Ropta Boys laat twee punten liggen tegen Drogeham

De equipe van trainers Kees en Martin Kool begon bijzonder goed aan de wedstrijd. Er was strijd, passie en goed voetbal te bespeuren aan Ropta Boys zijde. Het werd een duel met voornamelijk positieve wendingen zoals de terugkeer van aanvaller Rutger Torensma na maanden blessure leed en het debuut van de nog maar zestienjarige Sybren Dorthout. Toch kon Ropta Boys de winst niet over de streep trekken en kreeg in de slotfase de gelijkmaker om de oren wat erg spijtig was omdat met name de achterhoede van Ropta Boys vandaag bijzonder goed voetbalde. Anco Dijkstra en Gosse Jan Visser voetbalden een berepartij samen met laatste man Geert Linthof.

Het eerste schot op doel kwam van Drogeham maar was veel te zacht en simpel te vangen door keeper Frans Postmus. Ropta Boys wist via de zeer goed spelende Sybrant Veenstra voor de goal te komen waar Hendrik Willem v/d Vorst hard uit kon halen, helaas werd zijn schot geblokt door een verdediger van Drogeham waardoor de bal over de goal schoot. Een kop kans van Jan Bandstra ging vervolgens hoog over de goal. Rudi Torensma wist zich zelf halverwege de eerste helft tot in het strafschopgebied te voetballen waar de goalie van Drogeham goed uitkwam en de bal weg slide voor Torensma die zich handig liet vallen. De arbiter twijfelde niet en gaf resoluut een penalty. Karma komt waarschijnlijk om de hoek kijken als Jan Bandsta de bal hard op de buitenkant van de paal mikt en zo bleef de stand gelijk. Voor Ropta Boys jammer maar de ploeg ging niet bij de pakken neer zetten en ging op zoek naar de voorsprong. Een loepzuivere voorzet van Jelmer Torensma, die zijn wedstrijdritme terug begint te vinden, werd even zo mooi binnen gekopt door spits Bandstra en zo stond de voorsprong alsnog op het bord. Van beide kanten waren er nog enkele kleine kansjes te bespeuren tot tien minuten voor het rustsignaal toen een speler van Drogeham de bal net voor keeper Postmus raakt waardoor de bal omhoog ging en Drogeham de bal simpel binnen kon lopen. Een kleine domper voor Ropta Boys die op dat moment de betere ploeg was.

Na de thee komt Drogeham voetballend  beter uit de verf maar Ropta Boys blijft strijd leveren. Het eerste schot komt van Drogeham buiten het zestienmeter gebied vandaan maar de bal gaat hoger over de goal. In de vierenzestigste minuut is er een vrije trap voor Ropta Boys die door Anco Dijkstra perfect op het hoofd van Andre Turkstra werd gelegd die achterwaarts de bal langs de keeper in de goal kopt voor opnieuw de voorsprong. Drie minuten later is het Drogeham dat moet scoren voor de lege goal maar de speler is te gehaast en schiet de bal hoog over de goal, een niet te missen kans! Ropta Boys weet het vol te houden tot vijf minuten voordat de reguliere tijd verstreken is. Een vrije trap van Drogeham word in één keer in de bovenhoek geschoten omdat de muur niet goed staat. De gelijkmaker komt voor Ropta Boys op een moment dat er geen ruimte meer was om de overwinning alsnog over de streep te trekken. Met hangen en wurgen moest voorkomen worden dat Drogeham alsnog met de winst naar huis ging. Sybrant Veenstra wist nog een bal van de lijn te halen en keeper Postmus moet ver in blessuretijd nog een keer redden om in ieder geval een punt over te houden aan deze wedstrijd.

Na het eindsignaal voelde het voor Ropta Boys toch een beetje als verlies in plaats van een punt gehaald. Vandaag had er zeker winst ingezeten en toch lukt het dan weer net niet. Het andere perspectief is dat er prima gevoetbald werd tegen de nummer vier van de ranglijst, ook de terugkeer van Torensma en het aanstormende talent Dorhout uit de JO17 zijn een aanwinst voor de A selectie en als deze ingeslagen weg vol te houden is, dan kan het niet anders dan dat Ropta Boys zich zelf van die degradatieplek gaat voetballen. Volgende week gaat de reis naar Kollumerzwaag waar Friese Boys de tegenstander zal zijn waarschijnlijk onder het toeziend oog van oud Ropta Boys trainer Jan Top sr.