was geklopt, maar de bal werd van de doellijn gehaald door een WTOC speler. In deze fase was Ropta Boys beter en kreeg nog enkele mogelijkheden via Tjidsger Braaksma en Zjéne van Dam. Maar bij beide ontbrak de nauwkeurigheid om de mogelijkheden om te zetten in doelpunten. WTOC moest het in de eerste helft hebben van de counter. In de 28e minuut was er balverlies op het middenveld van Ropta Boys met veel man voor de bal. De tegenstoot van WTOC was levensgevaarlijk, nadat een goede voorzet maar net naast het doel werd getikt. Tegenover deze mogelijkheid creëerde Ropta Boys een paar minuten later een 100% kans. Een vrije trap werd door Tjidsger Braaksma uit de lucht in één keer op doel geschoten. De WTOC keeper redde fraai, maar de rebound werd een binnen tikker voor Tim van der Voort, maar opnieuw waren de vingertoppen van de keeper voldoende om een WTOC achterstand te voorkomen. Ondanks deze misser ging Ropta Boys goed door en creëerde in de 38e minuut opnieuw een goede kans uit een prachtige aanval. Over rechts werd Tim van der Voort weggestuurd en vanaf de achterlijn wist hij de bal goed voor te geven op de vrijstaande Tjidsger Braaksma bij de tweede paal. Maar zijn kopbal verdween naast in plaats van in het doel. In blessuretijd van de 1e helft kwam Ropta Boys nog een keertje goed weg. Een corner werd haarfijn voorgegeven, maar gelukkig vergaten enkele spelers van WTOC de bal binnen te tikken. Hierdoor werd de rust bereikt met een 0-0 stand en een klein overwicht voor Ropta Boys.
2e helft zeer teleurstellend.
Tijdens de rust werd er door het Ropta Boys publiek hoopvol gesproken over de afloop van deze wedstrijd. Deze woorden waren natuurlijk gebaseerd op de gespeelde eerste helft. Maar een voetbal wedstrijd bestaat uit twee helften. Helaas wist Ropta Boys de goede lijn van de eerste helft niet voort te zetten. Natuurlijk kon Ropta Boys verwachten dat WTOC trainer Oane Westra zijn manschappen terecht heeft gewezen op het feit dat er meer moest worden gebracht. Het was jammer dat Ropta Boys hierop geen antwoord kon vinden. In de beginfase na rust zag je Ropta Boys wegglijden. In eerste instantie miste WTOC nog een 100% kans. Ondanks deze grote waarschuwing wist Ropta Boys zich niet te herpakken. WTOC nam de wedstrijd over en wist tussen de 10e en 15e minuut de wedstrijd te beslissen. Tien minuten na rust wist WTOC een mooie aanval over rechts doeltreffend af te ronden. Een WTOC speler wist de bal vanaf de achterlijn voor te geven bij de geheel vrijstaande Jilles Bosma, die met een simpele voetbeweging de bal binnen tikte voor de 1-0. Voordat Ropta Boys besefte dat men achterstond lag nummer twee van WTOC in het net. Zwak verdedigen op de rand 16 meter gaf Erik Jan Dijkstra de gelegenheid om de bal ongehinderd binnen te schieten. (2-0) Ondanks de wissels Jan Meindert Castelein, Meindert Meindersma en Simon Dijkstra voor Jan Bekker, Zjéne van Dam en Auke Meinsma kwam Ropta Boys niet meer in het stuk voor. Er werd niet meer gevoetbald. Ropta Boys bleef steken bij lange ballen en goede bedoelingen. De overwinning van WTOC kwam niet meer in gevaar. WTOC kreeg de betere kansen en mogelijkheden in de tweede helft. Vooral toen een verdediger van Ropta Boys werd vervangen voor een aanvaller. Via een foutje van de overigens sterk keepende WTOC keeper kreeg Edwin de Vries eigenlijk de enige kans in de tweede helft voor Ropta Boys. Maar zijn inzet werd niet in, maar over het lege doel geschoten. De eindstand werd uiteindelijk 2-0, omdat WTOC de kansen, die men nog voldoende kreeg, niet meer wist te verzilveren.
Conclusie: Ropta Boys geeft geen vervolg aan een goede eerste helft en valt in de tweede helft ver terug. WTOC wint op basis van een goede tweede helft en blijft hierdoor in de race voor de titel in de 4e klasse KNVB. Ropta Boys mag volgende week thuis aantonen tegen S.C. Lions dat men twee helften goed kan spelen. Eindstand: 2-0.